ایران پرس- رئیس جمهور ترکمنستان به منظور انجام سفر دوره‌ای در صدر یک هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی عازم کویت و امارت متحده عربی شد.

به گزارش ایران پرس، «قربانقلی بردی‌ محمداف» (Gurbanguly Berdi muhamedow) رئیس جمهور ترکمنستان و هیات همراه وی با هدف دیدار با  «شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت و مذاکرات دوجانبه  و نیز امضاء بسته اسناد همکاری بین دو کشور عازم کویت شد. این سفر بنا به دعوت رسمی امیر کویت صورت گرفت.

این گزارش همچنین می‌افزاید، مقصد بعدی رئیس جمهور ترکمنستان امارات متحده عربی است و قرار است در جریان این سفر بسته اسناد همکاری بین «عشق‌آباد» و «ابوظبی»  امضا شود.

سفر رئیس جمهور ترکمنستان به کویت در حالی است که وزیر امور خارجه این کشور 5 ماه پیش در صدر یک هیأت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی به کویت سفر کرده و با امیر کویت  دیدار کرد.

در جریان این دیدار چگونگی توسعه و گسترش روابط و همکاری‌های دوجانبه و نیز مقدمات سفر آتی رئیس جمهور متبوعش به کویت را بررسی شد.

آسیای مرکزی اخیرا وارد مرحله جدیدی از حیات خود شده است، کشورهای جوان این منطقه در حال تجربه گامهای ابتدایی توسعه اقتصادی هستند و این احتمال میرود که آسیای مرکزی بتواند به یکی از مناطق اقتصادی موفق در توسعه تبدیل شود.

طرح هایی مانند طرح جاده ابریشم، طرح های انتقال انرژی و اولویت بندهای سرمایه گذاری همگی نوید بخش چشم اندازی مناسب برای توسعه این منطقه است.

نگاه تاجیکستان به کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان منبع سرمایه گذاری خارجی

البته این چشم انداز مثبت روی دیگری نیز دارد و آن واقعیت کمبود و یا محدودیت دسترسی به منابع توسعه است که ضرورت رقابت بر سر کسب سهم بیشتری از این منابع  را مطرح میسازد. شباهت درونی بین کشورهای آسیای مرکزی سبب شده است تا این کشورها توسعه روابط چندگانه را به عنوان عاملی حیاتی برای دسترسی به این منابع بدانند.

از این رو تاجیکستان به کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان منبع سرمایه گذاری خارجی نگاه میکند.

امارات و کویت میتوانند با سرمایه گذاری خارجی خود زیرساختهای توسعه در تاجیکستان را تسهیل کنند و به مسئله اشتغال پاسخ دهند. از سوی دیگر افزایش شرکای تجاری به تقویت موضع تاجیکستان در مذاکرات پیرامون جذب منابع خارجی می انجامد.

از نگاه کاترین پاتز Catherine Putz تحلیل گر مسائل آسیای مرکزی: " تاجیکستان در کنار سیاست گذاریهای مناسب بایستی به دنبال دستیابی به منابع جدیدی برای توسعه باشد و دسترسی خود به این منابع بیرونی را از طریق توسعه روابط خوب و چندجانبه تسهیل کند."

در کنار همه اینها ضروری است که در بلند مدت تاجیکستان به دنبال ایجاد و بهره گیری از منابع درونی توسعه نیز باشد چرا که تکیه بیش از حد به منابع خارجی میتواند در زمان بی ثباتی بازارهای مالی یا بی ثباتی کشور سرمایه پذیر موجب خروج سرمایه های خارجی شود.

نویسنده: منوچهر شفیعی

133/111

بیشتر بخوانید:

سفر وزیر امورخارجه ترکمنستان به هند/ تحلیل

توافق ترکمنستان و پاکستان برای سرمایه گذاری مشترک در زمینه های اقتصادی و فناوری اطلاعات