این تماس ها را «دونالد ترامپ» و مادورو هر دو تایید کرده اند. تماس دولت آمریکا با مقامات دولت مادورو در حالی است که واشنگتن ژانویه 2019، دولت وی را غیرقانونی اعلام و «خوان گوایدو» سرکرده مخالفان را به عنوان رییس جمهوری ونزوئلا معرفی کرد و به رسمیت شناخت.
مقامات واشنگتن امیدوار بودند، گوایدو بتواند میان مردم این کشور محبوبیت کسب کند و با وعده های بهبود اقتصادی و سیاسی زمینه سقوط مادورو را فراهم آورد؛ اما برخلاف پیش بینی های واشنگتن، مردم ونزوئلا وی را نپذیرفتند و با وجود بسیاری از مشکلات اقتصادی به آرمان های انقلاب بولیواری پایبند ماندند.
مقامات واشنگتن سال ها است درصدد نفوذ و تغییر دولت ونزوئلا و روی کار آوردن دولتی دست نشانده در این کشور در راستای منفعت طلبی و برتری جویی های سیاسی و اقتصادی خود هستند.
ادامه سیاست های «هوگو چاوز» رییس جمهوری فقید ونزوئلا در دوره مادورو و پایبندی وی به آرمان هایی چون عدالت خواهی، دفاع از محرومان و فقرا و مبارزه با امپریالیسم آمریکا سبب شده است تا واشنگتن با اتخاذ سیاست های تهاجمی تلاش های وسیعی را برای سرنگونی دولت مادورو در پیش بگیرد؛ چنان که اکنون بیش از هفت ماه است با حمایت از گوایدو برای برکناری مادورو رییس جمهوری قانونی ونزوئلا تلاش می کند.
در این راستا می توان به اقداماتی چون کمک به انجام چند کودتا، سازمان دهی اعتراضات مخالفان و کمک های مالی و سیاسی به گوایدو سرکرده آنان، همچنین اعمال تحریم های سنگین سیاسی و اقتصادی اشاره کرد.
در واقع واشنگتن همچنان در تلاش است تا با اعمال فشار حداکثری زمینه سقوط مادورو و دولت وی را فراهم آورد.
شکست سیاست های آمریکا علیه ونزوئلا
«خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا در این زمینه گفت: "ونزوئلا همچنان در معرض تجاوز امپریالیستی قرار دارد؛ از سوی امپراطوری که چند سال است در شمال قاره آمریکا اعلام موجودیت کرده است."
با وجود اقدامات خصمانه واشنگتن علیه دولت قانونی ونزوئلا، همراهی مردم و وفاداری نیروهای نظامی این کشور به مادورو سبب شده است تا سیاست های واشنگتن علیه ونزوئلا تاکنون با شکست مواجه شود.
به طوری که پس از اعمال تحریم های جدید شمار زیادی از شهروندان ونزوئلا اعم از دانشجویان، کارگران، پرسنل نیروهای نظامی و انتظامی و نیز کارکنان دولت با تجمع در خیابانهای کاراکاس پایتخت این کشور ضمن اعتراض به تحریم های جدید آمریکا علیه کشورشان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «نه به ترامپ» این در حالی است که مقامات واشنگتن همچنان به تهدیدهای نظامی خود علیه ونزوئلا نیز ادامه می دهند.
اکنون اما تحولات ونزوئلا وارد مرحله جدیدی شده است. واشنگتن پس از شکست سیاست های قلدرمابانه اش علیه ونزوئلا، رویکرد تماس و مذاکره با دولت مادورو را در پیش گرفته است؛ دولتی که تا دیروز به زعم مقامات آمریکایی فاقد مشروعیت قانونی بود و به رسمیت شناخته نمی شد.
این رویکرد نشانه واضح دیگری از شکست سیاست های واشنگتن علیه ونزوئلا به شمار می رود. در واقع سیاستمداران کاخ سفید ناامید از حربه هایی که علیه ونزوئلا و دولت قانونی این کشور به کار گرفته اند اکنون تلاش می کنند باب مذاکره و گفت و گو را بگشایند. به نظر می رسد چنین اقدامی اعتراف ضمنی دولت ترامپ به شکست سیاست های خود در براندازی دولت مادورو است.
مادورو در این زمینه گفت: "اگر دونالد ترامپ روزی بخواهد مذاکره کند، ما آماده هستیم. البته اگر آمریکایی ها به ما حمله کنند، ما نیز پاسخ آنها را خواهیم داد."
نویسنده: آتوسا دینیاریان
133/116
بیشتر بخوانید:
مادورو: ونزوئلا از تهدیدهای آمریکا هراسی ندارد
گزارش: تجمع در اعتراض به سیاستهای آمریکا ضد ونزوئلا