ایران پرس - با ادامه بحران در کشمیر تحت کنترل هند و بلاتکلیفی وضعیت این منطقه ،«ملیحه لودی» نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل از «آنتونیو گوترش» دبیر کل این سازمان خواست برای حل بحران دیرینه این منطقه اقدام کند.

به گفته «ملیحه لودی» تداوم ناامنی و تنش در کشمیر تحت کنترل هند، امنیت و ثبات در منطقه جنوب آسیا را تحت تاثیر قرار می دهد. وی  که در دیدار نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با گوترش سخن می گفت، خواستار ورود جدی سازمان ملل به مساله کشمیر برای حل بحران این منطقه شد.

هند و پاکستان بیش از هفت دهه است که بر سر بحران کشمیر با هم اختلاف دارند و دوبار نیز با هم جنگ کرده اند.هند کشمیر را جز لاینفک خاک خود می داند و این در حالی است که پاکستان براساس طرح تقسیم شبه قاره در سال 1947، کشمیر را به عنوان منطقه مسلمان نشین متعلق به خود می داند.

با مداخله سازمان ملل در سال 1948 جنگ میان هند و پاکستان بر سر کشمیر متوقف شد و نیروهای دو کشور در خط حایل کشمیر مستقر شدند و نیروهای ناظر سازمان ملل نیز با استقرار در این خط، بر آتش بس نظارت می کنند. در همین حال براساس قطعنامه سازمان ملل وضعیت کشمیر باید با برگزاری همه پرسی تعیین وضعیت این منطقه حل  شود و مردم کشمیر برای پیوستن به هند و یا پاکستان نظر خود را اعلام کنند.

هند این قطعنامه سازمان ملل را رد کرده و با مداخله محافل خارجی در امور کشمیر به شدت مخالف است. هند با استقرار دهها هزار نیروی نظامی در کشمیر تحت کنترل خود درصدد است از طریق نظامی تسلط خود را بر این منطقه حفظ کند. این در حالی است که کشمیر تحت کنترل هند همواره با اعتراض های عمومی مردم منطقه روبرو است و گروه های کشمیری از جمله سازمان کنفرانس حریت گفتگو میان هند و پاکستان با حضور نمایندگان مردم کشمیر را تنها راه حل بحران کشمیر می دانند.

هند با استقرار نظامیان در کشمیر درصدد تسلط 
بر این منطقه است

 

در شرایطی که هند تمام راههای حل سیاسی بحران این منطقه را از نظر سیاسی بسته است از دیدگاه پاکستان سازمان ملل با توجه به موقعیت بین المللی اش و قطعنامه ای که صادر کرده می تواند به مسله کشمیر ورود کند و با وادار کردن هند به پذیرش برگزاری همه پرسی تعیین وضعیت این منطقه ، به بحران آن پایان دهد. 

بحران کشمیر یکی از طولانی ترین بحران های جهان است  که به دلیل تاکید هند بر راه کار نظامی برای کنترل آن، از نظامی ترین مناطق جهان نیز محسوب می شود. با توجه به تجهیز هند و پاکستان به سلاحهای اتمی در صورت بروز جنگ احتمالی میان دو کشور پیامدها و دامنه آن نه تنها غیر قابل پیش بینی است بلکه می تواند امنیت جهان را نیز به مخاطره بیاندازد.

به همین دلیل دولت پاکستان از سازمان ملل بارها خواسته است در راستای وظایف و ماموریتش که کمک به استقرار صلح و امنیت در جهان است به طور جدی به مسله کشمیر ورود نماید و از طریق ابزارها و اهرم هایی مانند شورای امنیت که در اختیار دارد، هند را برای حل سیاسی بحران کشمیر تحت فشار قرار دهد تا امنیت و آرامش به طور اساسی در منطقه جنوب آسیا حاکم و سایه جنگ از منطقه دور شود.114/111

بیشتر بخوانید:

اعتراض هند به پاکستان در مورد کشمیر/تحلیل

ظاهرات ضد دولتی در کشمیر تحت کنترل هند به خشونت کشیده شد

گروههای افراطی هندو متهم به تفرقه افکنی در کشمیر تحت کنترل هند/تحلیل

 

هند با استقرار نظامیان در کشمیر درصدد تسلط <br>
بر این منطقه است