همه گیری ویروس کرونا در دوره زمامداری «دونالد ترامپ» موجب ایجاد چالش های بیشتری در این زمینه شد و اکنون از وقوع فاجعه درمانی در آمریکا سخن به میان می آید.
«برنی سندرز» سناتور مستقل از ایالت ورمونت آمریکا در پیامی در توییتر با انتقاد از نابرابری در این کشور اعلام کرد که طبق آمارها، 140 میلیون آمریکایی جزو کم درآمدها حساب شده و 92 میلیون نفر نمی توانند هزینههای خدمات درمانی را بپردازند.
50 میلیون آمریکایی نیز قادر به تامین غذای خود نبوده و 40 میلیون با خطر بی خانمان شدن مواجه هستند؛ در حالی که 650 میلیاردر آمریکایی طی دوران بحران همه گیری کرونا، یک تریلیون دلار ثروتمندتر شدهاند.
سندرز بارها از وضعیت سیاسی و اقتصادی آمریکا انتقاد کرده و معتقد است که اگر چه ایالات متحده ظاهرا یک دموکراسی قلمداد می شود، اما درعمل این کشور به حکومت الیگارشی یا همان حکومت نخبگان سیاسی، اقتصادی، نظامی و رسانه ای بدل شده است که منافع عمومی را فدای منافع حاکمان می کند.
ناتوانی دولت ترامپ در مقابله با ویروس کرونا
وضعیت فاجعه بار دهها میلیون آمریکایی از لحاظ فقر، بی خانمانی و گرسنگی و از همه مهم تر، ناتوانی در تامین هزینه های درمانی نشانه نابسامانی های بنیادین در کشوری است که ادعای پیشرفته ترین کشور سرمایه داری جهان را دارد. مظهر این وضعیت نابسامان و فاجعه بار نیز نحوه برخورد دولت آمریکا در دوره زمامداری دونالد ترامپ با ویروس کرونا بوده است.
در سال پایانی دولت ترامپ، همه گیری کرونا در آمریکا به اوج رسید و اکنون این کشور درگیرترین کشور دنیا با ویروس کرونا به شمار می آید. دولت وقت آمریکا نتوانست با توجه به باورهای غلط ترامپ، به مقابله با این همه گیری بپردازد و همین موضوع سبب شد تا آمریکا بالاترین میزان ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از این ویروس در جهان را داشته باشد.
ترامپ از زمان آغاز و سپس همه گیری ویروس کرونا در آمریکا تلاش زیادی برای کوچک جلوه دادن آن انجام داد و سپس ادعاهای عجیب و غریب در باره نحوه درمان این بیماری مطرح کرد. دولت ترامپ از اقدامات ضروری و به موقع برای کنترل و مهار ویروس کرونا خودداری کرد و همین مساله به بزرگترین فاجعه انسانی در آمریکا انجامیده است.
اکنون بیش از 28 میلیون نفر مبتلا به کرونا و حدود 500 هزار نفر تلفات ناشی از کرونا در آمریکا به ثبت رسیده و به طور متوسط روزانه 4 هزار نفر به دلیل ابتلای به بیماری کووید- 19 در این کشور می میرند.
«پاول کولیر» از اقتصاددانان دانشگاه آکسفورد می گوید: "اوضاع در آمریکا با توجه به سیستم بهداشت و درمان بسیار آشفته است و هر آن چه که در آمریکا با سیستم سلامت و بهداشت در ارتباط است، وضعیت فاجعه باری دارد."
تبعیض نژادی در ارائه خدمات درمانی، بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی و خستگی کادر درمانی به علت هجوم بیماران کرونایی از دلایل اصلی تداوم بحران کرونا در آمریکا اعلام شده است.
به ویژه سیاه پوستان و لاتین تبارها بسیار بیشتر از سفید پوستان در معرض مرگ و میر ناشی از این بیماری هستند. برخورد تبعیض آمیز با بیماران سیاه پوست، اسپانیایی تبارها و اقلیتهای قومی به شدت مشهود است. کارشناسان در این کشور، زمستان بسیار دشواری را همراه با ابتلا و مرگ بیشتر برای ایالات متحده پیش بینی میکنند.
در حال حاضر، «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا اولویت دولت خود را مقابله با همه گیری کرونا قرار داده است. بایدن خود بارها در اظهاراتش به واقعیت های تلخ جامعه آمریکا اذعان کرده است. وجود شکاف طبقاتی فزاینده، افزایش فزاینده فقر ناشی از رکود اقتصادی و بیکاری و بی خانمانی رو به افزایش اکنون از مشخصه های جامعه آمریکا محسوب می شود.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
117
بیشتر بخوانید:
بالا گرفتن اختلافات میان مقامات بهداشتی آمریکا برای بازگشایی مدارس
بحران در آمریکا؛ شمار مبتلایان به کرونا از 28 میلیون نفر فراتر رفت