ایران پرس: سرانجام پس از ماه ها مذاکره و تنش بین گروه های مختلف سیاسی در لیبی، نام نویسی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان این کشور از امروز (دوشنبه) آغاز شد.

بنا بر اعلام «عماد السایح» رئیس کمیساریای عالی انتخابات لیبی نام نویسی از نامزدهای انتخابات پارلمانی تا هفتم دسامبر و نامزدهای انتخاب ریاست جمهوری تا 22 نوامبر ادامه خواهد داشت.

طبق قوانین انتخابات پارلمانی در قانون اساسی لیبی، پارلمان مرجع قانون‌گذاری موقت در دوره انتقالی است و کمیسیون ملی و عالی انتخابات، مسئول اداری ناظر بر مدیریت و اجرای انتخابات هستند. همچنین نامزدها باید در روز ثبت‌ نام حداقل 25 سال تمام داشته و 100 رای‌دهنده از حوزه انتخاباتی‌، او را تایید کرده باشند.

طبق قوانین لیبی، مناطق شرق، غرب و مرکز این کشور به 13 منطقه انتخاباتی تقسیم می‌شوند و نامزدها برای 200 کرسی پارلمان با یکدیگر رقابت خواهند کرد. طبق ماده 18 قانون انتخابات پارلمان 16 درصد از این کرسی‌ها به نمایندگان زن اختصاص خواهد داشت.

رقابت در دوره اول میان نامزدهای تایید شده و واجد شرایط خواهد بود اما رقابت در دور دوم به دو نامزد که بالاترین رای را در دور اول به دست آوردند، محدود خواهد بود.

ثبت نام نامزدهای انتخاباتی درلیبی در حالی آغاز شده است که تنش ها و یارگیری های سیاسی در این کشور همچنان ادامه دارد. «عبدالحمید الدبیبه» رئیس دولت وحدت ملی لیبی چند روز قبل با استعفا از سمت خود کناره گیری کرد. رایزنی ها حاکی از این است که وی در انتخابات پیش رو نامزد خواهد شد.

دیگر نامزدهای احتمالی «خلیفه حفتر» فرمانده اصلی جنگ داخلی از شرق و «سیف الاسلام قذافی» پسر دیکتاتور پیشین هستند.

وب سایت خبری روسیا الیوم گزارش داد: "سیف الاسلام قذافی، پسر رهبر سابق لیبی و خلیفه حفتر با یک شرکت تبلیغاتی اسرائیلی قرارداد بسته اند تا مسئولیت کمپین های انتخاباتی آنها را در انتخابات ریاست جمهوری آینده لیبی بر عهده بگیرد."

به رغم آغاز نام نویسی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری لیبی، این کشور همچنان با مشکلات داخلی و خارجی روبه رو است:

مداخلات و سهم خواهی های کشورهای خارجی همچنان در این کشور ادامه دارد. ترکیه، مصر، امارات و روسیه از بازیگران عمده و آشکار درعرصه سیاسی لیبی هستند، رد پای کشورهای غربی، آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز در صحنه سیاسی این کشور مشهود است.

حضور نظامیان و مزدوران خارجی در لیبی دیگر مشکل بزرگی است که همچنان ادامه دارد. بسیاری از این شبه نظامیان بر اساس دستورات گروه های تروریستی عمل می کنند و دولت نمی تواند کنترل آنها را در دست بگیرد یا اخراجشان کند، همچنین مذاکره با این گروه های تروریستی نیز دشوار است.

به گفته منابع رسمی، تعداد تروریست های آفریقایی در لیبی به بیش از 25 هزار تن رسیده که بیشترشان در جنوب کشور هستند. این مزدوران عضو گروه های مخالف هستند و جنوب لیبی را به مرکز آموزش و انجام عملیات تروریستی تبدیل کرده اند.

«ابراهیم الفیتوری» تحلیلگر سیاسی لیبیایی گفت: "حضور مزدوران بزرگترین خطر در لیبی و عملیات اخراج آنها دشوارترین عملیات است که تلاش زیادی را از سوی جامعه جهانی و سازمان ملل و خود لیبی می طلبد."

تنش های سیاسی میان گروه های لیبیایی نیز همچنان ادامه دارد. درحالی که چند روز قبل شورای ریاستی لیبی، «نجلا منقوش» وزیر خارجه لیبی را از کار تعلیق کرد تا درباره تخلفات اداری از وی بازجویی شود، دولت وحدت ملی لیبی از وزیر خواست کار خود را از سر بگیرد.

روند برگزاری انتخابات در لیبی رسما آغاز شده است و همچنان تلاش های بین المللی برای ادامه میانجیگری و آرام نگه داشتن فضای سیاسی این کشور ادامه دارد؛ اما به نظر می رسد راه سختی تا برقراری دموکراسی در لیبی و رسیدن به ثبات و آرامش در پیش است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

آغاز طرح آشتی ملی در لیبی

حضور گروه‌های تروریستی فعال در لیبی؛ معضل جدی این کشور