ایران پرس- در ادامه سیاست‌های نژادپرستانه و بیگانه ستیزانه دولت آمریکا، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری این کشور بازگشت اعضای رنگین پوست کنگره آمریکا را به کشورشان خواستار شد.

دونالد ترامپ در بخشی از یک توئیت جنجالی علیه تعدادی از زنان عضو جریان ترقی خواه دموکرات کنگره نوشت: "چرا این افراد (به کشور اصلی شان) باز نمی گردند تا به حل مشکلات کشورهایی کمک کنند که کاملا از هم پاشیده و مملو از جرم و جنایت است و کشور خودشان است."

ترامپ در ادامه نوشت: "آنها باید به کشورشان بروند و بعدا به ما نشان بدهند که کارها چگونه انجام می شود... مطمئن هستم نانسی پلوسی بسیار خوشحال خواهد شد که کمک کند تا برای فراهم کردن سفر رایگان شما، ترتیبات لازم داده شود."

گرچه ترامپ دراین توئیت نامی از فردی نبرده است، با این حال، رسانه ها، مخاطب این سخنان را افرادی همچون «الکساندرا اوکازیو - کورتس»، «ایلهان عمر» و «رشیده طالب» عنوان کرده اند.

این گروه از دموکرات ها در زمره سرسخت ترین و صریح اللهجه ترین منتقدان ترامپ در کنگره آمریکا قلمداد می شوند. 

اکنون رییس جمهوری آمریکا اخراج این منتقدان از آمریکا را که اتفاقا برخی از آنان رنگین پوست و دارای تبار خارجی هستند، خواستار شده است. 

کنگره کنونی آمریکا که در آن، مجلس نمایندگان در کنترل دموکرات ها قرار دارد، به مانع اصلی برنامه های دولت ترامپ بدل شده است؛ تا جایی که اختلاف چند ماه پیش مجلس و کاخ سفید به تعطیلی 21 روزه فعالیت های دولت فدرال منجر شد.

در آن زمان، ترامپ حتی مانع سفر خارجی نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان شد. 

جدال نژادی و هویتی ترامپ با دموکرات ها

با این حال، جدال کنونی میان ترامپ و دموکرات ها، اکنون از رقابت های مرسوم سیاسی - حزبی در آمریکا فراتر رفته و جنبه نژادی و هویتی به خود گرفته است. 

نانسی پلوسی در واکنش به توئیت ترامپ می گوید: "وقتی ترامپ به چهار عضو خانم در کنگره آمریکا می گوید که به کشورهایشان بازگردند، او تایید می کند که برنامه اش با عنوان «آمریکا را بار دیگر کشوری باعظمت کنیم» در واقع برای این بوده است که آمریکا بار دیگر فقط سفیدپوست شود."

سناتور مستقل، برنی سندرز نیز می گوید: "وقتی رئیس جمهوری را نژادپرست می‌ نامم دقیقاً منظورم همین است."

البته این نخستین بار نیست که از زبان رییس جمهوری کنونی آمریکا سخنان نژادپرستانه و خارجی ستیز بر زبان جاری می شود.

ترامپ کمپین انتخاباتی خود را در سال 2015 با وعده اخراج مکزیکی ها از آمریکا آغاز کرد و سپس قول داد مانع ورود مسلمانان به آمریکا شود. وی درهفته نخست آغاز دوره ریاست جمهوری، فرمان ممنوعیت سفراتباع چند کشور اسلامی را به آمریکا امضا کرد و در ادامه اقدامات متعددی را علیه سیاست های مهاجرتی درپیش گرفت؛ از لغو طرح داکا برای «رویاپردازان» تا تخصیص بودجه برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک، اجرای سیاست «تحمل صفر» مهاجرتی، جداسازی کودکان از والدین پناهجو و ایجاد اردوگاه های جهنمی در مرز جنوبی آمریکا.

ترامپ حتی در ابتدا از محکوم کردن جنایت نژادپرستان در قتل یک فعال برابری نژادی در رویداد خونین شهر شارلوتزویل نیز خودداری کرد. 

اکنون در جدیدترین اقدام که درعین حال، رادیکال ترین آنها نیز به شمار می آید، ترامپ اخراج نمایندگان زن و رنگین پوست کنگره را از خاک آمریکا خواستار شده است.

این رویکرد نشان می دهد که ترامپ و جریان سیاسی حامی وی، در موضوعات نژادی مرز نمی شناسند و به پاکسازی نژادی آمریکا اعتقاد دارند که طیف وسیعی از خارجی ها، مهاجرتبارها، دارندگان کارت های اقامت (گرین کارت) و حتی اعضای کنگره را نیز در بر می گیرد.  

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

135/116

بیشتر بخوانید: 

انتقاد پلوسی از رویکرد نژاد پرستانه ترامپ

پلوسی: پرسشنامه شهروندی ترامپ خفت‌بار است