به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سویه امیکرون ویروس کرونا که ابتدا در افریقای جنوبی مشاهده شد؛ با قدرت شیوع بسیار فراگیر به سرعت در اروپا و کشورهای منطقه گسترش یافت و در ایران نیز با افزایش روند ابتلا موجب نگرانی های زیادی شده است.
مسعود یونسیان، دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا از غالب شدن امیکرون در کشور خبر داده و گفته است که بیش از ۵۰ درصد از موارد ابتلا در کشور امیکرون است و اگر جلوی روند افزایشی گرفته نشود پس از یک ماه، شمار بیماران ۱۷ برابر خواهد شد.
در عین حال موضوع کیت های تشخیص امیکرون و نیز اثربخشی واکسیناسیون در برابر این سویه، بحث جدی در وزارت بهداشت است.
محمد هاشمی سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت می گوید؛ کیت های تشخیص مولکولی تولید داخل برای تشخیص عفونت کووید۱۹ قادر به تشخیص اُمیکرون هم هستند و حتی برخی از آنها قادرند بین واریانت ها تشخیص افتراقی دهند.
محمد هاشمی افزود: تعیین واریانت اُمیکرون، به دلیل اینکه این واریانت پروتکل درمانی و یا مراقبت جداگانه ای از سایر واریانت ها ندارد، برای همه افراد مبتلا که آزمایش آنها مثبت می شود، ضرورت ندارد و فقط برای رصد سیر جایگزینی واریانت جدید و سرعت آن کاربرد دارد.
به گفته کارشناسان، هنوز مهمترین و بهترین راهحل، افزایش واکسیناسیون و تزریق دوز تقویتی است. تحقیقات نشان داده است که میزان بالای آنتی بادیهای خنثی کننده ویروس اصلی کرونا با محافظت در برابر کرونای ناشی از انواع (واریانتهای) جدیدتر ارتباط دارد.
این احتمال وجود دارد که تزریق دوز تقویتی از واکسنهای موجود و افزایش سطح آنتیبادی بعد از آن، محافظت کافی و سد مناسبی در برابر اومیکرون ایجاد کند.
112