ایران پرس- فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه یک روز پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری و اعلام پیروزی امانوئل ماکرون عازم برلین شد.

دیدار اولاند از برلین آخرین سفر خارجی او در مقام ریاست جمهوری فرانسه است. مراسم انتقال قدرت در فرانسه در روز 14 مه برگزار می شود. رئیس جمهوری سوسیالیست فرانسه در شرایطی به برلین رفت که هیچ کس به اندازه مقامات آلمانی از نتیجه انتخابات فرانسه خوشحال نیست.

 در واکنش به پیروزی امانوئل ماکرون، سخنگوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان این نتیجه را «پیروزی برای اروپایی متحد و مستحکم» توصیف کرده است. در واکنشی دیگر، زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان، پیروزی آقای ماکرون را «حفظ فرانسه در قلب اروپا» دانست.

پیروزی ماکرون امید تازه ای در اردوگاه طرفداران اتحادیه اروپا دمید. ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در توصیف این امید گفت، مردم فرانسه به آینده اروپا رای دادند.

فدریکا موگرینی،مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در یک پیام توییتری با بیان این که فرانسه سرمایه گذاری برای آینده را انتخاب کرد، افزود آماده برای کار با ماکرون و احیای اتحادیه اروپایی خودمان هستیم. او با هیجان خاصی گفت:زنده باد فرانسه؛ زنده باد اروپا'. 

همچنین الکساندر فان در بلن رییس جمهوری اتریش ضمن تبریک به ماکرون، پیروزی او را پیروزی برای اروپای قدرتمند دانست و نوشت، اروپا به فرانسه، و فرانسه به اروپا نیاز دارد.

هر چقدر برای اروپائی ها نتایج همه پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)غیر قابل تصور و تلخ بود به همان اندازه برای طرفداران اتحادیه اروپا  پیروزی امانوئل ماکرون شیرین و پر امید بوده است. 

نتیجه انتخابات فرانسه با استقبال صدراعظم آلمان روبرو شد

ماکرون حامی گسترش و توسعه اتحادیه اروپا است. او می‌خواهد ستادی راه‌اندازی کند تا با نگرش‌های ضد اتحادیه اروپا مقابله شود و طرحی برای بازسازی اتحادیه اروپا دارد. در مقابل مارین لوپن اعلام کرده بود در صورت پیروزی در انتخابات خروج فرانسه از اتحادیه اروپا "فرگزیت" را به همه پرسی خواهد گذاشت. لوپن یورو را "مرده و منسوخ" می‌داند و در صورت پیروزی در انتخابات  قصد داشت واحد پول فرانسه را به "فرانک" بازگرداند . طرح این شعارها با توجه به برگزیت و شعارهای مشابهی که احزاب راست افراطی دیگر کشورهای اروپایی مطرح کردند موجب نگرانی جدی در سطح اتحادیه اروپا و آینده این اتحادیه شده بود.

 فرانسه از بنیانگذاران اتحادیه اروپا و در کنار آلمان موتور متحرکه این اتحادیه در پیشبرد پروژه همگرایی اروپا و مقابله با چالشهای پیش روی اتحادیه اروپا در شصت سال گذشته بوده است. پیروزی لوپن به منزله پایان حیات اتحادیه اروپا بود. به همین دلیل برخی از ناظران اروپایی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را همه پرسی درباره اتحادیه اروپا توصیف کرده بودند.

خوشحالی زاید الوصف فدریکا موگرینی از پیروزی ماکرون نشان می دهد تا چه میزان بالایی امید به اردوگاه طرفداران اتحادیه اروپا بازگشته است. اتحادیه اروپا به این امید برای گذر از چالشهای اقتصادی ، سیاسی و امنیتی نیاز دارد.

تداوم  بحران اقتصادی از یک دهه پیش موجب شکاف اقتصادی عمیقی هم در میان کشورهای عضواتحادیه و هم در داخل این کشورها شده است. گرایش به احزاب راست افراطی یکی از پیامدهای بحران اقتصادی است . موج پناهجویان به اروپا ؛ تنش سیاسی با روسیه و تهدیدات تروریستی چالشهایی است که بدون انسجام و همگرایی میان اعضای اتحادیه اروپا مدیریت این چالشها غیر ممکن است.

فرانسوا اولاند به دعوت مرکل پیش از برگزاری مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری روز دوشنبه عازم برلین شد.  به طور معمول مقصد اول و آخرماموریت روسای جمهوری فرانسه، برلین است. این موضوع به نقش و جایگاه آلمان و فرانسه در اروپا مربوط است. اولین سفر خارجی امانوئل ماکرون پس از ورود به کاخ الیزه نیز برلین خواهد بود. 113/112

بیشتربخوانید:

هشدار صدر اعظم آلمان و نخست وزیر فرانسه در باره فروپاشی اتحادیه اروپا/ تحلیل

حضور وزیران خارجه آلمان و فرانسه در منطقه پرمناقشه شرق اوکراین

 

نتیجه انتخابات فرانسه با استقبال صدراعظم آلمان روبرو شد