مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مجموع 17 قطعنامه علیه اسرائیل در سال 2020 تصویب کرد.
روزنامه «تایمز آف اسرائیل» به نقل از یک موسسه حامی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: "سازمان ملل متحد در سال 2020 مجموعاً 23 بار اقدام به محکومیت کشورهای مختلف دنیا کرده که از این تعداد 17 مورد آن به رژیم صهیونیستی مربوط شده و بقیه آنها نیز علیه پنج کشور دیگر صادر شده است."
17 قطعنامه مجمع عمومی علیه اسرائیل به دلیل جنایتها و تخلفاتی است که این رژیم اشغالگر علیه سه کشور فلسطین، سوریه و لبنان انجام داده است. این جنایتها و تخلفات در حوزه شهرکسازی، اشغال جغرافیایی، نادیده گرفتن حق تعیین سرنوشت، آوارگان، تغییر مرزها و مسایل اقتصادی و مالی است.
قطعنامههای مصوب مجمع عمومی سازمان ملل، غیرالزامآور است، اما دو پیام مهم در درون خود دارد:
اول اینکه؛ بیانگر ماهیت جنایتکارانه رژیم اسرائیل است و دوم اینکه؛ نشان میدهد بر خلاف تبلیغات گستردهای که در خصوص روابط گسترده رژیم صهیونیستی با کشورهای مختلف انجام میشود، جامعه جهانی در مقابل این رژیم قرار دارد.
در همین راستا، «ریاض المالکی» وزیر خارجه فلسطین میگوید: "تصویب این قطعنامهها نشان میدهد موضع جامعه جهانی همچنان در قبال حقوق ملت فلسطین و آوارگان آن و نیز مقابله با اقدامات و جنایتهای اسرائیل ثابت است."
موضوع دیگر این است که قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه اسرائیل، در سایه اقدامهای حمایتی آمریکا و برخی کشورهای عربی انجام شده است.
«دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز 28 ژانویه 2020 از طرح معامله قرن رونمایی کرد. این طرح ضمن سکوت حمایتآمیز در مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی، از اقدامهای اشغالگرایانه این رژیم نیز در قالب به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان و کرانه باختری حمایت کرد.
علاوه بر این، امارات، بحرین، سودان و مغرب چهار کشوری هستند که در سه ماه آخر سال 2020 روابط رسمی با اسرائیل برقرار کردهاند.
عربستان سعودی که مدعی رهبری جهان عرب است نیز از فرآیند عادیسازی روابط حمایت کرده است. عادیسازی روابط بیش از همه گویای این است که کشورهای عربی در کنار اسرائیل قرار گرفته و به جنایتهای این رژیم علیه کشورهای عربی به خصوص فلسطین حساسیتی ندارند. از این رو، جنایتهای رژیم اسرائیل علیه فلسطین، سوریه و لبنان در سال 2020 روند افزایشی داشته است.
موضوع دیگر این است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی 17 قطعنامه علیه اسرائیل در سال 2020 تصویب کرد که شورای امنیت این سازمان حتی یک قطعنامه نیز علیه اسرائیل نداشته است.
این رخداد نیز چند نکته مهم دارد:
اول اینکه؛ مجمع عمومی سازمان ملل کمتر از شورای امنیت این سازمان درگیر «سیاسیکاری» است. دوم اینکه؛ در مجمع عمومی چون حق وتو وجود ندارد، امکان تصویب قطعنامه علیه جنایتهای اسرائیل فراهم است.
سوم اینکه؛ شورای امنیت سازمان ملل در گروگان آمریکا قرار دارد و سیاستهای آمریکا مانع از این میشود که این رکن سازمان ملل به وظیفه اصلی خود یعنی حفظ و گسترش صلح و امنیت جهانی بپردازد.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117