این مقامهای دموکرات درنامه ای که به عنوان سند در اختیار دادگاه استیناف قرار دادهاند استدلال کردهاند که دستور اجرایی ترامپ درتاریخ 27 ژانویه برای این ممنوعیت بر مبنای درک نادرست بوده، توضیحات خوبی نداشته و خیلی بد اجرا شده است.
به نظر می رسد واکنش اعضای ارشد دولت قبلی آمریکا در مقابل فرمان اجرایی ترامپ با توجه به گسترش مخالفتها در این زمینه چه در داخل و چه در داخل آمریکا قابل تبیین است.
این فرمان ترامپ ورود همه پناهجویان به آمریکا برای مدت 120 روز و ورود اتباع 7 کشور مسلمان ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه ویمن به آمریکا را برای مدت 90 روز ممنوع کرد.
در واقع اگر تا قبل از صدور فرمان اجرایی ترامپ در باره ممنوعیت ورود مسلمانان، سایر فرامین اجرایی وی بیشتر جنبه داخلی داشت و یا به همسایگان این کشور مانند مکزیک مربوط می شد، اما فرمان اجرایی اخیر وی ، در واقع ابعاد بین المللی داشته و علاوه بر آثار و تبعات غیر قابل انکار بر روابط آمریکا با جهان اسلام بسیاری از اتباع دیگر کشورها بویژه کشورهای اروپایی که دارای تابعیت دوگانه هستند نیز تحت تاثیر این فرمان قرار گرفتند.
به علاوه در چند روز نخست اجرای فرمان ترامپ شاهد بروز هرج و مرج بی سابقه ای در فرودگاههای آمریکا بودیم و لذا با صدور حکم «جیمز روبارت»James Robart قاضی فدرال شهر سیاتل ، اداره مهاجرت و گمرک آمریکا فورا به تعلیق فرمان ترامپ و از سر گیری ورود مسلمانان به آمریکا پرداخت.
این مساله بر ترامپ بسیار گران آمد و وی ضمن تمسخر وحمله لفظی به قاضی دادگاه سیاتل، از طریق وزارت دادگستری در صدد لغو حکم وی برآمد.
در این راستا دولت ترامپ در دادگاه استیناف درخواست تجدید نظر کرد. اما این دادگاه درخواست ترامپ را رد کرد.البته دادگاه استیناف همچنان به بررسی درخواست دولت آمریکا ادامه می دهد. با توجه به حساسیت این مساله اکنون مقامات دولت سابق آمریکا برای جلوگیری از لغو حکم قاضی فدرال سیاتل دست به کار شده اند.
در این راستا اعضای برجسته حزب دموکرات آمریکا از جمله جان کری وزیر خارجه سابق و «مادلین آلبرایت» وزیر خارجه دولت بوش و جمعی از دستیاران باراک اوباما رئیسجمهور سابق برای عدم لغو حکم قاضی فدرال سیاتل اقدام به ارسال نامه ای به دادگاه استیناف کرده اند.
از دیگر امضا کنندگان این سند «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی دولت اوباما، «لئون پانهتا» وزیر دفاع سابق و رئیس سابق سیا و «جانت ناپولیتانو» وزیر سابق امنیت کشور در دولت اوباما بودهاند.
آن ها در این نامه استدلال کردند که فرمان اجرایی ترامپ در زمینه ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا در نهایت به جای تقویت امنیت ملی آمریکا آن را تضعیف خواهد کرد.
از دیدگاه آنها این فرمان به مثابه اختلال در مبارزه با تررویسم، آسیب دیدن بیگناهان و تضعیف ارزش های آمریکایی است.
ضمن اینکه آنها معتقدند که فرمان اجرایی ترامپ باعث تقویت تبلیغات داعش دایر بر جنگ آمریکا علیه اسلام خواهد شد. در واقع دغدغه های این مقامات ارشد سابق آمریکا چندان بی راه نیست و مفاد آن از سوی برخی دیگر مقامات و تحلیلگران و نیز مقانات کشورهای اروپایی تکرار شده است./113/111
بیشتر بخوانید:
جان کری هم به تظاهرکنندگان مخالف ترامپ پیوست
انتقاد جان کری از مداخله ترامپ درامور سیاسی دیگر کشورها هشدار جان کری به ترامپ درباره نقض برجام