دو عضو ارشد گروه اخوان المسلمین مصر در قاهره پایتخت این کشور کشته شدند.

بیژن نجفی- وزارت کشور مصر روز سه شنبه اعلام کرد  نیروهای امنیتی مصر در یک درگیری محمد کمال عضو دفتر اجرایی اخوان المسلمین و "یاسر شحاته" از اعضای این گروه را از پای درآوردند.

نیروهای امنیتی مصر اعلام کردند، پس از آنکه اطلاع یافتند از یکی از ساختمان های محله البساطین در قاهره به عنوان پایگاه اخوان استفاده می شود، عملیاتی را در این آپارتمان آغاز کردند.

مرکز توانبخشی قربانیان خشونت در مصر موسوم به «الندیم» با انتشار یک گزارش 28 صفحه ای، 52 مورد شکنجه دستگاه های امنیتی این کشور را در ماه گذشته میلادی ثبت کرده است.

در گزارش این مرکز به موارد متعددی از بدرفتاری نیروهای دولتی با غیرنظامیان شامل بازداشت های اجباری، قتل فراقانونی، غفلت پزشکی و مرگ در بازداشتگاه اشاره شده است.

رژیم مصر با غیرقانونی اعلام کردن تشکل‌های مخالفان نطیر اخوان المسلمین درصدد محو جریانات مخالف در مصر هستند.

رژیم السیسی با زندانی کردن و تبعید رهبران اخوان المسلمین درصدد قطع ارتباط آنان با شهروندان معترض و در نهایت، مهارحرکت‌های اعتراضی در این کشور بوده‌اند.

پس از برکناری "محمد مرسی" ، رئیس جمهوری منتخب مردم مصر در سال 2013 موج حمله به اخوان و هوادارانش آغاز شد و در جریان آن صدها نفر کشته و هزاران تن بازداشت شدند.

همچنین صدها معترض در دادگاههای مصر نیز به مرگ محکوم شدند.

علیرغم جوسازیهای مقامات مصری، طرفداران محمد مرسی، رییس جمهوری برکنار شده مصر، السیسی را رهبر کودتایی می دانند که با نادیده گرفتن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر در سال 2012 ، محمد مرسی رئیس جمهوری منتخب مردم را برکنار کردند.

عملکرد انحصارطلبانه نظامیان در عرصه سیاسی مصر و خفقان سیاسی به همراه سرکوب فعالان سیاسی، تصویری تاریک از عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر، ارائه می دهد.

عبدالفتاح السیسی بعد از تصدی پست ریاست جمهوری مصر وعده هایی به مردم مصر مبنی بر حرکت در مسیر مردمسالاری داد اما به گفته مخالفان نتیجه عملکرد وی چیزی جز تشکیل حکومتی پلیسی و سرکوبگر و نقض گسترده حقوق انسانی و سوق دادن این کشور در مسیر تشدید بحرانها نبوده است.

از زمان برکناری محمد مرسی از سوی نظامیان به سرکردگی عبدالفتاح السیسی در حدود دوسال گذشته، ۲۲ هزار فعال سیاسی توسط ارتش و نیروهای امنیتی مصر بازداشت و صدها نفر به اعدام محکوم شده‌اند.

اگرچه عبدالفتاح السیسی مقام بلتد پایه نظامی مصری در انتخاباتی که در ماه مه 2014 برگزار شد، رئیس جمهوری قانونی خوانده شد اما هواداران اخوان المسلمین و شمار زیادی از مردم مصر همچنان محمد مرسی را رئیس جمهوری قانونی این کشور می‌دانند.

کارنامه فعالیت عبدالفتاح السیسی در عرصه های مختلف مصر از جمله سیاسی و امنیتی از دید افکار عمومی این کشور منفی بوده است.

عملکرد انحصاری نظامیان در عرصه سیاسی مصر و فضای بسته سیاسی به همراه سرکوب شدید فعالان سیاسی تصویری تاریک از عملکرد عبدالفتاح السیسی که بر مسند ریاست جمهوری تکیه زده است و وعده برقراری روند دموکراتیک را داده ، ارائه می دهد.