ایران پرس: در پی کشتار هولناک در سوپرمارکتی در شهر بوفالوی ایالت نیویورک، «کامالا هریس» معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت: "ایالات متحده این روزها شاهد همه گیری نفرت است."

 

اما تاریخ 240 ساله ایالات متحده آمریکا نشان می دهد که این کشور همیشه و نه «این روزها» درگیر همه گیری نفرت بوده است، نفرت سفیدپوست علیه سیاه پوست، نفرت سیاه پوست علیه سفید پوست، نفرت سفید پوست و سیاه پوست علیه سرخپوست و نفرت سرخپوست علیه سفید پوست و سیاه پوست.

اخیرا نیز با افزایش جمعیت لاتین تبارها در ایالات متحده، نفرت نژادی مثلثی، ضلع چهارمی نیز پیدا کرده است.

با این حال، همه گیری نفرت در آمریکا فقط جنبه نژادی ندارد؛ بلکه تعارضات ایدئولوژیکی نیز به وخامت اوضاع در این کشور افزوده است. خداباوران در برابر خداناباوران قرار دارند، پروتستان ها در برابر کاتولیک ها و مسیحیان در برابر مسلمانان.

این در حالی است که افزایش فاصله سرسام آور فقر و غنا در ایالات متحده، به کینه های نژادی و اعتقادی شدت بخشیده است.

در جامعه ای که یک فرد به تنهایی بیش از 250 میلیارد دلار ثروت دارد و دارایی 400 آمریکایی معادل 150 میلیون آمریکایی دیگر است، 40 میلیون نفر در زیر خط فقر زندگی می کنند و ادامه حیات آنان به کمک های دولتی بستگی دارد.

در چنین شرایطی، هر یک از کانون های تعارضات نژادی، فرهنگی و ایدئولوژیکی، ده ها و صدها نهاد، موسسه و اندیشکده را در اختیار دارند تا نفرت از دیگری را تئوریزه و با استفاده از پیشرفته ترین ابزارهای انتقال پیام، به جامعه پمپاژ نماید.  

همه این مسائل هم در کشوری رخ می دهد که شهروندانش راحت تر از خرید کتاب، به مجهزترین و کشنده ترین سلاح ها دسترسی دارند.

به همین دلیل، کسانی که از شرایط خود، شرایط نژاد خود، شرایط طبقه اجتماعی خود یا حتی از شرایط کشور خود ناراضی هستند، یک مسلسل جنگی می خرد وانسان ها را به مسلخ می برد، مهم نیست که انسان ها، کودکان خردسال در مدرسه ای باشند یا عبادت کنندگان در کلیسا یا کنیسه یا مسجد.

حتی قربانیان می توانند رهگذرانی باشند که یک گوشه ای، مورد هدف گلوله قرار می گیرند. مانند اتفاقی که روز یکشنبه 15 مه در مقابل سوپرمارکتی در یک محله عمدتا سیاه پوست نشین در شهر بوفالوی ایالت نیویورک رخ داد و نوجوان 18 ساله، در حالی که دوربین ویدئوی خود را برای پخش زنده روی یک شبکه اجتماعی روشن کرده بود، در برابر دیدگان بهت زده دیگران، 10 انسان بیگناه را کشت و عاقبت، خود را تسلیم ماموران پلیس کرد.

رسانه ها گزارش داده اند که این نوجوان، نام یک زن سفید پوست را که سال گذشته در آشوب های نژادی در شهر کونشا در ایالت ویسکانسین کشته شده بود، بر روی اسلحه خود حک کرده بود و کنار آن نوشته بود «این انتقام توست».

سفیدبرترپنداران، آشوب های نژادی در پی قتل هولناک جورج فلوید سیاه پوست توسط یک پلیس سفید پوست در سال 2020 را نشانه ای از نابودی هویتی ایالات متحده قلمداد می کنند که باید برای جلوگیری از آن، دست به اسلحه ببرند.

البته این نگرش افراطی و خشونت طلب گروه های نژادی سفیدبرترپنداران به واکنش های خشن برخی از گروه های ضدفاشیستی مانند آنتیفا انجامیده است.

به عبارت دیگر، ایالات متحده در مرحله جدیدی از دور تسلسل خشونت های نژآدی قرار گرفته است، که خشونت یک گروه، به خشن تر شدن گروه دیگر می انجامد؛ روندی که معاون رییس جمهوری آمریکا از آن به عنوان «همه گیری نفرت» در این کشور یاد می کند.    

با این حال، خود نهاد دولت و نهادهای حافظ امنیت و قانون در ایالات متحده، در بسیاری از مواقع، تشدید کننده همین تعارضات شدید اجتماعی در کشور هستند و اغلب با رفتار و گفتار خود، بر این آتش برافروخته، بنزین می ریزند تا جایی که برخی از اندیشمندان آمریکایی هشدار داده اند که اگر برای حل معضل کنونی چاره ای اندیشیده نشود، چه بسا ایالات متحده آمریکا دچار دومین جنگ داخلی شود، جنگی که می تواند از جنگ اول در نیمه قرن نوزدهم، مخرب تر باشد. 

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

117