سید رضا میرطاهر- "کلائودیو ماریا چلی" فرستاده ویژه واتیکان در ونزوئلا هشدار داد که در صورت شکست مذاکرات بین دولت کاراکاس و اپوزیسیون که از سوی کلیسا حمایت می شود، جوی خون در این کشور جاری خواهد شد.

 وی تاکید کرد که اگر مذاکره ملی‌ بین دولت ونزوئلا و مخالفان شکست بخورد ، این پاپ نیست که می‌ بازد بلکه ملت ونزوئلا خواهد باخت.

به نظر می رسد تاکید مجدد واتیکان در باره پیامدهای وخیم ادامه تنش ها و مناقشه های کنونی در صحنه سیاسی ونزوئلا بین دولت چپگرا و مخالفان، با توجه به شکست تلاش ها برای از سرگیری گفتگوها با میانجی گری واتیکان صورت گرفته است.

قرار بود گفتگوها بین دولت ونزوئلا و مخالفان از 11 نوامبر با نظارت واتیکان از سرگرفته شود.با این حال " انریکه کاپریلیس " از سران ائتلاف «وحدت دموکرات» ونزوئلا که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر در رقابت با نیکلاس مادورو شکست خورد، گفت اگر تا زمان ضرب الاجل جدید تعیین شده برای از سرگیری گفتگوها یعنی 11 نوامبر، تلاش های جدی درباره آزادی زندانیان سیاسی صورت نگیرد هیچ گفتگویی صورت نخواهد گرفت.

 بر غم این موضع گیری یکی از سران اصلی اپوزیسیون، واقعیت این است که تنش های سیاسی در این کشور نفت خیز آمریکای جنوبی به حدی افزایش یافته که اکنون هر دو طرف یعنی هم دولت و هم اپوزیسیون می دانند مذاکرات کنونی به منزله آخرین فرصت برای دستیابی به راه حلی صلح آمیز برای مناقشه کنونی است.

در صورت موفقیت این مذاکرات راه آشتی ملی در ونزوئلا باز خواهد شد اما شکست این مذاکرات به خشونت و حتی بروز جنگ داخلی در ونزوئلا منجر خواهد شد.

برغم این هشدار ها اما به نظر می رسد به دلیل عدم حسن نیت مخالفان که هدف واقعی آنها در وهله نخست عزل نیکولاس مادورو رئیس جمهور چپگرای ونزوئلا و در وهله بعد سرنگونی دولت چپگرای این کشور است، امید چندانی به موفقیت آن وجود ندارد.در این راستا رئیس جمهوری ونزوئلا روز جمعه ضرب الاجل تعیین شده از جانب مخالفان برای ادامه گفتگو با دولت را نشان دهنده تنش آفرینی آنها دانسته ودر عین حال رهبران احزاب مخالف را به دروغگویی به مردم ونزوئلا متهم کرد.

از دیدگاه مادورو، هدف مخالفان از دور جدید گفتگوها رسیدن به توافق برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در سه ماهه اول سال 2017 به جای دسامبر سال 2018 است.در حالی که به گمان وی تقویم تحولات سیاسی باید در زمان خود اجرا شود. در مجموع برغم توافق دولت و مخالفان برای آغاز گفت و گوهای ملی برای حل اختلافات کنونی، انتظار نمی رود که توفیق چندانی در این زمینه با توجه به شکاف عظیمی که در مواضع دو طرف وجود دارد حاصل شود.

اکنون صف آرایی مخالفان و موافقان نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا به مراحل حساس و سرنوشت سازی رسیده است وبویژه مخالفان با برگزاری تظاهرات سعی دارند تا مادورو را بیش از پیش تحت فشار قرار دهند.هر چند که به درخواست "کلائودیو ماریا چلی" فرستاده ویژه واتیکان در ونزوئلا، مخالفان تظاهرات روز پنجشنبه راکه قرار بود در اعتراض به اقدامات دولت ونزوئلا صورت دهند لغو کردند.نکته مهم این که برغم میانجی گری واتیکان در بحران سیاسی ونزوئلا، اما کلیسای این کشور آشکارا موضعی علیه مادورو دارد.

در این راستا «دیگو پادرون» رئیس سازمان اسقف های اعظم ونزوئلا در سپتامبر2016در اظهار نظری جنجالی اعلام کرد که دفاع از همه پرسی عزل «نیکولاس مادورو» مخالفت با صلح نیست.

در واقع وی بر خلاف نظر مادورو، تصریح کرد که مخالفت یا ممانعت از ابراز نظر مردم ، یک رفتار خلاف قانون اساسی، غیر دموکراتیک و غیر اخلاقی از سوی دولت ونزوئلا است ، زیرا ملت با رای خود دولت را انتخاب می کند و با رای خود نیز آنها را برکنار می کند.

به این ترتیب اکنون مشخص شده که عملا کلیسای ونزوئلا نیز به هواداری از اپوزیسیون ونزوئلا برخاسته است./