ایران پرس- سرانجام پس از هفته ها تهدید، دولت امریکا دستور بسته شدن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) را در واشنگتن صادر کرد.

دولت آمریکا پیش از این هشدار داده بود که اگر تشکیلات خودگردان فلسطین از رژیم صهیونیستی به دادگاه بین المللی کیفری بابت نقض حقوق فلسطینیان شکایت کند، دفتر ساف در واشنگتن را خواهد بست.

این هشدار از سوی مقامات فلسطینی نادیده گرفته شد و دولت امریکا نیز تهدید خود را برای بستن دفتر ساف عملی کرد.

بدین ترتیب بعد از 23 سال فعالیت دفتر ساف در امریکا، این مرکز تعطیل شد؛ اقدامی که از رویکرد جدید دولت امریکا حکایت دارد. 

دونالد ترامپ، رییس جمهوری کنونی امریکا همچون 12 رییس جمهوری قبلی این کشور در تلاش است افتخار آنچه صلح فلسطین - اسراییل خوانده می شود، به نام خود در تاریخ به ثبت برساند.

با این حال، از آنجا که دولت امریکا نه به عنوان میانجی بی طرف؛ بلکه به عنوان شریک استراتژیک اسراییل در منازعه دیرینه فلسطین - اسراییل ظاهر شده است، این صلح تاکنون محقق نشده است. 

ضمن این که میزان پشیبانی و حمایت دولت ترامپ از صهیونیست ها که در مقایسه با دولت های قبلی امریکا بارزتر است، راه را برای رسیدن به توافق میان دو طرف دشوار تر کرده است.

اقدامات حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی

ترامپ به عنوان نخستین رییس جمهوری امریکا از دیوار ندبه دیدن کرده و اعلام داشته است که سفارت امریکا در تل آویو را به بیت المقدس منتقل خواهد کرد.

وی همچنین از شهرک سازی های رژِیم صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی حمایت می کند و خواهان واگذاری کامل بیت المقدس به اسراییل است.

همچنین گفته می شود که در طرح پیشنهادی دولت ترامپ به فلسطینیان، تشکیل کشور مستقل فلسطین بدون درنظر گرفتن مرزهای سال 1967 و بازگشت فلسطینیان به خانه هایشان در کرانه باختری رود اردن پیش بینی شده است.

به عبارت دیگر، در طرح ترامپ هیچ یک از ارکان اصلی آرمان ملت فلسطین برای تشکیل کشور مستقل دیده نشده و به همین دلیل نیز حتی جریان مدافع سازش در فلسطین از این طرح حمایت نکرده است.

با این حال، دولت ترامپ امیدوار است از طریق شکل دادن به ائتلافی در منطقه غرب آسیا با مشارکت امریکا - اسراییل - عربستان، فلسطینیان را در نهایت به کنار گذاشتن آرمان فلسطین وادار نمایند.

دیدار چندی پیش «محمود عباس»، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان در ریاض آن هم چند روز پس از واداشتن «سعد حریری» به کناره گیری از نخست وزیری لبنان می تواند با تحولات جدید در مناسبات امریکا با ساف و بسته شدن دفتر این سازمان در واشنگتن مرتبط باشد. 

این در حالی است که زمزمه هایی از تماس های مستقیم میان تل آویو و ریاض با هدایت واشنگتن به گوش می رسد که نتیجه آن تحت فشار قرار گرفتن فلسطینیان برای سازش با اسراییل بر مبنای تامین نیازهای امنیتی و غیرامنیتی این رژیم خواهد بود تا زمینه برای شکل گیری «خاورمیانه ترامپ» بدون هیچ معارضی فراهم شود.

با این حال، روند تاریخی در این منطقه حساس جهان حکایت از آن دارد که رسیدن به چنین هدفی دست نیافتنی خواهد بود.

نویسنده: امیرعلی ابولفتح

116/110

بیشتر بخوانید:

عقب نشینی ترامپ از وعده انتقال سفارت امریکا در فلسطین اشغالی/تحلیل

عقب نشینی ترامپ در موضوع سفارت امریکا در فلسطین اشغالی/تحلیل