ایران پرس: آمریکا در دوره «دونالد ترامپ» پس از خروج از برجام در مه 2018 در چارچوب سیاست فشار حداکثری، اعمال بی سابقه ترین تحریم ها در طول تاریخ علیه جمهوری اسلامی ایران را مد نظر قرار داد وبه رغم همه گیری کرونا در ایران این تحریم های غیر انسانی را تداوم بخشید.

اکنون دولت «جو بایدن» راه دولت ترامپ را با اعلام تحریم های جدید علیه ایران ادامه می دهد.

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای از تحریم دو مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد. این وزارتخانه شامگاه سه شنبه (9 مارس) در بیانیه‌ای اعلام کرد که دو تن از مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام های «علی همتیان» و «مسعود صفدری» را به دلیل آنچه «نقض حقوق بشر» می‌خواند، در فهرست تحریم‌ها گنجانده است.

دولت بایدن در شرایطی به وضع تحریم علیه این دو مقام نظامی ایران مبادرت کرد که در لفاظی‌های عوام فریبانه خود از تمایل به بازگشت به برجام و در پیش گرفتن رویکرد دیپلماتیک و تمایل به مذاکره برای حل و فصل مسائل با ایران سخن می‌گوید.

به نظر می رسد، دولت بایدن به رغم اذعان مقامات ارشد این دولت بر بی نتیجه بودن کارزار فشار حداکثری علیه ایران اما پس از گذشت دوماه از آغاز فعالیتش به جای انجام تغییرات ماهوی در سیاست قبلی آمریکا هم چنان بر تداوم آن تاکید می کند.

تحریم دو مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن هم به بهانه نقض حقوق بشر در واقع ژستی در راستای تثبیت ادعای دموکرات ها درباره داشتن دغدغه های حقوق بشری است. در حالی که آمریکا خود پیشتاز نقض حقوق بشر در جهان به ویژه با توجه به تبعیض نژادی و خشونت های پلیس این کشور علیه سیاه پوستان است.

استفاده ابزاری آمریکا از اعمال تحریم ها

اما مساله دیگری که در این زمینه جلب توجه می کند این است که روسای جمهور آمریکا قطع نظر از جمهوری خواه و یا دموکرات در چند دهه اخیر یعنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی در ایران رویکردی خصمانه در قبال ایران داشته و همواره از حربه تحریم ها به انحای مختلف و شیوه های گوناگون برای به اصطلاح به زانو در آوردن ایران استفاده کرده اند.

اکنون آمریکا در همه جنبه های مرتبط با ایران اعم از اقتصادی، تجاری، بانکی، هسته ای، تسلیحاتی، صنعتی، سیاسی، قضایی، حقوق بشری، سایبری و ... افراد حقیقی و حقوقی ایرانی و مرتبط با ایران را مورد تحریم قرار داده و هر از چند گاهی تحریم جدیدی را اعلام می کند.

در واقع واشنگتن برای دستیابی به اهداف غیر منطقی و نامشروع خود درباره ایران، هیچ خط قرمزی ندارد و به همین دلیل اکنون عملا دولت بایدن همانند قبل سیاست فشار حداکثری علیه  ایران را دنبال می کند. این مساله به ویژه با توجه به همه گیری ویروس کرونا به معنای محروم ساختن مردم ایران و نظام درمانی ایران از دسترسی به تجهیزات و داروهای لازم برای مقابله با کرونا و اقدامی ضد حقوق بشری محسوب می شود.

«مصطفی خوش‌چشم» کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اسلحه خود را در حوزه تحریم علیه ایران حفظ می‌کند، می گوید: "برداشته شدن تحریم به‌صورت مؤثر در برنامه بایدن نیست، آمریکا به برجام پایبند نماند و به توافق‌های دیگر هم پایبند نخواهد ماند."

در مقابل ایران با درپیش گرفتن استراتژی مقاومت حداکثری نه فقط از راه های مختلف به خنثی کردن اثرات مخرب تحریم های واشنگتن پرداخته، بلکه افزایش ظرفیت ها و توانمندی های داخلی برای کاهش آسیب پذیری در مقال فشارهای خارجی را نیز در دستور کار قرار داده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

نخستین تحریم ضد ایرانی دولت بایدن/ دو مقام سپاه پاسداران تحریم شدند