ایران پرس: وزارت دفاع آمریکا روز جمعه 3 فوریه اعلام کرد: بسته تسلیحاتی جدید ۲.۲ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین شامل راکت‌های دوربرد باقدرت هدف‌گیری دقیق است که برد حمله نیروهای اوکراینی علیه نیروهای روسی را تقریباً دوبرابر می‌سازد.

«پت رایدر»سخنگوی پنتاگون گفت که این بسته شامل «بمب های کم قطرپرتاب شونده از زمین Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB)» است که می‌توانند مواضع و ذخایر نظامی روسیه را تا ۱۵۰ کیلومتری هدف قرار دهد.این به نیروهای اوکراینی  قابلیت دوربرد می‌دهد... وآنها را قادر می‌سازد تا در دفاع از کشورشان عملیات کنند و اراضی خود را پس بگیرند. " این بمب های پرتاب شونده از زمین به نیروهای اوکراینی توانایی حمله به هر نقطه مناطق تحت اشغال روسیه در دونباس، زاپوریژیا، خرسون و بخش شمالی کریمه را می‌دهد. این سلاح می‌تواند خطوط اصلی تدارکات، انبارهای تسلیحات و پایگاه‌های هوایی روسیه را تهدید کند.

ولادیمیر زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین از این تصمیم واشنگتن استقبال کرده است. زلنسکی در توئیتی نوشت: "هرچه سلاح‌های ما دوربردتر باشند و نیروهای ما تحرک بیشتری داشته باشند، تهاجم وحشیانه روسیه زودتر پایان خواهد یافت. "اوکراین از مدتها قبل از آمریکا در خواست تسلیحات دوربرد را کرده بود تا بتواند مواضع روسیه را فراتر از راکت های هیمارس با برد ۸۰ کیلومتر، هدف قرار دهد.

به نظر می رسد در آستانه یکمین سال جنگ اوکراین، آتش این جنگ ویرانگر به دلیل سیاست های مخرب غرب که بیشترین و بی سابقه ترین کمکهای نظامی و تسلیحاتی را به اوکراین ارسال نموده، به جای اینکه رو به خاموشی گذارد شعله ورتر خواهد شد و مناطق بیشتری را در بر خواهد گرفت .

آمریکا به رغم شعارهای خود در باره لزوم پایان دادن به جنگ اوکراین اما عملا رویکرد تعمیق و گسترش این جنگ را با هدف تضعیف و درگیر ساختن هر چه بیشتر روسیه در پیش گرفته و در این مسیر سیاست تشویق و فشار بر متحدان غربی به ویژه اروپایی را برای افزایش هر چه بیشتر ارسال کمکهای  نظامی و تسلیحاتی به اوکراین را در پیش گرفته که نمونه اخیر و البته مهم آن ارسال تانکهای عمده رزمی از جانب کشورهای اروپایی از جمله آلمان برای اوکراین است.

البته برخی سران اروپایی به خصوص اولاف شولتس صدراعظم آلمان نگرانی جدی در باره توسعه دامنه جنگ به داخل روسیه و واکنش جدی مسکو به این مساله را دارند. وی مدعی توافق با رئیس جمهور اوکراین برای عدم بکارگیری تسلیحات ارسالی غرب برای حمله به خاک روسیه شد. 

شولتس در پاسخ به این سوال که آیا با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین توافقی برای عدم استفاده از سلاح‌های غربی برای حمله به خاک روسیه و بکارگیری این سلاح‌ها تنها داخل خاک اوکراین صورت گرفته است، گفت: روی این موضوع اجماع وجود دارد.

این ادعا در حالی مطرح شده که اقدام جدید آمریکا برای ارسال تسلیحات تهاجمی دوربرد به اوکراین که دقیقا با هدف عمق بخشیدن به دامنه درگیری های نظامی صورت گرفته با این ادعای صدر اعظم در تناقض است.

در عین حال روسیه که تحرکات سیاسی و نظامی غربی ها رابا دقت زیر نظر دارد در باره اقدام احتمالی اوکراین برای حمله به کریمه که البته به طور حتم با حمایت نظامی ، تسلیحاتی واطلاعاتی ناتو همراه خواهد بود هشدار جدی داده است.

 «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه با هشدار درباره  اقدام اوکراین برای حمله به شبه‌جزیره کریمه در توئیتی نوشت: «قوانین بین‌المللی به اراده مردم احترام می‌گذارد. کریمه، روسیه است. حمله به کریمه یعنی حمله به روسیه و تشدید درگیری‌ها». وی مسئولان اوکراینی توصیه کرد که درک کنند که حمله به کریمه با «انتقام ناگزیر» روسیه و با هر سلاحی پاسخ داده می‌شود.

این هشدار مسکو و تاکید بر اینکه حمله به کریمه با هر سلاحی پاسخ داده خواهد شد را می توان به منزله زنگ خطری جدی از جانب روسیه در باره استفاده از سلاح هسته ای در واکنش به حمله اوکراین به کریمه تلقی کرد.زیرا در دکترین هسته ای روسیه تاکید شده که تهدید تمامیت ارضی این کشور  با واکنش اتمی مواجه خواهد شد و مقامات روسی بارها کریمه را جزء لاینفک خاک روسیه اعلام کرده اند.

در عین حال حمایت های گسترده واشنگتن از کی یف در تهدیدهای اخیر  اوکراین در زمینه حملات عمقی به روسیه و نیز حمله به کریمه نقش غیر قابل انکاری دارد.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 112

 بیشتر بخوانید:

پوتین: روسیه به اقدامات غیر دوستانه پاسخ سختی خواهد داد