ایران پرس- با گذشت یک سال از همه‌گیری بیماری کووید- 19 در آمریکا و ناموفق بودن مدیریت این بیماری همه‌گیر، شمار قربانیان ویروس کرونا به بیش از 500 هزار نفر رسید به‌طوری‌که "جو بایدن"، رئیس‌جمهوری این کشور دستور داد پرچم‌های آمریکا به صورت نیمه‌افراشته درآید.

نقش دودستگی سیاسی در شیوع کرونا در آمریکا

آمریکا در حال حاضر بیشترین تعداد مبتلایان و فوت‌شدگان ناشی از ویروس کرونا و بیماری کووید-19 را در جهان دارد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری وقت آمریکا از زمان آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در این کشور، آن را دستاویزی سیاسی برای حمله به چین قرار داد و با سخره گرفتن این ویروس، تلاشی برای مدیریت و کنترل آن انجام نداد. وی حتی با تعطیلات قرنطینه‌ای در برخی ایالات امریکا مخالفت و ماسک زدن را نیز به سخره گرفت. این شرایط در کنار اوضاع بد اقتصادی،عدم دسترسی رایگان اقشار مختلف به‌ویژه گروه‌های مهاجر و لاتین تبارها به دارو و درمان و همچنین کمبود تجهیزات پزشکی، سبب شد تا ایالات‌متحده طی یک سال گذشته رکورددار تعداد مبتلایان به کووید-19 و قربانیان ناشی از آن باشد.

«آنتونی فائوچی» (1) رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا آمار اعلام شده تعداد کشته‌های کرونا در ایالات‌متحده را «خیره‌کننده» خواند و با اشاره به اینکه دودستگی سیاسی در کشور سهم بسزایی در کشته شدن بیش از 500 هزار آمریکایی داشته است،گفت: کرونا زمانی ظاهر شده که جامعه آمریکا از دودستگی و اختلافات سیاسی رنج می‌برد و ماسک زدن به یک پیام سیاسی بیش از یک اقدام بهداشتی تبدیل شده است.

ناچیز شمردن کرونا از سوی ترامپ؛ عامل مهمی برای گسترش آن در آمریکا

در واقع دونالد ترامپ نه‌تنها سیاست واحد و سخت‌گیرانه‌ای در قبال کنترل همه‌گیری کرونا انجام نداد بلکه تلاش کرد با ناچیز شمردن این بیماری و عدم توجه به تذکرات و توصیه های مسئولان بهداشتی این کشور و همچنین جنجال‌های سیاسی، شرایط وخیم همه‌گیری کووید -19 در آمریکا را لاپوشانی کند؛ به‌طوری‌که اکنون به تعبیر «جو بایدن» رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا، تعداد کشته‌شدگان این بیماری از کشته‌های جنگ جهانی اول و دوم نیز در این کشور فراتر رفته است.

اگرچه ترامپ در ماه‌های پایانی دولتش با اعلام خبر دستیابی به واکسیناسیون و وعده انجام واکسیناسیون گسترده برای کنترل این همه‌گیری تلاش کرد کمی از خشم افکار عمومی این کشور بکاهد و وعده روزهای آرام را داد اما در عمل تاکنون امکان انجام گسترده واکسیناسیون در این کشور فراهم نشده است.

مهار کرونا؛ اولویت اول بایدن

 در حال حاضر، « بایدن» اولویت دولت خود را مقابله با همه‌گیری کرونا اعلام کرده است.  این در حالی است که نه‌تنها کرونا در آمریکا قربانی می‌گیرد بلکه همه‌گیری این بیماری و عدم برنامه‌ریزی و مدیریت آن سبب وجود شکاف طبقاتی فزاینده، افزایش بیش‌ازپیش فقر ناشی از رکود اقتصادی، بیکاری و بی‌خانمانی شده است. متخصصان علوم پزشکی هشدار داده‌اند قبل از اینکه خیلی دیر شود و گونه‌های جدید در سراسر آمریکا شیوع پیدا کنند، باید تا جای ممکن تعداد بیشتری از مردم را واکسینه کرد تا از موج جدید و مرگبارتر کووید-19 جلوگیری شود.

دکتر «مایکل آسترهولم» (2) متخصص بیماری‌های عفونی، در این زمینه گفت: با توجه به مشاهده گونه انگلیسی کووید-19 در بسیاری از ایالت‌های آمریکا، موج جدید این‌گونه احتمالاً به زودی شروع می‌شود.

بایدن امیدوار است «برنامه نجات آمریکا» را با اعتبار 1.9 تریلیون دلاری برای مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا اجرا کند. وی همچنین انجام واکسیناسیون گسترده و استفاده از ماسک را توصیه کرده است با این حال به نظر می‌رسد سیاسی‌کاری‌های گذشته و ملاحظات و جدال‌های نهان و آشکار کنونی، هم چنان بر مدیریت همه‌گیری کووید-19 در این کشور سایه انداخته است.//114

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

احترام بایدن به جان باختگان کروتا در آمریکا / پرچم آمریکا به حالت نیمه بر افراشته در آمد