اندونزی با 260 میلیون جمعیت، پرجمعیت ترین کشوراسلامی است که در سالهای اخیرافراط گرایی و کوچ تروریستهای داعش به جنوب شرق آسیا یکی ازمهمترین چالشهای فراروی ان بوده است.
دولت جاکارتا برای مقابله با افراط گرایی تدابیر سختگیرانه ای را اعمال و فعالیت حزب التحریر را نیز ممنوع اعلام کرد.
بااین حال«جوکوویدودو» رییس جمهوری اندونزی براین اعتقاد است که ریشه و خواستگاه افراط گرایی و تروریسم در منطقه جنوب آسیا و افغانستان است، به همین دلیل وی در سفر اخیر خود به این دو کشور، پیشنهاد کرد تا کمیته سه گانه مشترک متشکل از علمای افغانستان، پاکستان و اندونزی تشکیل شود تا به برقراری امنیت در منطقه به خصوص در افغانستان کمک کند.
از دیدگاه دولت اندونزی، مقابله با افراط گرایی و تروریسم که جنایات خود را با استفاده از آموزه های غلط مذهبی توجیه می کنند نیازمند برخورد علمی و اسلامی با ایده های انحرافی است.
«رئیس جمهوری اندونزی» پیشنهاد داده است، تا علما با جدیدیت تمام وارد عرصه شوند و با آگاه کردن مردم توطئه های تفرقه افکنانه تروریستها را خنثی کنند.
«محمد امین ماجومدر»Mohammad Ameen Majomed کارشناس مسایل سیاسی:
«بسیاری از مسایل و مشکلات موجود جهان اسلام از غفلت و کوته بینی و توجه به منافع شخصی و اولویت دادن این منافع بر اهداف و مصالح جهان اسلام به وجود آمده است. سران کشورهای اسلامی و علما در این وضعیت مسئولیت بزرگی بر دوش دارند.»
درهرحال، اندونزی به دلیل اینکه از وزن سیاسی بالا و نفوذ در گروههای شبه نظامی فعال درافغانستان برخوردارنیست، ترجیح داده است از طریق علما وارد تحولات افغانستان و بخصوص روند صلح این کشور شود و با ترغیب این کشور و پاکستان به تشکیل کمیته مشترک سه گانه در کنار فعالیت های سیاسی، علما را نیز فعال تر کند.
نویسنده: مجید وقاری
136/112
بیشتر بخوانید:
تشدید فعالیت داعش در پاکستان/تحلیل
نگرانی از گسترش فعالیت تروریستی داعش در افغانستان
وزیر کشور پاکستان: قدرت گرفتن داعش در افغانستان زنگ خطری برای منطقه است
داعش ده ها نفر را در شمال افغانستان به گروگان گرفت