در این نشست موضوعاتی از قبیل مهاجرت، امنیت، اقتصاد و روابط خارجی اتحادیه اروپا و نیز مساله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)مورد بحث قرار گرفت. با این حال یکی از تصمیمیات مهم در این نشست توافق سران اروپایی با تمدید شش ماهه تحریم ها علیه روسیه بود.
فرایند رسمی تمدید تحریم ها علیه بخش های دفاع، انرژی و مالی روسیه، تا اوایل هفته آینده انجام خواهد شد. در واکنش به تمدید تحریمها علیه روسیه، اندری کلین رئیس اداره همکاری اروپایی وزارت امور خارجه روسیه ادامه تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه را مساله ای غیر منتظره و تعجب آور ندانست.
سران اتحادیه اروپا به رغم اینکه این نهاد اروپایی با معضلات و مسائل مختلفی مواجه است، اما همواره در چارچوب هم نوایی با آمریکا به عنوان متحد فرا آتلانتیکی اروپا در قالب ناتو تلاش کرده اند تا فشارها به روسیه را تداوم بخشند.هر چند بهانه رسمی اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم ها عدم تغییر سیاست روسیه در قبال بحران اوکراین است، اما به نظر می رسد تحولات در دیگر نقاط بویژه در بحران سوریه با توجه به مشارکت روسها در آزاد سازی شهر حلب در تشدید موضع گیری سران اروپایی در قبال روسیه موثر بوده است.
در واقع برغم سیاست غرب در قبال بحران سوریه که مبتنی بر حمایت از گروههای ترویستی مخالف نظام سوریه و تلاش برای سرنگونی آن بوده است، اکنون دولت سوریه با مشارکت متحدان خود از جمله روسیه توانسته پیروزی مهمی یعنی شکست گروههای مسلح در حلب را به دست آورد .این مساله خشم اروپایی ها را به همراه داشته وآنها نه فقط علیه این دستاورد بزرگ دولت سوریه موضع گرفته اند، بلکه اقدامات روسیه را نیز در این زمینه محکوم کرده اند.
اما بعد دیگر موضع گیری ضد روسی سران کشورهای اتحادیه اروپا علیه روسیه که در واقع بهانه رسمی تشدید تحریم ها علیه مسکو محسوب می شود ، ادعای اروپایی ها در باره نقض توافقنامه مینسک -2 از سوی روسیه است که در فوریه 2015 به منظور حل و فصل بحران شرق اوکراین توسط گروه نرماندی ارائه و امضا شده است.
از سال 2014 پس از سقوط دولت اوکراین و روی کار آمدن یک دولت غربگرا در کی یف، درگیری بین نیروهای ارتش اوکراین با مخالفان در شرق این کشور که روسیه متهم به حمایت از آنان شده است،آغاز شده که تاکنون منجر به مرگ بیش از ده هزار نفر شده است.
اکنون کی یف و مسکو روابط پرتنشی دارند که به اعمال تحریم های ضد روسی گسترده غرب و همچنین اقدام متقابل مسکو منجر شده است.در این راستا پترو پوروشنکو رئیس جمهوری اوکراین روز پنجشنبه پیش از آغاز نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در گفت وگوی تلفنی با "دونالد تاسک" رئیس شورای اروپا خواستار تمدید تحریم ها علیه روسیه به دلیل مناقشه در شرق اوکراین شد.در واقع دولت غرب گرای کی یف در دو سال اخیر همواره نقش مشوق تحریم ها علیه مسکو را ایفا کرده و در عین حال بر وجود تهدید نظامی از جانب روسیه علیه اوکراین تاکید کرده و در نتیجه خواهان همکاری هر چه بیشتر ناتو با این کشور به منظور ارائه انواع کمکهای نظامی و آموزش نیروهای اوکراینی شده است.
روسیه نیز از زمان وضع تحریم ها علیه این کشور از سوی اتحادیه اروپا در سال 2014 ضمن محکوم کردن این اقدام ، سیاست مقابله به مثل را در پیش گرفته است. مسکو در آخرین اقدام خود در واکنش به ادامه تحریم های ضد روسی اتحادیه اروپا و آمریکا ، در اواخر ژوئن 2016 تحریم های متقابل علیه غرب شامل منع واردات محصولات غذایی ، کشاورزی و دامی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و آمریکا را برای 18 ماه دیگر تمدید کرد. با این حال ادامه جنگ تحریمها از سوی اتحادیه اروپا و روسیه علیه یکدیگر بیشتر به ضرر کشورهای اتحادیه اروپا تمام شده که تا قبل از بحران اوکراین بزرگترین شریک تجاری مسکو محسوب می شد.