با اعلام آتش بس، بین حماس و رژیم صهیونیستی از روز یکشنبه 19 ژانویه فرایند اجرایی آن در دو مرحله آغاز شد. موضوع مهم، با شروع آتش بس نقش تاثیرگذار مقاومت فلسطینی در فرایند پایان جنگ غزه بود به شکلی که احزاب و گروههای مختلف و مردم فلسطین از حماس قاطعانه حمایت کردند.
با آغاز آتش بس، فرایند ورود کمک های انسانی که در نتیجه اشغالگری رژیم صهیونیستی متوقف شده بود آغاز شد و حدود ۹۰ نفر از فلسطینی هایی که در زندان های رژیم صهیونیستی بودند به عنوان اولین گروه در چهارچوب تبادل اسرا با رژیم اسرائیل از زندان عوفر آزاد شدند.
"مروان البرغوثی" دبیرکل جنبش ابتکار فلسطین گفت: رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف چهارگانه شامل ریشه کن کردن مقاومت، تحمیل سلطه نظامی بر غزه، بازگرداندن اسرا با قدرت نظامی و پاکسازی نژادی شکست خورد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس"، با انتشار بیانیهای دستیابی به توافق آتشبس و اجرایی شدن آن را نتیجه و ثمره پایداری و صبر ملت فلسطین دانست. در بیانیه جنبش حماس آمده است: با برقراری آتش بس؛ بر تعهد خود به اجرای مفاد این توافق که ثمره صبر و پایداری ملت بزرگمان و استواری افسانهای مقاومت دلیرانه آنها در برابر ماشین تروریسم و کشتار صهیونیستی است، تاکید میکنیم.
"بسام خلف" از رهبران ارشد جنبش حماس، در ارتباط با دستیابی به توافق آتش بس در غزه گفت: در نتیجه استواری و پایداری اسطورهای ملت و مقاومت شجاع و دلیر همه برنامهها و توطئههای رژیم صهیونیستی با شکست مواجه شد.
اما در سرزمین ها اشغالی، اختلافات در کابینه نتانیاهو تشدید شده و صهیونیست های افراطی نخست وزیر رژیم صهیونیستی را عامل شکست مقابل مقاومت فلسطینی در جنگ غزه می دانند. با شروع تبادل اسرا، بحران در سرزمین های اشغالی افزایش یافته و سران رژیم صهیونیستی به شکست مقابل مقاومت اعتراف می کنند.
"گیورا ایلاند" ژنرال ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی، اعتراف کرد: حماس نه تنها مانع از آن شد که اسرائیل به اهدافش برسد، بلکه خودش به اهدافش رسید. ایلاند، افزود : حماس پیروز شد و اسرائیل شکست بدی خورد. اعلام آتش بس، همچنین آمادگی بالای مقاومت فلسطینی، باوجود حملات گسترده ارتش رژیم صهیونیستی به غزه را نشان داد. ارتش رژیم صهیونیستی باوجود حمایت های همه جانبه امریکا و غرب نتوانست به اهداف خود در جنگ غزه برسد و حماس و گروههای مبارز فلسطینی تنها با اجرای شروط خود آماده اجرای آتش بس شدند.
تحولات غزه پس از آتش بس، همچنین نتیجه همبستگی و وحدت روز افزون گروههای مقاومت فلسطینی بود و حمایت مردمی در غزه و کرانه باختری از گروههای مقاومت نیز ادامه پیدا کرد.
بر اساس این توافق و مطابق با خواسته مقاومت؛ ارتش رژیم صهیونیستی از باریکه غزه خارج شد و شمار زیادی از فلسطینی های بازداشت شده در زندان های رژیم صهیونیستی آزاد میشوند و نیز شرایط و زمینه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه و بازسازی ویرانیهای این منطقه میسر میشود.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ابتدای مذاکرات آتش بس با همه این شروط و خواستهها مخالفت میکرد، اما با پایداری ملت و مقاومت فلسطینی در نهایت مجبور شد تمامی این شروط را بپذیرد.
اجرای آتش بس، نمادی از واقعیت های امروز در منطقه و تحولات جنگ غزه بود که نتیجه اثرگذاری اقدامات گروههای مقاومت فلسطینی بود. حماس و گروههای مقاومت فلسطینی، در روند اجرای آتش بس نیز با سازماندهی نیروها و آمادگی کامل نقش آفرینی کردند.
استقبال گسترده مردمی، در غزه و کرانه باختری از پیروزی مقاومت فلسطینی جایگاه و اهمیت همچنین نشاندهنده محبوبیت بالای این گروهها بود. گروههای مقاومت فلسطینی در جنگ غزه با تقدیم شهدای خود مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی کردند و با آغاز آتش بس نیز به عنوان مهمترین عامل ثبات و امنیت وارد صحنه شدند.
نویسنده: احسان شاه ابراهیم