به گزارش ایران پرس، شهروندان بریتانیایی با امضای این طومار، از دولت "ترزا می"، نخست وزیر خواستند تا برنامه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) را لغو و روند اجرای ماده 50 پیمان لیسبون را متوقف کند.
در این طومار که میتوان آن را در وبسایت پارلمان بریتانیا مشاهده کرد، آمده است: «دولت بارها ادعا کرده که خروج از اتحادیه اروپا خواست مردم بریتانیا است. ما باید به کمک حمایتهای مردمی، جلوی تکرار چنین ادعایی را بگیریم تا در اتحادیه اروپا باقی بمانیم.»
بر اساس قوانین بریتانیا تنها با رقمی بیش از 100 هزار امضا نیز محتوای طومار بطور اتوماتیک قابل بحث در پارلمان بریتانیا خواهد بود. این طومار چهارشنبه شب در وبسایت پارلمان بریتانیا گذاشته شد و تنها در دو ساعت اول توانست بیش از 100 هزار امضا جمع کند.
پارلمان بریتانیا روز پنجشنبه 14 مارس با 412 رأی موفق در برابر 202 رأی مخالف، لایحه تعویق برگزیت را تصویب کرد. این رأی به معنی آن است که بریتانیا 29 مارس از اتحادیه اروپا خارج نخواهد شد.
بر اساس ماده 50 پیمان لیسبون، بریتانیا دو سال فرصت داشت تا درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا با این اتحادیه به توافق برسد و بایستی 29 مارس این اتحادیه را ترک میکرد.
سران اتحادیه اروپا پنجشنبه شب پس از نزدیک به چهارساعت بحث و بررسی با درخواست لندن برای تعویق کوتاه مدت "برگزیت" (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) آن هم به صورت مشروط، موافقت کردند.
بر اساس توافق صورت گرفته، چنانچه طرح دولت بریتانیا درباره نحوه خروج این کشوراز اتحادیه اروپا، هفته جاری در پارلمان بریتانیا به تصویب برسد، ضرب الاجل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا 22 مه به تعویق می افتد.
در غیر این صورت بریتانیا تا 12 آوریل (23 فروردین) فرصت خواهد داشت، برنامه خود درباره آینده برگزیت را به اطلاع اتحادیه اروپا برساند.
"ترزا می"، نخست وزیر بریتانیا پنجشنبه شب ضمن استقبال از تصمیم اتحادیه اروپا برای تعویق برگزیت، این موضوع را فرصت خوبی برای قانونگذاران پارلمان این کشور دانست.
اصلی ترین اختلاف نظرها بر سرتلاقی مهلت تعویق برگزیت با انتخابات پارلمان اروپا است که درتاریخ 23 مه برگزارمی شود.
با توجه به اینکه دولت بریتانیا تمایلی به مشارکت در انتخابات پارلمان اروپا ندارد، اتحادیه اروپا هم ادامه عضویت این کشور فراتر از تاریخ برگزاری انتخابات را بر نمی تابد، مگر اینکه بریتانیا بخواهد در انتخابات شرکت کند.
"ترزا می" روز چهارشنبه در نامهای خطاب به "دونالد توسک" رئیس شورای اروپا تقاضا کرده بود تا برگزیت به مدت 3 ماه به تعویق بیفتد.
وی در این نامه خاطرنشان کرده بود، دولتش همچنان تمایل دارد تا درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا به توافق برسد.
"ترزا می" با مروری بر تحولات اخیر پارلمان کشورش یادآور شد که نمایندگان مجلس بریتانیا هفته گذشته برای دومین بار به طرح مورد نظر دولت وی رأی مخالف دادند، یک روز بعد با برگزیت بی توافق مخالفت و روز سوم با تعویق برگزیت موافقت کردند.
دفتر نخستوزیری بریتانیا سه شنبه گذشته اذعان کرد، برگزیت، این کشور را به بحران کشانده است.
پارلمان بریتانیا پنجشنبه 14 مارس با اکثریت قاطع به تاخیر در فرآیند خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای داد.
پارلمان بریتانیا با 412 رأی موفق در برابر 202 رأی مخالف، لایحه تعویق برگزیت را تصویب کرد.
این رای گیری تنها دقایقی پس آن صورت گرفت که پارلمان بریتانیا با 334 رای مخالف در برابر 85 رای موافق، به برگزاری همهپرسی مجدد در خصوص خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای منفی داد.
پارلمان بریتانیا چهارشنبه 13 مارس نیز در یک رای گیری با گزینه خروج بی توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا مخالفت کرده بود.
این رأیگیری یک روز بعد از آن اتفاق افتاد که پارلمان بریتانیا برای دومین بار به طرح پیشنهادی "ترزا می" نخست وزیر این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا رأی منفی داد.
پارلمان بریتانیا، پیشتر نیز ( 15 ژانویه) این توافق را رد کرده بود.
واژه "برگزیت" کوتاه شده عبارت انگلیسی "خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا" است.
مردم بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی)، 23 ژوئن 2016 با شرکت در یک همه پرسی به خروج این کشور از اتحایه اروپا رای دادند.
این در حالی است که نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد بیش از نیمی از مردم بریتانیا ترجیح میدهند کشورشان در اتحادیه اروپا باقی بماند.
116/117
بیشتر بخوانید:
موافقت اتحادیه اروپا با تعویق مشروط برگزیت
بریتانیا گرفتار در چالش برگزیت/ تحلیل و ویدئو