به گزارش ایران پرس، «محمد جواد ظریف» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه تهران از مسیر حقوقی، تصمیم اخیر کشورهای اروپایی درباره فعال کردن سازوکار حل اختلاف را دنبال میکند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران بحث روش حل اختلاف را به صورت رسمی بعد از خروج آمریکا از برجام آغاز کرد.
ظریف افزود: ایران سه نامه در 10 مه، 26 اوت و نوامبر سال 2018 نیز به «فدریکا موگرینی» مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت و در آن به طور رسمی اعلام کرد که روش حل اختلافات را شروع کرده است.
وزیر امور خارجه ایران یادآور شد: جمهوری اسلامی پس از نامه ماه نوامبر، 7 ماه به اتحادیه اروپا فرصت داد و در مه 2019 کاهش تعهدات برجام را آغاز کرد که تقریبا دو ماه پس از آن، آثار عملی داشت.
ظریف با بیان اینکه ایران پنج گام در راستای کاهش تعهدات برجام برداشته است و قرار نیست گام دیگری برای کاهش تعهدات بردارد، گفت: در صورتی که اروپاییها به تعهدات خود برگردند ایران هم کاهش تعهدات را متوقف میکند اما اگر اروپاییها به رویه خود بر اساس بازیهای سیاسی ادامه دهند، جمهوری اسلامی امکانات متعددی دارد که میتواند در دستور کار قرار دهد.
آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 مه 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند اما تاکنون هیچ موفقیتی در اقدامات عملی وعده داده شده برای حفظ این توافق کسب نکردهاند.
آلمان، انگلیس و فرانسه (تروئیکای اروپایی) سه شنبه گذشته(4 ژانویه) نیز با انتشار بیانیهای در بروکسل، مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کردند.118
بیشتر بخوانید:
ظریف: اروپا، بقایای برجام را به ترامپ فروخت
ظریف: اتحادیه اروپا باید رفتار خود را در قبال ایران و برجام تصحیح کند