شماری از نمایندگان پارلمان اردن روز سه شنبه در اعتراض به جنایت اخیر سفارت رژیم اشغالگر اسرائیل در امان، نشست پارلمان را ترک کردند.
روز یکشنبه یکی از اعضای حفاظت سفارت رژیم صهیونیستی در امان با ادعای حمله یک اردنی بنام «محمد زکریا الجواوده»، به سمت وی و یک پزشک اردنی تیراندازی کرد و هر دوی آنها را به قتل رساند.
هزاران نفر از مردم اردن نیز روز سه شنبه در مراسم تشییع پیکر یکی از این شهروندان، تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در امان و اخراج سفیر این رژیم را خواستار شدند.
جنایت صورت گرفته توسط سفارت رژیم صهیونیستی در اردن در کشتار شهروندان اردنی بیانگر آن است که این رژیم از هیچ جنایتی علیه ملتهای منطقه فرو گذار نیست.
روندهای سازشکارانه در برابر رژیم صهیونیستی جز گستاخ تر کردن این رژیم در تداوم جنایاتش نتیجه ای دیگری ندارد.
با نگاهی به تبعات تعاملات میان اردن و رژیم صهیونیستی بیش از پیش مخاطراتی را که برقراری مناسبات میان این رژیم و دولتهای سازشکار عربی متوجه شهروندان این کشورها می کند، نمایان تر کرده است.
«ابراهیم ابراش»، کارشناس مسائل کشورهای عربی درباره تنش بوجود آمده در روابط اردن و اسرائیل از زمان تیراندازی در سفارت اسرائیل در امان گفت:
"طبق قوانین دیپلماتیک بین المللی، ارتکاب قتل در سفارت خانه، به کشور میزبان حق می دهد که به این موضوع وارد شود، به ویژه اگر این جنایت در قبال شهروندی از کشور میزبان روی داده باشد."
«مصطفى الصواف» دیگر نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی در این باره گفت:
"نظام اردن با توجه به وجود منافع مشترک بین این کشور با اسرائیل، اقدامات سیاسی گسترده درپیش نخواهد گرفت و این وضعیت سبب می شود که اردن هیچ اقداماتی را درقبال فرد قاتل انجام ندهد."
افکار عمومی اردن به اصطلاح اقدامات و وعده های دولت در برخورد با رژیم صهیونیستی را در راستای تحرکات دولت این کشور جهت بازی دادن افکار عمومی و طفره رفتن ار اتخاذ تصمیمات اساسی علیه این رژیم ارزیابی کردند.
اردن از پیشتازان روند سازش با رژیم صهیونیستی بوده است بطوریکه اردن پس از مصر دومین کشور عربی است که به طور رسمی با این رژیم مناسبات سیاسی و اقتصادی برقرار کرد.
این در حالی است که قراردادهای سازش میان تشکیلات خود گردان فلسطینی و برخی از دولتهای عربی نظیر اردن و مصر با اسرائیل هرگز مقبولیت مردمی نداشته است و در سطوح مردمی جایگاهی نداشته است.
از اینرو از همان ابتدای امضای توافقنامه سازش میان رژیم صهیونیستی و اردن موسوم به «وادی عربه» در سال 1994 مردم این کشور به آن معترض بوده و خواستار لغو آن بوده اند.116/112
بیشتر بخوانید:
تظاهرات ضدصهیونیستی مردم خشمگین اردن+ ویدئو
حمله به سفارت رژیم صهیونیستی در اردن + ویدئو