رییس جمهوری امریکا همچنین در این سفر ضمن دیدار با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در واتیکان، به بلژیک نیز سفر خواهد کرد.
همواره نخستین دیدار روسای جمهوری آمریکا از اروپا برای تقویت مناسبات فراآتلانتیکی حائز اهمیت بوده است.
با این حال، سفر دونالد ترامپ به اروپا با توجه به مواضع پیشین رییس جمهوری امریکا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مواضع ضد ناتو ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی
دونالد ترامپ در دوران رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته امریکا و پس از آن مواضعی را اتخاذ کرد که نگرانی اروپایی ها را برانگیخت.
به عنوان مثال، ترامپ، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو را که از دید اروپایی ها نهاد تامین کننده امنیت این قاره به شمار می آید، منسوخ شده نامید.
همزمان، ترامپ در هفته های نخست ورود به کاخ سفید، بهبود روابط با روسیه را در دستور کار دولت جدید امریکا قرار داد.
این رویکرد جدید در قبال مسکو، موجب شد تا اروپایی ها در خصوص گسترش نفوذ روسیه رو به غرب و تضعیف چتر حمایتی امریکایی ها به شدت نگران شوند.
البته این تلاش ها با کارشکنی های جریان قدرتمند ضد روسی در امریکا و از طریق افشاگری ها علیه آنچه روابط پنهانی تیم انتخابات ترامپ با روس ها خوانده شده است، تا حدودی فروکش کرده است.
با این حال، همچنان اروپایی ها در مورد خط مشی جدید امریکایی ها بدبین هستند.
چالش های جدید در مناسبات فراآتلانتیکی در دوره ریاست جمهوری ترامپ
یکی از چالش های جدید در مناسبات فراآتلانتیکی در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، موضوع تجارت میان اروپا و امریکا است.
در حالی که اروپایی ها همچنان بر سازوکارهای جهانی شدن اقتصاد و ادغام بازارها در یکدیگر تاکید دارند، امریکای ترامپ به سمت سیاست های حمایتگرایانه در حال حرکت است.
ترامپ شعار «اول امریکا» را در صدر برنامه های خود قرار داده و از مردم این کشور خواسته است شعار «امریکایی بخر، امریکایی استخدام کن» را اجرا کنند.
در چنین صورتی، ورود آزادانه برخی از کالاهای اروپایی به بازار پر مصرف امریکا دچار اخلال می شود و در نتیجه، فرصت های شغلی زیادی در اروپا از بین خواهد رفت.
پیش بینی می شود، بحث بر سر سیاست های حمایتگرایانه دولت امریکا از تولید ملی، در کانون مباحث اقتصادی نشست سران گروه هفت در سیسیل ایتالیا باشد.
ترامپ به مردم امریکا قول داده است که مشاغل جدید ایجاد کند و اقتصاد این کشور را به حرکت درآورد، حتی اگر این اقدامات موجب نارضایتی و اعتراض متحدان سیاسی - اقتصادی واشنگتن شود.
از سوی دیگر، موضوع راه های مقابله با تغییرات آب و هوایی از دیگر چالش های پیش روی امریکا و اروپا خواهد بود.
اروپا قویا خواهان رعایت تعهدات بین المللی در چارچوب پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس است.
در حالی که محافظه کاران امریکایی به رهبری ترامپ اصولا به نقش مخرب انسان در افزایش دمای زمین قائل نیستند و پیمان هایی همچون پیمان پاریس را وسیله ای برای تضعیف اقتصاد ملی امریکا در برابر روقبایی همچون اروپا و چین قلمداد می کنند.
البته هنوز ترامپ رسما موضع نهایی دولت امریکا در قبال پیمان پاریس را اعلام نکرده است.
با این حال، قابل انتظار نخواهد بود که جهت گیری های دولت قبلی امریکا در خصوص «انرژی پاک» و رعایت استانداردهای زیست محیطی، توسط دولت کنونی این کشور نیز به اجرا گذاشته شود.
به هر حال، در فضای مبهم و غبارآلود از روابط فراآتلانتیکی، دونالد ترامپ راهی اروپا می شود تا در نشست سران گروه هفت نیز شرکت کند.
هم اروپا و هم امریکا انتظارات زیادی از یکدیگر دارند و در عین حال، با محدودیت هایی نیز برای عمل به خواسته های طرف مقابل مواجه هستند.
از این رو شاید بتوان پیش بینی کرد که سفر ترامپ به ایتالیا، واتیکان و بلژیک، نتیجه دلخواه را برای کشورهای دو سوی اقیانوس آتلانتیک به همراه نیاورد.116/111
بیشتر بخوانید:
تاکید ترامپ و دبیرکل ناتو بر اهمیت نقش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی
تاثیر گذاری راستگرایان دو سوی آتلانتیک بر یکدیگر/ تحلیل