در فرانسه یکی از بزرگترین تجمعات اعتراض آمیز کارگران برگزار شد. در واقع این روز بهانه دیگری برای فرانسویان معترض به سیاست های امانوئل ماکرون رییس جمهوری بود تا با شعارهای اعتراض آمیز، بار دیگر به خیابان بیایند.
به نوشته نیویورک تایمز، در تظاهرات روز کارگر در فرانسه، دهها هزار نفر از شهر لو هاور در شمال تا شهر مارسی در جنوب، به خیابانها آمدند و این اعتراضات، در پاریس، پایتخت فرانسه به اوج رسید.
شهروندان فرانسوی که به وخامت شرایط اقتصادی و همچنین، قانون جدید بازنشستگی معترض هستند، روز کارگر را به فرصتی برای اعتراض دوباره به مکرون تبدیل کردند.
این تظاهرات در نخستین دقایق، با درگیری بین تظاهر کنندگان و نیروهای امنیتی و پلیس همراه شد و این نیروها برای متفرق کردن تظاهر کنندگان، از گاز اشک آور استفاده کردند.
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا در این زمینه نوشت: پلیس فرانسه روز دوشنبه پس از آن که اتحادیه های کارگری راهپیمایی های سنتی روز کارگر را به تظاهرات ضد دولتی و اعتراض علیه افزایش سن بازنشستگی تبدیل کردند، از گاز اشک آور علیه معترضان استفاده کرد و با تظاهرکنندگان در پاریس و دیگر شهرها درگیر شد.
«ژرالد دارمانین» وزیر کشور فرانسه در این باره گفت: در جریان خشونت در چندین شهر فرانسه در حاشیه راهپیمایی های اصلی اتحادیه ها، دست کم 108 پلیس زخمی و 291 نفر در سراسر فرانسه بازداشت شدند.
در پاریس نیز 25 پلیس مجروح و 111 از معترضان بازداشت شدند.
وزیر کشور فرانسه تهدید کرد: کسانی که به پلیس و اموال عمومی حمله کردند به شدت مجازات می شوند.
در آلمان نیزهزاران معترض در روز جهانی کارگر به خیابانها آمدند که اعتراض آنان در برخی از مناطق به خشونت و درگیری کشیده شد.
«نانسی فایزر» وزیر کشور آلمان تاکید کرد: خشونت هرگز وسیله ای برای بحث دموکراتیک نیست،اما پلیس به وضوح با شورشها، خشونت افراط گرایان و آشفتگی ها مقابله خواهد کرد.
آلمان از سال گذشته تاکنون و در نتیجه تاثیر جنگ اوکراین بر افزایش بهای انرژی و قیمت مواد غذایی، مخرب ترین اعتصاب ها در چند دهه گذشته را شاهد بوده است و این موضوع باعث شده است تا اتحادیه های کارگری، فشارها برای افزایش دستمزدها مطابق با هزینه های زندگی را افزایش دهند.
راهپیمایی امسال روز جهانی کارگر در ایتالیا نیز چون دیگر کشورهای قاره اروپا متفاوت برگزار شد؛ به طوری که تظاهر کنندگان خشمگین، پرچمهای اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا آتش زدند.
در تورین ایتالیا نیز معترضان ضد دولتی با در دست داشتن عروسک هایی برای تمسخر جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، راهپیمایی کردند. اتحادیه های کارگری از دولت ملونی خواستند تا دستمزدها را افزایش داده و اصلاحاتی نیز در خصوص سیاستهای مالیاتی اتخاذ کند. این در حالی است که دولت ملونی قصد دارد از بسته جدیدی در خصوص کارگران رونمایی کند.
در هلند نیز روز جهانی کارگر با تظاهرات اعتراض آمیز برگزار شد و اتحادیه های کارگری خواستار افزایش حقوق کارگران شدند.
بزرگترین اتحادیه کارگری هلند هشدار داده است، در صورتی که درخواست هایش برای افزایش حقوق به دلیل تورم شدید، محقق نشود،خواستار اعتصاب خواهد شد.
راهپیمایی هزاران نفر در شهر ورشو پایتخت لهستان نیز همزمان با اول ماه مه روز جهانی کارگر، به تظاهرات ضد جنگ تبدیل شد. هزاران معترض در حالی که پرچم های لهستان را به دست داشتند، پلاکاردهایی در محکومیت جنگ در اوکراین حمل میکردند.
راهپیمایی های روز کارگر در دیگر کشورهای اروپایی چون بریتانیا نیز به فرصتی برای اعتراض اروپاییان علیه جنگ اوکراین وشرایط بد اقتصادی تبدیل شد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
118
بیشتر بخوانید:
ببینید: درگیری در تظاهرات روزجهانی کارگر برلین
راهپیمایی روز جهانی کارگر در ایتالیا/ پرچمهای اتحادیه اروپا و ناتو به آتش کشیده شد
تظاهرات گسترده ضد دولتی کارگری در کره جنوبی
حمله پلیس فرانسه به تظاهرکنندگان روز کارگر در پاریس