ایران پرس: سیاست های مداخله جویانه آمریکا و متحدان غربی آن دربسیاری از کشورهای آمریکای لاتین همچنان ادامه دارد.

در این راستا، ونزوئلا به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای این منطقه که دارای نظام سیاسی چپگرا است طی سال های اخیر به شدت تحت فشارهای آمریکا و متحدانش قرار دارد؛ اگرچه سیاست های واشنگتن علیه این کشور تاکنون شکست خورده است اما این سیاست ها همچنان ادامه دارد.

در تازه ترین اظهار نظر «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که در مورد بحران ونزوئلا، با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا صحبت خواهد کرد، موضوعی که خشم مقامات ونزوئلا را برانگیخته است.

«خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا در این زمینه در حساب توییتری خود با اشاره به اینکه غرور و ذهنیت استعماری در این نوع بیانیه ها، لبریز است؛ تاکید کرد: "ونزوئلا 200 سال است که به طور غیر قابل بازگشت، آزاد و مستقل است، اتحادیه اروپا به کارهای خود برسد و ذهنیت استعماری را ترک کند."

ونزوئلا از جمله مهمترین کشورهای آمریکای لاتین است که سال ها تحت استعمار قرار داشته است، اما ونزوئلایی ها با مبارزات بسیار توانسته اند استقلال خود را به دست آورند و به کشوری مهم و تاثیرگذار در این منطقه تبدیل شود با این حال تغییرات سیاسی در ژئوپلتیک جهان، سبب شد تا کشورهای آمریکای لاتین مورد توجه آمریکا قرار بگیرند.

به طوری که «دکترین مونرو» اولین بار در سال 1823 از سوی «جیمز مونرو» رئیس‌جمهور وقت آمریکا و با هدف مقابله با کشیده شدن درگیری قدرت‌های استعمارگر اروپایی به قاره آمریکا مطرح شد، اگرچه این تئوری طی دهه های گذشته تا حدودی از سوی مقامات واشنگتن نادیده گرفته شد و آنها توجه خود را به حضور در نقاط مختلف جهان معطوف کردند اما به ویژه در دهه اخیر با تغییرات سیاسی در نظام بین الملل و حضور جدی رقبایی چون روسیه و چین در کشورهای آمریکای لاتین بار دیگر این تئوری مورد توجه مقامات آمریکا قرار گرفت، به طوری که این دکترین در سال های اخیر به بهانه‌ای برای آمریکا برای مداخله آشکار در امور داخلی کشورهای این منطقه به ویژه ونزوئلا تبدیل شده است.

این شرایط سبب شد تا ونزوئلا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» تحت بیشترین فشارهای سیاسی و اقتصادی قرار گیرد و در این راستا کشورهای اروپایی نیز با آمریکا هم نوا شدند، به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» سرکرده مخالفان ونزوئلا به عنوان رئیس جمهوری این کشور، حمایت از انجام کودتا و حتی تهدید نظامی از جمله اقدامات واشنگتن و متحدانش طی سال های اخیر علیه ونزوئلا بوده است.

اما به رغم همه فشارها و اعمال سیاست های مختلف تنبیهی، «نیکلاس مادورو» توانست با حمایت مردم ونزوئلا نه تنها قدرتش را در این کشور حفظ نماید به طوری که نتایج رای گیری های اخیر در ونزوئلا و پیروزی حزب وابسته به مادورو ثابت کرد که ونزوئلایی ها استقلال ونزوئلا را تحت هر شرایطی حفظ خواهند کرد.

با این حال نه تنها فشارهای آمریکا بر ونزوئلا ادامه دارد که مقامات اتحادیه اروپا نیز به بهانه های مختلف بر دایره تحریم های خود علیه ونزوئلا افزوده اند. تاکنون 55 نفر از مقامات دولت نیکلاس مادورو شامل ممنوعیت سفر و مسدود شدن دارایی از سوی اتحادیه  اروپا شده اند.

با روی کار آمدن جو بایدن رئیس جمهوری جدید آمریکا انتظار می رفت که سیاست های آمریکا و متحدان اروپایی اش در برابر ونزوئلا تغییر یابد اما موضع گیری های صورت گرفته نشان دهنده ادامه خصومت و اصرار بر ادامه سیاست های خصمانه و مداخله جویانه علیه ونزوئلا است.

«کریستوفر ساباتینی» کارشناس حوزه آمریکای لاتین در اندیشکده انگلیسی «چتم هاوس» در این زمینه گفت: "سیاست آمریکا در دوران بایدن تغییر نخواهد کرد و همچنان هدف این کشور تغییر سیاسی و پرداختن به بحران انسانی خواهد بود."

به نظر می رسد، استعمار جدید همچنان سودای تصاحب کشورهایی چون ونزوئلا را دارد و در این راه از حربه های جدید مدد می جوید غافل از اینکه این کشورها دیگر هرگز زیر یوغ سیاست های استعماری نخواهند رفت.

چنانکه مادورو چندی پیش تاکید کرد: "ونزوئلا دیگر هرگز مستعمره نخواهد بود چه امپراطوری آمریکا باشد و چه امپراطوری هر کشور اروپایی دیگر، روی پای خودمان ایستاده ایم و مبارزه می کنیم."

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

اتحادیه اروپا نماینده ونزوئلا را اخراج می‌کند

واکنش ونزوئلا به تحریم‌های اتحادیه اروپا