آستین پس ازدیدار با «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس خبری مشترک تصریح کرد که دولت بایدن به حمایت از امنیت اسرائیل پایبند است.
وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد: "اسرائیل یک شریک راهبردی برای ایالات متحده به شمار میرود و این مشارکت برای برقراری ثبات در منطقه مهم است. ما از تضمین امنیت اسرائیل در دراز مدت سخن میگوییم و برای همین از عادیسازی روابط با کشورهای عربی حمایت میکنیم."
وی همکاری واشنگتن و تل آویو را محور امنیت غرب آسیا قلمداد کرد.
دولت «دونالد ترامپ» در دوره چهار ساله اش تلاش خود در منطقه غرب آسیا را برایجاد ائتلاف بین متحدان عربش ورژیم صهیونیستی با عادی سازی روابط این دو و گسترش ایران هراسی به منظور فروش تسلیحات و تداوم حضور در منطقه قرار داده بود.
اکنون دولت جو بایدن نیز همان راه را در پیش گرفته است. «مهران کامروا»استاد دانشگاه جورج تاون می گوید: "سیاست خارجی آمریکا درغرب آسیا دارای اصولی است که با آمدن یا رفتن فردی در مقام ریاست جمهوری تغییر نمیکند. مثلا حمایت از اسرائیل و اتحاد استراتژیک بین آمریکا و اسرائیل یکی از همین اصول فراحزبی است."
حفظ نگاه نظامی و امنیتی آمریکا به غرب آسیا
به نظر می رسد این مساله که وزیر دفاع آمریکا به عنوان نخستین مقام ارشد دولت بایدن به منطقه غرب آسیا سفر کرده حاوی پیام و نشانگر رویکرد دولت جدید آمریکا به این منطقه است.
این پیام این است که واشنگتن هم چنان نگاه نظامی و امنیتی به غرب آسیا را حفظ کرده و قصد تداوم حضور نظامی در این منطقه به بهانه حفاظت از متحدانش را دارد.
در این راستا دولت بایدن همان خط مشی دولت ترامپ را در قبال رژیم صهیونیستی ادامه داده و ضمن اعلام حمایت بی چون و چرا از اسرائیل، از روند عادی سازی روابط با کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی نیز پشتیبانی کرده و بر تداوم آن تاکید می ورزد.
این در حالی است که کاخ سفید در دوره ترامپ با وعده هایی به برخی کشورهای عربی، آنها را ترغیب به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کرد که تحقق آنها در هاله ای از ابهام قرار داشته و اساسا لابی اسرائیل در آمریکا اجازه عملی شدن این وعده ها را نخواهد داد.
مساله دیگری که در جریان سفر وزیر دفاع آمریکا به فلسطین اشغالی مطرح شده و حاکی از هم سویی دولت بایدن با تل آویو است، تلاش برای تشدید ایران هراسی است.
به رغم برخی ادعاها درباره اختلاف نظر بین واشنگتن و تل آویو درمورد نحوه برخورد با مساله هسته ای ایران وبه ویژه توافق هسته ای برجام، اما واشنگتن و تل آویو درزمینه ضدیت با ایران و تشدید ایران هراسی موضعی واحد دارند.
در این راستا وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درکنفرانس خبری با وزیر دفاع آمریکا مدعی شد که ایران تهدیدی استراتژیک برای ثبات و امنیت غرب آسیا و این رژیم است.
گانتز بیتوجه به اینکه آمریکا این منطقه را به عرصه بزرگترین مسابقه تسلیحاتی جهان تبدیل کرده، مدعی شد که تل آویو از نزدیک با واشنگتن همکاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که امضای هرگونه توافق جدید با ایران، از مسابقه تسلیحاتی درمنطقه جلوگیری میکند. این موضع گانتز در راستای رویکرد ضد ایرانی آمریکا است.
آمریکا درچهار دهه اخیر برای توجیه حضور نظامی اش در منطقه و نیز فروش هر چه بیشتر تسلیحات به متحدان و شرکای عرب خود، مدام بر طبل ایران هراسی کوبیده و تلاش کرده تا ایران را به مثابه تهدید اصلی در سطح منطقه مطرح نماید.
این در حالی است که نگاهی به اوضاع غرب آسیا نشان میدهد که رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به کشورهای همسایه به بحران آفرینی در منطقه پرداخته و در این مسیر از پشتیبانی سیاسی و نظامی واشنگتن نیز برخوردار بوده است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
117