ایران پرس، پیروزی های چشمگیر ارتش سوریه و متحدانش در استان ادلب و شکست آشکار گروههای تروریستی خشم غربی ها به سرکردگی آمریکا را برانگیخته است.

 واشنگتن اکنون با هر توافقی که موجب آتش بس در ادلب و کاهش تنش ها شود مخالفت می کند.

در این راستا آمریکا روز جمعه 6 مارس مانع از صدور بیانیه شورای امنیت سازمان ملل  در حمایت از آتش‌بس در استان ادلب شد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داد، آمریکا در جلسه شورای امنیت که پشت درهای بسته برگزار شد، مانع تصویب بیانیه‌ای شد که از آتش‌بس مورد توافق روسیه و ترکیه حمایت می‌کرد.

«واسیلی نبنزیا» نماینده  روسیه در سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه شورای امنیت از توافق آتش‌بس در استان ادلب استقبال می کند، گفت: تنها یک نماینده مانع از صدور بیانیه ریاستی در این زمینه شد.

هنگامی‌که نبنزیا در سازمان ملل از14 کشور در شورای امنیت خواست که بیانیه مشترکی درباره توافق مسکو و آنکارا درباره آتش بس در ادلب صادر کنند، نماینده  آمریکا در پاسخ گفت: "هنوز برای چنین اقدامی زود است."

مسکو این موضوع را به خواسته واشنگتن برای صدور سریع قطعنامه شورای امنیت در حمایت از توافق صلح آمریکا و طالبان و مخالفت آشکار روس‌ها با این درخواست مرتبط دانست.

نبنزیا در عین حال پس از نشست شورای امنیت  گفت که کشورهای بسیاری از توافق روسیه و ترکیه در باره ادلب استقبال کردند.

این اقدام واشنگتن به منزله آخرین تلاش های مایوسانه دولت ترامپ،  برای جلوگیری از پیروزی کامل ارتش سوریه و اعمال مجدد حاکمیت دمشق بر استان ادلب است که آخرین مامن تروریست های مورد حمایت آمریکا و ترکیه در سوریه محسوب می شود.  

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه پس از سه ساعت مذاکره درباره وضعیت  ادلب درخصوص برقراری آتش بس در این استان به توافق رسیدند.

آتش بس در استان ادلب از ساعت یک بامداد 6 مارس آغاز شد.

قبل از آن ارتش ترکیه از روز یکشنبه اول مارس، بعد از افزایش تلفات اقدام نظامی خود در ادلب ، تجاوز نظامی جدیدی را به خاک سوریه تحت عنوان عملیات  "سپر بهار" برای حمایت از گروه‌های تروریستی در برابر عملیات ارتش سوریه در ادلب آغاز کرده بود.

ترکیه یکی از حامیان اصلی گروه های تروریستی در سوریه است.

ارتش ترکیه در هفته های اخیر بارها در راستای حمایت از ترویست ها، مواضع ارتش و زیر ساخت های سوریه در استان ادلب را هدف قرار داده بود.

با این حال تلفات روز افزون ارتش ترکیه و متحدان تروریست آن و نیز ناامیدی رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور در جلب حمایت موثر و عملی متحدان آنکارا در ناتو برای مداخله نظامی و یا ارسال کمکهای لجستیکی و تسلیحاتی برای کمک به عملیات ارتش ترکیه در ادلب موجب شد تا وی در اقدامی انفعالی به مسکو رفته و با پوتین توافق آتش بس در ادلب را امضا نماید.

این توافق موجب ناامیدی واشنگتن ازادامه بقای گروههای تروریستی در ادلب و یا موضع برتر آنکارا در این منطقه شده است.

دولت ترامپ بر این تصور است که با مانع تراشی در این زمینه می تواند به تداوم تنش ها در ادلب کمک کند وروحیه تروریستهایی را که متحمل تلفات و ناکامی های متعدد شده اند تقویت کند.

«جیمز جفری» فرستاده ویژه آمریکا برای سوریه مدعی شد که روسیه و دولت سوریه در ادلب پیروز نخواهند شد و ترکیه در ادلب باقی می‌ماند.

 جفری روز جمعه در مصاحبه ای درباره تحولات ادلب گفت: دولت سوریه پیشتر با حمایت روسیه بر مواضع معارضان تسلط یافت، اما وضعیت در ادلب متفاوت است و به اعتقاد من آن‌ها در این منطقه پیروز نخواهند شد و دلیل آن عدم خروج ترک‌هاست.

 این مقام آمریکایی عمدا این موضوع را نادیده انگاشت که طبق توافق آتش بس ادلب، نه فقط سیطره ارتش سوریه  ومتحدان آن بر مناطقی  از این استان که آزاد ساخته اند تداوم خواهد یافت، بلکه ایستگاههای دیده بانی ارتش ترکیه در ادلب نیز در مناطقی قرار دارند که ارتش سوریه در آنها مستقر است.

بدین ترتیب آنها عملا به مثابه گروگانی در اختیار سوری ها هستند.

در واقع خارج نشدن نظامیان ترک از ادلب صرفا برای حفظ وجهه اردوغان است که ادعاهای گزافی در باره پیروزی های ارتش ترکیه در ادلب کرده است. 

نویسنده: سید رضا میرطاهر

133/118

بیشتر بخوانید:

ممانعت آمریکا از صدور بیانیه شورای امنیت در حمایت از آتش‌بس ادلب