«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل، سهشنبه گذشته با همراهی پلیس این رژیم به عنوان اولین وزیر کابینه «بنیامین نتانیاهو» پس از پنج سال به مسجد الاقصی یورش برد.
این اقدام بن گویر واکنشها و مخالفتهای بسیاری از کشورهای مختلف جهان و را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل به درخواست مشترک فلسطین و اردن و با حمایت امارات متحده عربی و چین برگزار شد و در این نشست علاوه بر اعضای شورای امنیت، صرفا نمایندگان اردن ، فلسطین و رژیم صهیونیستی سخنرانی کردند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل اقدام رژیم صهیونیستی را تحریک آمیز و نگران کننده خواندند و این اقدام را محکوم کردند.
محمد خالد الخیاری دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در امور غرب آسیا، آسیا و اقیانوسیه در ابتدای نشست فوق العاده گفت: شرایط در اماکن مقدس بیت المقدس به شدت شکننده است و هر حادثه یا تنشی در این مکان میتواند گسترده شود و باعث خشونت در سراسر سرزمینهای اشغالی فلسطین، اسرائیل و سایر نقاط منطقه شود.
"ژانگ جون" سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد نیز افزود: اقدام مقام رژیم صهیونیستی در ورود به مسجد الاقصی باعث افزایش تنش ها شد و چین به شدت نگران این اقدامات است و خواستار صلح در اماکن مقدس همچون مسجدالاقصی است.
دیپلمات ارشد کشور چین ادامه داد: اسرائیل به طور خاص باید از انجام هر اقدامی که منجر به افزایش تنش ها شود و تحریک آمیز و بی احترامی تلقی شود، خودداری کند.
وی همچنین گفت که پکن از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت و هر گونه اقدامی که چهره کنونی قدس را تغییر دهد، محکوم میکند.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هم در این نشست گفت: بازدید مقام اسرائیلی از مسجد الاقصی نگران کننده است.
دیپلمات ارشد روسیه تصریح کرد، مسکو بار دیگر بر مخالفت خود با اقداماتی که وضعیت تاریخی اماکن مقدس را تغییر می دهند، تاکید می کند.
سفیر روسیه در سازمان ملل ابراز امیدواری کرد کابینه جدید رژیم صهیونیستی مسیر تشدید تنش ها را انتخاب نکند.
نماینده امارات نیز خواستار حفاظت کامل از مسجد الاقصی با توجه به جایگاه مقدس این مکان و اقدامات یکپارچه شورای امنیت برای رسیدگی به اقدامات تحریک آمیز شد.
"ایشیکان کیمیهیرو" سفیر و نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل که کشورش در ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۲۳ ) ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد، در سخنانی نسبت به سیاست جدید اسرائیل مبنی بر افزایش تهاجمی شهرک سازی ابراز نگرانی کرد.
نماینده کشور مالت نیز در این نشست شورای امنیت از کشورهای با نفوذ ، "به ویژه رهبران سیاسی و مذهبی" خواست تا از حرمت اماکن مقدس دفاع کنند.
همچنین نماینده برزیل در این نشست شورای امنیت گفت: اقدامات رژیم صهیونیستی در رابطه با اماکن مقدس بیثباتی را افزایش می دهد و چشمانداز «صلح» را تضعیف میکنند.
نماینده کشور غنا نیز گفت: به رغم ادعاهای اسرائیل مبنی بر «عدم تغییر سیاست» در مورد اماکن مقدس، روند درگیریهای خشونتآمیز افزایش یافته است.
سفیر و نماینده سوئیس در سازمان ملل هم خواستار حفظ وضعیت موجود در بیت المقدس شد و گفت: تنشها که اخیرا با تحریکات یکجانبه ایجاد شده، همچنان بالاست.
نماینده کشور موزامبیک نیز در این نشست بر تعیین سرنوشت از سوی فلسطینیان و رعایت قطعنامه های مربوط به مجمع عمومی و شورای امنیت تاکید کرد.125