ایران پرس: با نزدیک‌تر شدن به زمان برگزاری انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری سال جاری آمریکا، مقامات واشنگتن در تلاش هستند کشورهای خارجی را به دخالت در این انتخابات متهم کنند.

«رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی آمریکا با ادعای اینکه سه کشور ایران، روسیه و چین درصدد مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر هستند، گفت: ازمیان این سه کشور، چین برنامه گسترده‌تر و جامعی برای دخالت در این انتخابات داد.

این درحالی است که مقامات برگزار کننده انتخابات در آمریکا وهمچنین، دیگر مقامات امنیتی و اطلاعاتی دراین کشور بارها اطیمنان داده اند که سیستم اخذ رای ایمن است و هیچ فردی نمی تواند در روند اخذ رای و شمارش آن، دستکاری نماید. 

با این حال، همچنان گروهی از مقامات آمریکایی اصرار دارند برخی از کشورها را به عنوان مداخله گر در انتخابات آمریکا معرفی نمایند. این ادعا در جریان انتخابات سال 2016 متوجه روسیه شد و اکنون نیز سه کشور روسیه، چین و ایران در معرض چنین اتهاماتی قرار داده است. 

این ادعاها از دو منظر قابل بررسی هستند:

اول این که مقامات آمریکایی در تلاش هستند مسئولیت سردرگمی، بی برنامگی و اخلال در روند انتخابات را متوجه دیگران نمایند و از زیر بار مسئولیت انجام اصلاحات اساسی در زمینه برگزاری انتخابات فرار نمایند.

از سوی دیگر، مقامات آمریکایی نگران هستند پیام های مخابره شده، حقایقی را برای رای دهندگان آمریکایی آشکار نماید و ذهن آنان را در زمان برگزاری انتخابات، تحت تاثیر قرار دهد. این نگرانی بیشتر از آن ناشی می شود که دولت آمریکا خود درصدر کشورهای مداخله گر در انتخابات دیگر کشورها قرار دارد و با تکنیک های متعدد، بر انتخابات دیگران تاثیر گذاشته است. از این رو آمریکایی ها نگران هستند همان راهی را که برای سالیان متمادی علیه دشمنان و رقبای خود به کار گرفته اند، این بار از سوی دشمنان و رقبا علیه خودشان به کار گرفته شود. 

ضمن این که بر اساس قوانین آمریکا، اصولا تمامی کشورها از طریق لابی گری می توانند قانونا در انتخابات آمریکا دخالت نمایند و له یا علیه نامزدهای مورد نظر خود، تبلیغات انجام دهند.

در این میان، برخی از کشورهای اروپایی به همراه گروهی از کشورهای عربی و همچنین، رژیم صهیونیستی درصدر دخالت کنندگان برای تاثیرگذاری بر ذهن رای دهندگان آمریکایی قرار دارند. به عنوان مثال، «کمیته روابط عمومی آمریکا - اسراییل» (آیپک) به عنوان اصلی ترین نهاد پیوند دهنده میان سیاست های اسراییل با نامزدهای انتخاباتی در آمریکا شناخته می شود.

کتاب «لابی های اسراییل و سیاست خارجی آمریکا» به قلم دو استاد بزرگ روابط بین الملل دانشگاه های آمریکا یعنی «استفان والت» و «جان میرشایمر» که در سال 2006 منتشر شد، جزئیات دقیقی از دخالت های اسراییل در انتخابات آمریکا را فاش می کند. 

با این حال، ضعف و ناکارآمدی در نظام انتخاباتی آمریکا نیز سبب شده است تا مقامات دولتی در این کشور، دیگر کشورهای را مقصر جلوه دهند. از جمله این ضعف ها و ناکارآمدی های که این روز به یک جنجال جدید تبدیل شده است، می توان به موضوع اخذ رای پستی اشاره کرد.

به گفته «الکساندریا اوکازیو_کورتس» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا: "تلاش ترامپ برای تضعیف اداره پست ‌‌به دلیل تمایلات شخصی و با هدف تخریب دموکراسی‌ و حفظ قدرت است."

به نظر می رسد، برای سرپوش گذاشتن بر این اختلافات، موضوع دخالت خارجی ها در انتخابات آمریکا از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده است تا اذهان عمومی را از مشکلات بنیادین در روند انتخابات در این کشور منحرف سازد. 

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

117

بیشتر بخوانید:

ترامپ انتخابات ۲۰۲۰ را فاسد‌ترین انتخابات تاریخ خواند

ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

تاکید چند باره ترامپ بر احتمال تقلب در انتخابات آمریکا