ایران پرس - رسانه‌ها پس از 8 سال از انتشار سند قبلی، از تهیه سند جدید «بازنگری وضع هسته‌ای» آمریکا با هدف تقویت نقش تسلیحات هسته‌ای در راهبرد امنیتی این کشور خبر می‌دهند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه اعلام کرد، طرح بازنگری وضع هسته‌ای شامل بررسی نقش تسلیحات هسته‌ای در راهبرد امنیتی آمریکا، پس از تکمیل به تایید وزیر دفاع و سپس رئیس جمهوری خواهد رسید.

قرار است، سند جدید «بازنگری وضع هسته‌ای» اوایل فوریه 2018 انتشار یابد.

طبق پیش‌نویس این سند، ساخت تسلیحات جدید هسته‌ای و پاسخ هسته‌ای به حملات استراتژیک مهم غیرهسته‌ای مد نظر قرار گرفته است.

در حالی که در سند قبلی حمله هسته‌ای به عنوان آخرین چاره مد نظر بود.

«جان وولفستال»، کارشناس هسته‌ای می‌گوید:

"کسانی که این سند را نوشته‌اند، سعی دارند پیام روشنی در زمینه بازدارندگی برای روسیه، کره شمالی و چین ارسال کنند."

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا از زمانی که روی کار آمده آشکارا خواهان توسعه و تقویت زرادخانه هسته‌ای این کشور شده و در مقابل بر کاهش یکجانبه تسلیحات هسته‌ای روسیه تاکید کرده است.

ترامپ با اشاره به کاهش توان آمریکا در تولید سلاح‌های هسته‌ای قول داده که این وضعیت را تغییر خواهد داد.

این به معنای تلاش جدی آمریکا برای افزایش و نوسازی زرادخانه هسته‌ای آمریکا خواهد بود؛ کما اینکه آمریکا ظرف ده سال بیش از 350 میلیارد دلار برای نوسازی زرادخانه هسته‌ای خود هزینه می‌کند.

از نگاه روس‌ها، رویکرد ترامپ مبتنی بر اصل عدم توازن هسته‌ای است که با اصل «برابری هسته‌ای» که در جریان جنگ سرد، شوروی و آمریکا آن را به مثابه بهترین راه برای تضمین صلح پذیرفتند، در تعارض کامل قرار دارد.

در عین حال رویکرد ترامپ به مثابه زیر سئوال بردن پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای استراتژیک یعنی پیمان استارت-2 است. این پیمان اساساً به مثابه شالوده‌ای برای توازن و ثبات هسته‌ای بین آمریکا و روسیه مطرح بوده است.

اساساً دولت ترامپ رویکردی فعال در زمینه زرادخانه و استراتژی هسته‌ای آمریکا اتخاذ کرده است.

ترامپ بر ادامه اتخاذ استراتژی ضربه نخست هسته‌ای به عنوان یک گزینه حیاتی تاکید دارد که به معنای باقی ماندن کابوس حملات هسته‌ای در جهان و تهدیدی آشکار علیه دیگر کشورهای جهان به ویژه قدرت‌های هسته‌ای مانند روسیه و چین تلقی می‌شود.

«کینگستون ریف»، کارشناس هسته‌ای، معتقد است:

"این سند سناریویی را به وجود می‌آورد که بر اساس آن آمریکا ممکن است از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند؛ بنابراین خطر استفاده از تسلیحات هسته‌ای را افزایش می‌دهد."

دولت ترامپ به طور آشکار دیگر کشورها را تهدید کرده که قادر است به بهانه دفاع از امنیت ملی خود و یا متحدانش اقدام به حمله هسته‌ای کند. مسلماً این رویکرد ترامپ با هدف مصرح در پیمان «ان پی تی» مبنی بر عدم کاربرد و نابودی تسلیحات هسته‌ای مغایرت دارد.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

114/116

بیشتر بخوانید: 

تقویت نقش تسلیحات هسته ای در راهبرد امنیتی امریکا

مخالفت آمریکا با پیمان منع سلاح های هسته ای/ واشنگتن: هیچ سلاح هسته‌ای از بین نمی‌رود

خودداری آمریکا از امضای پیمان معاهده ضد تسلیحات هسته ای /تحلیل

لوبلاگ: استاندارد دوگانه آمریکا در زمینه ی فناوری هسته ای