سربازان ارتش کنگو مواضع شورشیان رواندایی در منطقه روتشورا Rutshuru واقع در استان کیوو شمالی را هدف قرار دادند.
نظامیان کنگو همچنین درشرق این کشور با شورشیان اوگاندایی درگیر شده اند.
ناامنی و بی ثباتی در مناطق شرق کنگو در شرایطی است که دولت با افزایش تنش سیاسی و اجتماعی بی سابقه ای مواجه است.
رد طرح تعویق زمان انتخابات سراسری کنگو از سوی احزاب مخالف این کشور، به تظاهرات ضد دولتی در خیابان های کینشازا پایتخت کنگو انجامیده است.
براساس پیمان 24 صفحه ای که شرکت کنندگان در گفت و گوی ملی روز سه شنبه 18 اکتبر امضا کردند، زمان انتخابات سراسری کنگو تا آوریل سال 2018 به تعویق افتاده است.
از دید ائتلاف احزاب مخالف موسوم به "ائتلاف گردهمایی " تعویق زمان انتخابات، به این معنا است که ژوزف کابیلا رئیس جمهوری تا سال 2018 در مسند قدرت باقی خواهد ماند.
آن هم در شرایطی که دومین دوره ریاست جمهوری وی روز 20دسامبر (2016) به پایان خواهد رسید.
طبق قانون اساسی کنگو، انتخابات ریاست جمهوری پارلمانی و شورای شهرها باید بین ماه های اکتبر و نوامبر امسال برگزار می شد و کابیلا نیز در پایان دسامبر، مسند قدرت را به رئیس جمهوری منتخب مردم این کشور واگذار می کرد.
نگرانی از تشدید آشوب و تظاهرات خیابانی در پایتخت و شهرهای بزرگ کنگو، موجب شد دولت، گروه مقابله با بحران سیاسی و اجتماعی تشکیل دهد.
این گروه شامل نمایندگان 26 ایالت کنگو است که در نخستین نشست در کینشازا، متعهد شدند با آشفتگی های اجتماعی و سیاسی مقابله کنند و این کشور را از بحران نجات دهند.
ایده تشکیل گروه مقابله با بحران سیاسی و اجتماعی توسط دولت کنگو، نشاندهنده وضعیت آشفته این کشور است و نگرانی هایی که دولتمردان از روزهای آینده دارند.
با این همه، رهبران ائتلاف مخالفان همچون اتین تشی سکدی سیاستمدار قدیمی کنگو، در رسیدن به خواسته شان مبنی بر کناره گیری ژوزف کابیلا از قدرت، همچنان مصمم هستند.
با وجود آن که دولت، برپایی تظاهرات را در پایتخت ممنوع اعلام کرده، اما شواهد حاکی از آن است ائتلاف احزاب مخالف، تظاهرات ضد دولتی را کماکان در دستور کار دارند.
برخی از نمایندگان گروه مقابله با بحران، از احتمال بروز درگیری های مسلحانه در روزهای آینده، ابراز نگرانی کرده اند.
وخامت اوضاع در کنگو موجب شده که اتحادیه اروپا در واکنش به آن، تحریم اقتصادی کنگو را مطرح کند.
ژان مارک آیرو وزیر خارجه فرانسه نیز تصریح کرده است تعویق زمان انتخابات سراسری کنگو، راه حل مناسبی برای بحران حاکم بر این کشور نیست.
به اعتقاد وی، بهترین راه حل در حال حاضر، این است که ژوزف کابیلا به مردم کنگو اطمینان دهد در انتخابات آینده این کشور نامزد نخواهد شد.
به باور بسیاری از آگاهان، این اتفاق هرگز نخواهد افتاد، زیرا ژوزف کابیلا همانند بعضی از سران کشور های آفریقایی گرفتار وسوسه قدرت شده است و برای رسیدن به اهداف غیرقانونی و جاه طلبانه اش، حاضر است جان بسیاری از مردم کنگو را به خطر اندازد.
پل کاگامه در رواندا و دنیس ساسو انگوسو در جمهوری کنگو برای تمدید حاکمیت شان، به تغییر قانون اساسی این کشورها اقدام کردند، اما کابیلا تلاش دارد با طرح گفت وگوی ملی، موافقت احزاب مخالف را برای ماندن در قدرت کسب کند، تلاشی که تاکنون بیفایده بوده است.