"باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا به سازمان های اطلاعاتی این کشور دستور داد، گزارشی از حمله های سایبری و دخالت های احتمالی عناصر خارجی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2016 این کشور بویژه هک ایمیل ها که تاثیری قابل توجه در مبارزات انتخاباتی در پی داشت ، ارائه دهند.

"لیزا موناکو" مشاور امور امنیت داخلی رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با اعلام این خبر تصریح کرد که آژانس های اطلاعاتی باید گزارش یاد شده را تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری اوباما تحویل دهند. به گفته وی ، هر چند  حملات سایبری مساله جدیدی نیست، اما ممکن است این حملات در جریان رقابت های ریاست جمهوری امسال امریکا به شیوه جدیدی دخالت کرده باشند.

دستور اوباما برای بررسی صحت انتخابات بوبژه با توجه به اتهامات مکرر واشنگتن علیه مسکو مساله مداخله روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به موضوعی جنجالی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2016 تبدیل شده است. این اتهام چه در دوره مبارزات انتخاباتی و چه پس از آن مطرح بوده است. با این حال هدف از این تحقیق، زیر سوال بردن نتایج انتخابات آمریکا نیست ،زیرا کاخ سفید رسما اعلام کرده که  دونالد ترامپ پیروز انتخابات شده است.دولت آمریکا در اکتبر 2016، روسیه را به تدارک حمله های سایبری علیه نهادهای حزب دموکرات با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی متهم کرده بود. به گفته این مقامات ،هدف از این اقدام ،فراهم آوردن زمینه های لازم برای پیروزی دونالد  ترامپ نامزد جمهوری خواه بوده است.

در واکنش به این مساله ، مقامات ارشد روسی بویژه ولادیمیرپوتین رئیس جمهور روسیه  بشدت این اتهام را رد کردند. از دیدگاه روسها، مقامات آمریکایی به دلیل اینکه  قادر به تجزیه و تحلیل واقع بینانه مسائل انتخاباتی نیستند، با برون فکنی و نسبت دادن مسائل انتخاباتی به کشورهای خارجی سعی در توجیه آنها داشته اند. البته هیلاری کلینتون نامزد شکست خورده دموکراتها نیز صراحتا از ایفای نقش مسکو در جریان انتخابات ریاست جمهوری به نفع ترامپ سخن گفته بود. کلینتون در مناظره سوم با ترامپ مدعی شد که روسیه در حال جاسوسی از آمریکا و اعمال نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده و ترامپ از این مساله حمایت و آن را تشویق کرده است.به گفته کلینتون، مسکو خواستار یک رییس جمهوری در آمریکا است که عروسک خیمه شب بازی روسیه باشد . ترامپ بر خلاف کلینتون دیدگاه مثبتی در باره روسیه و پوتین رئیس جمهوری این کشور ابراز کرده و از گشایش مجدد در روابط آمریکا و روسیه و همکاری دو کشور بویژه علیه تروریسم دفاع کرده است.

در عین حال گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)نیز ظاهرا ادعای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا را تایید می کند. در این گزارش تصریح شده که روسیه برای کمک به پیروزی دونالد ترامپ و تضعیف اعتماد به نظام انتخاباتی آمریکا ،در آن  مداخله کرده است. سیا  افرادی را شناسایی کرده است که با دولت روسیه در ارتباط بوده اند و هزاران ایمیل هک شده از کمیته ملی حزب دموکرات و دیگران از جمله رئیس ستاد تبلیغات انتخابات هیلاری کلینتون ، نامزد دموکرات ها را در اختیار سایت افشاگر ویکی لیکس قرار داده اند.واشنگتن ادعا کرده که این افراد بخشی از عملیات گسترده روسیه برای تقویت دونالد ترامپ ، نامزد جمهوریخواهان و تضعیف شانس کلینتون برای پیروزی در انتخابات بودند. ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا این است که هدف روسیه ، حمایت از ترامپ برای پیروزی در انتخابات بوده است.البته مقامات روسی بارها در باره ترامپ موضع مثبت اتخاذ کرده و روی کار آمدن وی را برای چشم انداز روابط آمریکا و روسیه مثبت تلقی کرده اند.

با این حال اتهاماتی مانند دخالت خارجی برای حمایت از انتخاب ترامپ و نیز مواضع افراطی ترامپ در مورد مسائل داخلی و خارجی آمریکا باعث شد تا پس از اعلام پیروزی وی تظاهرات گسترده ای در نقاط مختلف آمریکا علیه ترامپ برگزار شده و حتی جیل استاین نامزد حزب سبز در انتخابات ریاست جهوری آمریکا خواهان باز شماری آرا در سه ایالت به منظور اطمینان ازصحت انتخابات شود./