به گزارش ایران پرس به نقل از رادیو بین المللی فرانسه، اجلاس ابیجان با محوریت مهاجران و امنیت، با حضور سران 55 کشورآفریقایی و 28 کشور اروپایی برگزار می شود.
تعداد شرکت کنندگان در اجلاس یاد شده 5 هزار نفر اعلام شده است.
اولین اجلاس سران اروپایی و آفریقایی درسال 2000 در قاهره برگزار شد.
«لیسبون» پایتخت پرتغال میزبان دومین اجلاس سران اروپایی و آفریقایی بود و در این اجلاس استراتژی آفریقا - اتحادیه اروپا ترسیم شد.
بعد از اجلاس لیسبون، گردهمایی سران اروپایی و آفریقایی به رویدادی دائمی که هر سه سال یک بار در اروپا یا آفریقا برگزارمی شود، مبدل شد.
سران دو قاره درسال 2010 برای سومین بار در طرابلس و در سال 2014 برای چهارمین بار در بروکسل پایتخت بلژیک تشکیل جلسه دادند.
محور عمومی اجلاس سران در ابیجان سرمایه گذاری روی جوانان و همچنین داغ ترین موضوع هفته های اخیر، یعنی مهاجران و خشونت علیه مهاجران اعلام شده است.
720 میلیون جوان زیر 25 سال در قاره سیاه زندگی می کنند که شمار زیادی از آن ها به دلیل یاس و ناامیدی، برای مهاجرت به اروپا وارد عمل می شوند.
به همین دلیل اروپا و آفریقا که تا سی سال آینده جمعیتی بالغ بر 2 میلیارد نفر خواهد داشت، قصد دارند برای حل این مشکل، افزایش همکاری های قاره ای را دردستورکارخود قرار دهند.
«آلفا کنده» رییس دوره ای اتحادیه آفریقا که از افزایش جمعیت قاره سیاه به عنوان یک بمب ساعتی یاد می کند، بر ضرورت تلاش سران کشورها با هدف حل مشکل بیکاری، تحصیل، تامین اجتماعی و درمانی که حق یکایک شهروندان آفریقایی است، تاکید کرده است.
اما مشکل آفریقا با تصمیمات اتخاذ شده در اجلاسی 48 ساعته حل نخواهد شد، بلکه حل این مشکل با اجرای تصمیم ها میسرخواهد بود و این پیگیری ندرتا پس از دور قبلی نشست ها مشاهده شده است.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قبل از برگزاری اجلاس سران اروپایی – آفریقایی، در سخنانی نسبت به آغاز همکاری های شانه به شانه دو طرف پس از اجلاس سران اروپایی – آفریقایی ابراز امیدواری کرده بود.
این در حالی است که برخی ناظران با تکیه بر نیاز مالی آفریقا به اروپا برای اجرای طرح های مختلف، تحقق این خواسته را دشوار تلقی می کنند.
116/110
بیشتر بخوانید:
رئیس اتحادیه آفریقا: اروپا مسوول بخشی از مشکلات به وجود آمده برای مهاجران آفریقایی است
نگاه اتحادیه اروپا به آفریقا و افزایش همکاری های دوجانبه/ تحلیل