امیر دریادار مصطفی تاج‌الدینی، معاون عملیات نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه حضور ناوگروه ۸۶ این نیرو در راستای تقویت دیپلماسی دفاعی کشور و احیای قدرت دریایی است گفت: ارسال پیام صلح و دوستی به همه کشورها از جمله اهداف این حضور است.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ایران شامل ناوشکن دنا و ناوبندر مکران برای نخستین بار دور دنیا را در ۲۱۳ روز دریانوردی طی کرد.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ایران از 20 سپتامبر 2022 پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.

پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه مکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ایران پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، هم‌اکنون در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرده است.

صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش ایران پیش از رسیدن به کشور است و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت ایران حرکت خواهند کرد تا نهایتا با طی حدود ۲ هزار کیلومتر مسیر باقی‌مانده در بندرعباس پهلوگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر دریادار مصطفی تاج‌الدینی، معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در خصوص هم‌ترازی ایران با قدرت‌های جهانی در آب‌های آزاد اظهار کرد، انجام دریانوردی‌های طولانی و حرفه‌ای نیازمند آماده‌سازی‌های مختلف و مهیاشدن از نظر تخصصی و تجهیزاتی و کسب مهارت‌های لازم است.

دریادار تاج‌الدینی، حضور ناوگروه ۸۶ ارتش ایران در آب‌های بین‌الملل و گردش ۳۶۰ درجه را اثبات فناوری ساخت ایرانی عنوان کرد و افزود: ناوشکنی در این دریانوردی حضور دارد که تماما ساخت ایران است.

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش، حضور ناوشکن دنا در دریاهای بین‌المللی را صرفاً از بعد نظامی قابل‌بررسی ندانست و تصریح کرد: این حضور از بعد علمی بسیار قابل‌توجه است زیرا طراحی، ساخت و پایه‌گذاری این ناوشکن تماماً ایرانی است و حضور در دریاها به معنی توانمندی و اثبات آن است.

116