پس از گذشته یک هفته از دیدار وزرای امور خارجه لیبی و اسرائیل و نشست محرمانه آنان، اکنون افشای این دیدار موجی از اعتراضات را در بین مردم لیبی و برخی از مقامات سیاسی این کشور در پی داشته است.
وزارت خارجه لیبی با انتشار بیانیه ای درباره این دیدار جنجالی ادعا کرد: "آنچه در رم رخ داد، یک جلسه غیررسمی بود که از قبل برنامه ریزی نشده بود. اما خشم مردم لیبی سبب شد تا «عبدالحمید دبیبه» نخست وزیر لیبی، نجلا منقوش را از سمت خود تعلیق کند."
بسیاری از مردم لیبی و سیاستمداران این کشور خواستار محاکمه قضائی نجلاء المنقوش وزیر خارجه دولت لیبی هستند و بسیاری از شخصیت های سیاسی و پارلمانی این کشور نیز با مسئول خواندن شورای حکومتی در لیبی، خواستار توضیح درباره این دیدار شده اند.
«خالد الشمری» رئیس پیشین شورای وزیران لیبی با محکوم کردن این نشست گفت: "دولت دبیبه همه خطوط ممنوعه دینی، ملی و قانونی را در پی این دیدار درهم شکسته است."
دفتر رئیس مجلس لیبی هم المنقوش را به خیانت بزرگ متهم کرد و خواستار تشکیل جلسه اضطراری در این کشور شد.
عادی سازی و برقراری روابط با رژیم اشغالگر قدس خط قرمز بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی است و به رغم همه تلاش های اسرائیل و متحدانش، این کشورها هیچ گونه برقراری روابط سیاسی و اقتصادی را با این رژیم صهیونیستی بر نمی تابند.
به طوری که شهروندان کشورهایی چون سودان و مغرب نیز که به دلیل وعده های اقتصادی آمریکا و متحدانش، عادی سازی روابط با صهیونیست ها را پذیرفتند، همچنان با اعتراضات مردمی مواجه هستند.
این درحالی است که تل آویو در پی ناکامی های سیاسی اش در داخل و خارج، اکنون بر گسترش دامنه عادی سازی روابط به ویژه با کشورهای عرب منطقه و کشورهای آفریقا تاکید دارد.
این موضوع طی ماه های اخیر و با شکست های مکرر سیاسی کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اعتراضات داخلی و خارجی نسبت به سیاست های وی، تشدید شده است.
در واقع به نظر می رسد اکنون رژیم صهیونیستی در تلاش است با مانور دادن روی مسئله عادی سازی روابط با برخی از کشورهای اسلامی و عربی، بر بحران داخلی که پس از تصویب لایحه جنجالی تغییرات قضایی در این کشور ایجاد شده است، سرپوش بگذارد.
اما با وجود همه تلاش های رژیم صهیونیستی، کشورهای عربی و اسلامی همچنان به شدت منتقد سیاست های تجاوزکارانه اسرائیل علیه فلسطینیان هستند و به رغم همه وعده های اسرائیل، اکثر آنان تاکنون حاضر به عادی سازی روابط نشده اند.
حتی کشورهای آفریقایی که اکنون اسرائیل در تلاش است از ضعف اقتصادی و سیاسی آنان سو استفاده کند، حاضر به همراهی با سیاست های این رژیم نیستند.
چندی پیش «موسی خرفی» نائب رئیس پارلمان الجزایر تاکید کرد: "روابط با رژیم صهیونیستی عادی نخواهد شد حتی اگر عدم سازش با این رژیم هزینه زیادی داشته باشد."
پیش ازاین نیز «قیس سعید» رئیس جمهوری تونس عادی سازی روابط با اسرائیل را جنایت و خیانتی بزرگ دانسته و اعلام کرد: "هرکسی با رژیمی که بیش از یک قرن تمام مردم فلسطین را آواره کرده، تعامل وهمکاری کند، خائن است."
اکنون تلاش برای برقراری روابط با لیبی بار دیگر به مقامات تل آویو یادآوری کرد که سیاست های غاصبانه و تجاوزات اسرائیل به حقوق فلسطینیان، هرگز از سوی بسیاری از مسلمانان و اعراب قابل چشم پوشی نیست و آنان هیچگونه برقراری ارتباط با این رژیم را بر نخواهند تافت، حتی اگر خود در بحران سیاسی و اقتصادی گرفتار باشند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
لاپید: ماجرای لیبی، رسوایی ملی برای اسرائیل است
محکومیت دیدار وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و لیبی از سوی جهاد اسلامی