ایران پرس: آمریکا رویکرد مداخله جویانه خود در لبنان را با هدف تضعیف محور مقاومت و جنبش حزب الله تشدید کرده است.

سیدرضا میرطاهر- انفجار عظیم اخیر در بیروت به زعم دولت ترامپ فرصتی طلایی رادر اختیار غربی ها از جمله آمریکا و فرانسه برای مداخله جویی در امور داخلی لبنان فراهم کرده است.

سفارت آمریکا در لبنان با فرصت طلبی کامل از فاجعه بزرگ انفجار در اسکله بیروت و جان باختن دهها نفر و زخمی شدن هزاران نفر، ژست طرفداری از مردم لبنان گرفته و از برگزاری تجمعات و تظاهرات در این شرایط بسیار سخت و خطرناک حمایت کرد.

این سفارت با صدور بیانیه ای درباره اعتراضات و حمله مهاجمان به نهادهای و مراکز دولتی در بیروت ادعا کرد که آمریکا حق ملت لبنان برای تظاهرات مسالمت آمیز را به رسمیت می شناسد و از همه می‌خواهد که از خشونت دوری کنند. ‎

سفارت آمریکا مدعی شد ملت لبنان خیلی رنج کشیده و شایستگی رهبرانی را دارد که اجازه مطالبه شفاف سازی و بازخواست را بدهد.

در همین رابطه:

پس‌لرزه‌های انفجار بزرگ بیروت؛ آشوب در شهر

موضع ظاهری آمریکا در حمایت از اعتراضات مردم لبنان در واقع در راستای تلاش واشنگتن برای سوق دادن این اعتراضات علیه جنبش حزب الله و سید حسن نصرالله رهبر این جنبش است.

آمریکا در دو سال اخیر تلاش فراونی برای تحمیل انواع فشارها و محدودیت ها علیه جنبش حزب الله با اعمال تحریم های گسترده و نیز ترغیب شرکای اروپایی خود برای همراهی با آن در کارزار سیاسی و اقتصادی علیه این جنبش صورت داده و به ویژه طی ماه‌های اخیر تحریم‌هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با حزب‌الله لبنان اعمال کرده است. 

«الکساندر زاسیپکین» سفیر روسیه در لبنان گفت که واشنگتن احتمالا به دنبال راه‌هایی برای تحت فشار قراردادن لبنان است تا از این طریق به تضعیف حزب‌الله بپردازد اما این اقدام تنها به تقویت حزب‌الله منجر خواهد شد.

اکنون رسانه های غربی و برخی جریان های سیاسی در لبنان تلاش می کنند به نحوی بین انفجارعظیم بیروت و سیاست ها و اقدامات جنبش حزب الله ارتباط برقرار کرده و این جنبش را مقصر وضعیت کنونی وخیم لبنان تلقی کنند.

در حالی که وضعیت وخیم اقتصادی لبنان با سیاست ها و اقدامات دولت قبلی این کشور مرتبط است. لبنان از اواسط اکتبر 2019 در بحران اقتصادی و سیاسی قرار دارد. این بحران پس از آن آغاز شد که «سعد الحریری» نخست وزیر سابق لبنان در تلاش برای نجات اقتصاد این کشور، اقدام به افزایش مالیات و برخی کالاها در این کشور کرد.

پس از آن الحریری از سمت خود کناره‌گیری کرد و در 22 ژانویه 2020 کابینه جدید به نخست وزیری «حسان دیاب» تشکیل شد اما انفجار مهیب روز سه‌شنبه 4 اوت در بیروت اوضاع در این کشور را وخیم تر کرده است.

در کنار اقدامات واشنگتن در راستای تشویق و گسترش آشوب و ناآرامی و حمله به اماکن دولتی در لبنان، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز به مداخله جویی آشکار در لبنان اقدام کرده و صراحتا به تهدید مقامات لبنانی در زمینه اجرای خواسته های پاریس پرداخته است.

مکرون در جریان سفر اخیر خود به بیروت که ظاهرا برای بررسی وضعیت وخیم این شهر پس از انفجار در بندر بیروت صورت گرفت، صراحتا بر لزوم اجرای خواسته های پاریس تاکید و تهدید کرد که در غیر این صورت خود با حضور در لبنان به طور مستقیم اجرای خواسته هایش را پی خواهد گرفت.

«جورج مالبورنو» روزنامه‌نگار فرانسوی به نقل از یک منبع حاضر در نشست‌های رئیس‌جمهوری فرانسه در بیروت خبر داد که مکرون «تهدید کرد در صورتی که اصلاحات اجرایی نشوند، برخی مقامات را تحریم می‌کند». مکرون مدعی شده که از «ابتکاری سیاسی» رونمایی خواهد کرد.

«بشیر نافیه»، تاریخدان فلسطینی مستقر در لندن در توئیتر نوشت: «مکرون بی‌شرمانه اعلام می‌کند در حال تعیین قراردادی جدید برای حیات سیاسی لبنان است و در خلال سفر کوتاهش به بیروت مصیبت‌زده طوری رفتار می‌کند گویی لبنان هنوز مستعمره فرانسه است.»

البته مشخص است ابتکار سیاسی مد نظر رئیس جمهوری فرانسه، تلاشی در راستای هدف اصلی واشنگتن یعنی تقویت موقعیت غربگرایان و تضعیف هواداران محور مقاومت و جنبش حزب الله است.

این در حالی است که با توجه به موقعیت مستحکم جنبش حزب الله در میان مردم لبنان، تلاش های غرب برای تضعیف و حتی نابودی این جنبش همواره با شکست مواجه شده است.