در این قانون مواردی چون تشکیل سمتی در وزارت دادگستری به منظور تسریع در رسیدگی به جرائم نفرت ناشی از کووید- 19 و همچنین راه اندازی خط تلفن قرمزی برای گزارش دهی درباره جرائم ناشی از نفرت پیش بینی شده است.
در عین حال، این قانون به سازمان های فدرال دستور می دهد با سازمان های اجتماعی برای کمک به افزایش آگاهی درباره جرائم ناشی از تنفر در دوران همه گیری همکاری کنند.
تصویب این قانون درحالی صورت می گیرد که حملات مبتنی بر تنفر علیه آسیایی تبارها در آمریکا به شدت در حال افزایش است. به گزارش گروه «نفرت را متوقف کنید» از آغاز همه گیری بیماری کووید- 19 در مارس 2020، بیش از شش هزار و 600 مورد حادثه ناشی از تنفر علیه آمریکایی های آسیایی تبار در آمریکا به ثبت رسیده است که تقریبا دو سوم این حملات، علیه زنان انجام شده است.
تشدید حمله به آسیایی تبارها در آمریکا در سایه سیاستهای ضد چینی ترامپ
تشدید حمله به آسیایی تبارها در آمریکا در پی آن صورت می گیرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری وقت آمریکا برای فرار از فشار افکارعمومی نسبت به سوء مدیریت خود در مواجهه با شیوع ویروس کرونا، چین را هدف حملات خود قرار داد و بارها در سخنرانی های مختلف، پکن را مسئول انتشار این ویروس مرگبار در جهان معرفی کرد.
ترامپ حتی با محکوم کردن سازمان جهانی بهداشت به جانبداری از چین، از این نهاد بین المللی خارج شد. تکرار این اتهامات از سوی عالی ترین مقام اجرایی آمریکا و همراهی دیگر مقامات این کشور با وی، سبب ایجاد تنفر در افکار عمومی آمریکا نسبت به آسیایی تبارها و افزایش حملات خشونت آمیز علیه آنها و حتی دارایی هایشان شده است.
به طوری که اکنون بسیاری از دموکرات ها هشدار داده اند که لفاظی های ترامپ و هوادارانش از جمله استفاده از واژه «ویروس چینی» و «آنفولانزای چینی» باعث شده بسیاری از حملات لفظی و خشونت آمیز علیه جامعه آمریکایی های آسیایی تبار رخ دهد.
«کاتریک راماکریشنان» مدیر گروه «توقف نفرت علیه شهروندان آسیایی تبار در آمریکا» اعلام کرد: "نتایج تحقیقات درباره استفاده ترامپ از سخنان نژادپرستانه نشان می دهد که این الفاظ وی تأثیر به سزایی بر رفتار مردم بر گروه های اقلیتی به ویژه آسیایی تبارها داشته است."
در این راستا به تازگی یک گروه «حقوق مدنی آمریکایی های چینیتبار» از ترامپ به خاطر ادعاهایش درباره منشا ویروس کرونا و استفاده از الفاظی مانند «ویروس چینی» و «آنفلوانزای چینی» شکایت کرده و دریافت غرامتی 22 میلیون دلاری را خواستار شده است.
اگرچه ترامپ با موضعگیری های ضد چینی شرایط را علیه آسیایی تبارهای مقیم آمریکا سخت کرده است، اما ریشه چنین حملاتی را باید در تبعیض نژادی و برتری جویی های نهادینه شده در جامعه آمریکا جست.
«دایان فوجینو» استاد مطالعات آمریکایی های آسیایی تبار و مدیر سابق مرکز تحقیقات سیاه پوستان درباره افزایش شمار حملات نژادپرستانه و اقدامات نفرت پراکنه گفت: "این مساله ای جدید نیست که با همه گیری کرونا شروع شده باشد، هر چند که شروع همه گیری باعث تشدید این مساله شده است."
اکنون نیز اگرچه تصویب قانون مقابله با تنفر علیه آسیایی تبارها می تواند گامی در راستای توجه به حقوق آسیایی تبارهای مقیم آمریکا باشد اما به نظر نمی رسد با چنین قوانینی بتوان جلوی خشونت نهادینه شده در جامعه امریکا علیه تبعیض نژادی را گرفت.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
تظاهرات ضدنفرت آسیایی تبارها در نیویورک
برگزاری اعتراض به خشونت علیه آسیاییتبارها در 60 شهر آمریکا