30 کشور جهان در بیانیه ای مشترک با ابزار نگرانی از اقدامات قهری یکجانبه از جمله تحریم‌ها علیه کشورهای در حال توسعه اعلام کردند، این اقدامات برخلاف منشور سازمان ملل متحد، چند جانبه گرایی، قوانین بین المللی و اصول پایه ای روابط بین الملل است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بیانیه 30 کشور از جمله ایران، چین، روسیه، سوریه، فلسطین، بلاروس، پاکستان، مصر، ونزوئلا و بولیوی در محکومیت توسل به اقدامات قهری یکجانبه از جمله تحریم ها علیه کشورهای در حال توسعه را نماینده چین روز پنجشنبه در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل قرائت کرد.

در این بیانیه آمده است: در شرایطی که شیوع ویروس کرونا رشد اقتصادی و اجتماعی بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای درحال توسعه را تحت تاثیر قرار داده، همه کشورهای عضو باید از طریق اقدام جهانی و بر پایه وحدت، همبستگی و همکاری بین المللی برای مقابله با این همه گیری اقدام کنند.

این کشورها با تاکید بر  اصول منشور سازمان ملل مبنی بر همکاری کشورها با یکدیگر تصریح کردند، از پیامدهای منفی ناشی از اقدامات قهری یکجانبه علیه کشورهای مورد هدف که باعث تأثیرات منفی اقتصادی، اجتماعی و بشردوستانه در این کشورها شده و مانع تلاش آنها برای ارتقا و حفاظت از حقوق بشر می شود، بسیار نگران هستند.

این 30 کشور در بیانیه خود تاکید کردند، گزارش های مختلفی از تاثیر سوء این اقدامات بر منابع ضروری مانند غذا، آب، برق، دارو و تجهیزات پزشکی برای کرونا منتشر شده است.

این کشور ها با تاکید بر اینکه همه دارای حقوق مساوی هستند، اضافه کردند اقدامات قهری یکجانبه، جمعیت آسیب دیده را از احقاق کامل حقوق بشر خود محروم می کند و مانع رفاه اجتماعی آنها، به ویژه برای زنان، کودکان، جوانان، سالمندان و افراد دارای معلولیت می شود.

این 30 کشور درخواست دبیرکل سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان در سال 2020 مبنی بر نیاز لغو تحریم هایی که ظرفیت کشورها در مبارزه با کرونا را تحت تاثیر قرار می دهد، یادآور شدند و تاکید کردند ما خواهان لغو کامل و فوری اقدامات قهری فعلی یکجانبه علیه کشورهای هدف هستیم.

تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا که شامل اقلام اساسی و حتی دارویی و پزشکی می شود باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای مردم کشورهای تحت تحریم آمریکا به ویژه بیماران کرونایی شده است.

120