ایران پرس - عربستان سعودی در ادامه قراردادهای نظامی که با کشورهای غربی منعقد می کند، قرارداد جدیدی را با یک شرکت اسپانیایی امضا کرده است.

شرکت صنایع نظامی عربستان سعودی روز گذشته (19 ژوئیه) قراردادی را با شرکت دولتی کشتی سازی «ناوانتیا»Navantia اسپانیا برای خرید 5 ناو جنگی از نوع «آوانته 2200» Avante امضا کرد. این ناوها تا سال 2022 به عربستان تحویل داده خواهد شد.

یکی از مهمترین شاخصه های عربستان سعودی، وابستگی امنیتی به قدرت های خارجی است. در واقع، عربستان سعودی در مقابل تضمین امنیت آن توسط کشورهای غربی، دلارهای هنگفت نفتی خود را صرف خرید سلاح از کشورهایی می کند که فروش سلاح را یکی از منابع درآمدی اصلی خود می دانند.

 بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بین ‌المللی، عربستان سعودی طی 5 سال گذشته رتبه دوم واردات سلاح را به خود اختصاص داده و خرید سلاح در این کشور طی این سال ‌ها، افزایش 212 درصدی داشته است. 

 «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی چندی پیش اعلام کرد که عربستان سالانه 70 میلیارد دلار صرف میکند.

 

در میان کشورهای غربی بیش از همه آمریکا است که از طریق فروش سلاح به عربستان سعودی درآمدهای هنگفتی به دست می آورد. تنها در یک فقره دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در ماه مه 2017 در جریان سفر به عربستان موفق به عقد قرارداد 460 میلیون دلاری صادرات سلاح به این کشور شد که 110 میلیون دلار از این قرارداد فوری اجرایی شده و 350 میلیارد دلار دیگر طی 10 سال بعدی به اجرا در خواهد آمد.

 کشورهای دیگر غربی از جمله اسپانیا نیز به عربستان سعودی سلاح صادر می کنند. در جریان سفری که محمد بن سلمان در آوریل گذشته به اسپانیا داشته است، دو کشور یک توافق به ارزش حدود ۲.۲ میلیارد دلار برای فروش کشتی‌های جنگی به عربستان امضا کردند. در این قرارداد مقرر شد شرکت اسپانیایی‌ سازنده کشتی ‌های جنگی این کشور به نام شرکت «ناوانتیا» پنج کشتی جنگی به عربستان بفروشد و نظامیان اسپانیایی هم اقدام به آموزش پرسنل ارتش عربستان کنند و پیمانکاران دفاعی یک مرکز ساخت و ساز دریایی در عربستان احداث کنند. به نظر می رسد که قرارداد روز گذشته میان عربستان و شرکت اسپانیایی در راستای قرارداد آوریل 2018 است.

دولت اسپانیا در حالی قرارداد نظامی با عربستان سعودی امضا کرد که ریاض از این سلاح ها علیه کشورهای فقیر منطقه به خصوص یمن که فقیرترین کشور عربی خاورمیانه است و همچنین حمایت نظامی از تروریستها به ویژه در بحران سوریه بهره می گیرد.

جنگ عربستان سعودی علیه یمن که از مارس 2015 آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد بیش از 50 هزار کشته و زخمی داشته و بزرگترین فاجعه انسانی دهه های اخیر را در جهان رقم زده است. بر این اساس، سازمان های بین المللی و نهادهای حقوق بشری تاکنون بارها از اسپانیا و دیگر کشورهای حامی رژیم سعودی خواسته ا‌ند که صادرات سلاح به ریاض را متوقف کنند که این قرارداد نشان داد دولت اسپانیا به خاطر دلارهای نفتی عربستان سعودی به این درخواست ها توجهی ندارد و رژیم سعودی نیز همچنان به نظامی گری ادامه می دهد.  139/112

نویسنده: سید مهرداد هاشمی

بیشتر بخوانید:

عربستان برای خرید 5 ناو جنگی با اسپانیا قرارداد امضا کرد

سازمان‌های حقوقی اسپانیا: مادرید فروش سلاح به عربستان را متوقف کند

صادرات 141 میلیون یورویی تسلیحات اسپانیا به عربستان

درخواست سنای اسپانیا برای توقف اعدام ها در عربستان سعودی

انتقاد عفو بین الملل از اسپانیا به دلیل فروش تسلیحات به عربستان سعودی