ایران پرس: سخنگوی وزارت خارجه گفت، قطعنامه گروهی از کشورهای غربی ضد جمهوری اسلامی ایران در نشست چهل و ششم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، فاقد وجاهت قانونی، مقبولیت بین‌المللی و مردود است.

«سعید خطیب‌زاده» روز چهارشنبه تصریح کرد، قطعنامه شورای حقوق بشر در حالی ضد ایران با آرای ضعیف تصویب شده که گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در امور ایران اشاره‌ای به جان باختن ده‌ها کودک معصوم و صدها بیمار بی‌گناه به سبب دشواری دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی نکرده است.

قطعنامه‌ شورای حقوق بشر ضد ایران که با 21 رای مثبت، 12 رای منفی و 14 رای ممتنع تصویب شد، همان قطعنامه سال گذشته بود و هدف از آن، تمدید ماموریت گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در امور ایران بوده است.

تناقض آشکار در مواضع اعلامی و اعمالی کشورهایی که قطعنامه ضد ایران در شورای حقوق بشر پیگیری و تصویت کردند، کاملا مشهود است و نشان می‌دهد غرب در برخورد با ایران در مساله حقوق بشر رویکرد سیاسی و ابزاری دارد.  

بی‌توجهی به نقض قطعی حق حیات و حق دسترسی به درمان هزاران شهروند ایرانی در اوج بیماری همه‌گیری کرونا به‌سبب اعمال تحریم‌های گسترده آمریکا و از همه مهمتر همراهی برخی کشورهای اروپایی با این نوع تحریم‌ها، نمی‌تواند غرب را در مقام مدعی حقوق بشر قرار دهد.  

اقدامات برخی کشورهای اروپایی در نقض حقوق بشر

طی یک دهه اخیر برخی اعضای شواری حقوق بشر با اتهام‌زنی یک‌طرفه و حمایت یکجانبه از دستور کار گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ضد ایران، بر تداوم رویکرد سیاسی اصرار دارند، درحالی که به جای مدعی و قاضی باید پاسخگوی اقدامات خود در نقض حقوق بشر درقبال ملت ایران باشند.

قطعنامه شورای حقوق بشر ضد ایران در حالی تصویب می‌شود که اقدامات برخی کشورهای اروپایی حامی این قطعنامه سیاسی در همراهی تحریم‌های دارویی و اقتصادی آمریکا ضد ایران، حمایت و پشتیبانی از گروهک‌های تروریستی در به شهادت رساندن شهروندان ایرانی و همچنین فروش تسلیحات پیشرفته به عربستان و به کارگیری آنان در کشتار مردم یمن، این کشورها را در جمع بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان قرار داده است.

در همین زمینه، اسماعیل بقایی‌هامانه، نماینده ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو گفت: "برخی کشورها مانند انگلیس، آمریکا، فرانسه، آلمان و کانادا از مقوله حقوق بشر برای تقابل سیاسی با کشورهای مخالف خود، استفاده سیاسی می‌کنند و همزمان مشارکت آنان در کشتار مردم بی‌گناه یمن با فروش سلاح به عربستان آشکار است."

رویکرد سیاسی و دوگانه غرب در برابر ایران درحالی در مساله حقوق بشر به اصلی ثابت تبدیل شده که جمهوری اسلامی ایران درچارچوب تعهدات مذهبی، پایبندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بین‌المللی همواره در مسیر توسعه وضعیت حقوق بشر گام برداشته است.

تصویب قطعنامه تکراری ضد ایرانی در شورای حقوق بشر آن هم با آرای ضعیف سیاسی نشان می‌دهد رویکرد ریاکارانه برخی کشورهای غربی در برخورد با ایران، اجماع بین‌المللی را همراه خود ندارد و غرب با کارانه سیاه حقوق‌بشری، مبنای تصمیم‌گیری و سجنش وضعیت حقوق بشر در کشورهای مستقل مانند جمهوری اسلامی ایران نیست.

نویسنده: علی‌کرمی

117

بیشتر بخوانید:

خطیب زاده: کشورهای ناقض‌ حقوق ملت‌ها نمی‌توانند مدعی حقوق بشر باشند

واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر