به گزارش «نیویورک تایمز» در پی انجام آزمایش موشکی کره شمالی، واکنش مسؤولان امریکایی طی یک هفته به این اقدام چنین بوده است:
"نیکی هیلی" سفیر امریکا در سازمان ملل متحد هشدار داد، تنش ها با کره شمالی این سوال را بوجود آورده است که آیا ورزشکاران امریکایی می توانند در بازی های زمستانی المپیک که ماه فوریه در کره جنوبی برگزار می شود شرکت کنند؟
"سارا هوکابی سندرز" سخنگوی کاخ سفید نیز در این خصوص گفت که در حالی که تصمیم رسمی درباره شرکت ورزشکاران امریکایی در این مسابقات گرفته نشده است، اما هدف ما شرکت در این مسابقات است.
ژنرال "اچ آر مک مستر" مشاور امنیت ملی امریکا نیز گفت: خطر جنگ با کره شمالی روز به روز افزایش می یابد، و این امر به این معنی است که ما در یک مسابقه برای حل این معضل قرار گرفته ایم.
"لیندسی گراهام" سناتور جمهوری خواه ایالت کارولینای جنوبی در سخنانی هشدار آمیز گفت که امریکا به درگیری نظامی با کره شمالی نزدیک می شود و پنتاگون باید اعزام خانواده های 28000 هزار نظامی امریکایی مستقر در پایگاه های نظامی امریکا در کره جنوبی برای زندگی با آنتها در این کشور را متوقف کند.
این سخنان اما در حالی است که از سوی دیگر، تمرین مشترک نظامی نیروهای هوایی امریکا و کره جنوبی روز دوشنبه با هدف شبیه سازی حمله به تاسیسات و تجهیزات هسته ای و موشکی کره شمالی آغاز شد.
اگرچه بخشی از این تمرین نظامی مشترک سالیانه به نمایش غیرمنتظره آرایه هواپیماهای امریکایی از جمله بمب افکن های "لنسر B1-B " و بزرگ ترین برنامه استقرار هواپیماهای رادارگریز امریکا در کره جنوبی اختصاص یافت.
همه اینها اما در راستای تهدیدهای گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا مبنی بر "رها کردن خشم و آتش" و همچنین "تخریب کامل کره شمالی" قرار دارد.
دولت ترامپ امیدوار است یا چنین اقداماتی کره شمالی را وادار به توقف فعالیت های موشکی و هسته ای و از بین بردن دستکم 20 زرادخانه هسته ای خود کند.
دولت امریکا از سوی دیگر، امید زیادی به چین به عنوان شریک تجاری اصلی و مهم کره شمالی برای افزایش فشارها بر این کشور دارد.
ترامپ با این هدف از چین خواسته است تا تامین سوخت برای کره شمالی را قطع کرده و صادرات نفت و سوخت به این کشور را به دستکم بازگشت پیونگ یانگ به میز مذاکرات برای خلع سلاح هسته ای این کشور منوط کند.
در این میان باید گفت که هدف دولت ترامپ هرچه باشد، لفاظی های وی در خصوص کره شمالی یادآور تبلیغات و شعارهایی است که از سوی دولت جرج بوش رئیس جمهوری سابق امریکا مطرح می شد و در نهایت این کشور را به سوی جنگ با صدام حسین در عراق رهنمون ساخت.
به این ترتیب، ناظران خارجی به این نتیجه رسیده اند که تهدیدهای دولت ترامپ خیلی هم توخالی و پوشالی نیستند و مسئولان امریکایی به شدت در حال بررسی احتمال حمله به کره شمالی و تاسیسات هسته ای و موشکی این کشور هستند.
به گفته "تامی داکوورت" سناتور دموکرات ایالت ایلینویزکه هردوپای خود را در جنگ در عراق از دست داده است، بیشتر مردم امریکا نمی دانند این کشور به چه اندازه به جنگ با کره شمالی نزدیک شده است.
این در حالی است که نتیجه تازه ترین تحقیق "دفتر خدمات تحقیقاتی کنگره" نشان می دهد، هرگونه اقدام نظامی عواقب بسیار فاجعه باری برای شبه جزیره کره، ژاپن و منطقه در پی دارد و به دلیل استفاده احتمالی کره شمالی از سلاح های شیمیایی و هسته ای و احتمال دخالت چین، تنها در کره جنوبی به کشته شدن ده ها هزار نفر منجر خواهد شد.
حال باید گفت که تنها همین اشاره می تواند به اندازه کافی هشدار دهنده باشد؛ اما مسئولان دولت امریکا خود را متقاعد کرده اند که در صورت حمله به کره شمالی قادر خواهند بود تا جلوی حمله انتقام جویانه و تلافی گرانه این کشور را بگیرند.
"جان ولفستال" مشاور امنیتی باراک اوباما نخست وزیر سابق امریکا در این خصوص گفته است: "من دلایل کافی در اختیار دارم که نشان می دهد افرادی در سطح مسئولان عالی رتبه امریکا وجود دارند که گمان می کنند می توانند جلوی تهدید امریکا از سوی کره شمالی را بگیرند؛ اما این افراد به شدت فریب خورده و در اشتباه هستند".
در همین حال اما "جیم ماتیس" وزیر دفاع امریکا در سخنانی در جمع خبرنگاران بر لزوم حل و فصل موضوع هسته ای کره شمالی از راه های دیپلماتیک تاکید کرده است.
«ماتیس» در این سخنان حمایت خود را از تلاش های رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا و کریستیا فریلند وزیر امور خارجه کانادا برای ترتیب دادن نشستی چندجانبه میان وزیران امور خارجه در ونکوور کانادا در ماه آینده به منظور پیدا کردن راه های دیپلماتیک برای حل بحران هسته ای کره شمالی اعلام کرد.
در همین حال، وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) نیز گزارش های منتشر شده مبنی بر وجود طرح هایی برای خارج کردن هزاران وابسته نظامی امریکا از کره جنوبی که می توانست نشانه احتمال تصمیم امریکا برای حمله نظامی به کره شمالی و در عین حال رها کردن کره جنوبی در این میانه باشد را رد کرد.
در حالی که کره شمالی پیش از به قدرت رسیدن ترامپ در امریکا هم برنامه خود برای تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای را پیش می برد، اما این برنامه در حال حاضر شدت بیشتری گرفته و پیشرفته تر و خطرناک تر شده و نمی توان آن را نادیده گرفت.
اما در عین حال باید گفت که در حالی که هنوز فرصت برای امتحان راه حل های دیپلماتیک با توسل همزمان به تحریم وجود دارد، اقدام نظامی نیز پاسخ مناسبی به این اقدام پیونگ یانگ نیست و هرگونه اقدام بازدارنده خود می تواند یک تهدید به شمار رود.113/110
بیشتر بخوانید:
ادامه رفتارهای خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی / نیکی هیلی: رهبر کره شمالی بیمار است
کره شمالی: ترامپ در پی جنگ افروزی در شبه جزیره کره است