ایران پرس: وزیر خارجه ونزوئلا در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین به روابط این کشور با کشورهای دیگر پرداخت و گفت: "جمهوری اسلامی ایران هم‌پیمان قدیمی ونزوئلا محسوب می‌شود."

«ایوان خیل پینتو» با بیان اینکه همکاری تنگاتنگی میان کاراکاس و تهران در جریان است، گفت: ایران متحد دیرینه ونزوئلا به شمار می‌رود. وزیر خارجه ونزوئلا افزود: کشورش یک طرح ائتلاف استراتژیک را با ایران برای بیست سال آینده امضا کرده است.

ایوان خیل پینتو در این مصاحبه در خصوص ارزیابی روابط ونزوئلا با روسیه و ایران با بیان اینکه کاراکاس رابطه نزدیکی با تهران و مسکو دارد، گفت: پروژه‌های متعددی در زمینه انرژی، غذا، فناوری اطلاعات و حمل‌ونقل در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه روسیه و ایران از دیرباز متحدان ونزوئلا بوده‌اند، اظهار داشت: کاراکاس دائماً با تهران و مسکو در تماس است و روابط بسیار قوی با آنها دارد.

در آخرین مورد در این زمینه وزرای خارجه ایران و ونزوئلا در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با هم دیدار کردند.

تاکید این مقام ارشد ونزوئلایی بر روابط دیرینه و گسترده بین ایران و ونزوئلا با توجه به دیدگاه ها و نیز منافع مشترک دو کشور به رغم فاصله جغرافیایی آنها که یکی درغرب آسیا و دیگری در آمریکای لاتین واقع شده است، معنا پیدا می کند.

در چند دهه اخیر روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین که مخالف سیاست ها و اقدامات سلطه گرانه غرب به ویژه آمریکا هستند همواره رو به گسترش بوده است.

به ویژه ایران با ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه در کنار بولیوی که سابقه طولانی در مبارزه با امپریالیسم و استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا را دارند روابط حسنه برقرار کرده است و در کنار این کشورها در مجامع بین المللی مواضع استوار و محکمی در زمینه مقابله با مواضع و اقدامات غربی ها به خصوص آمریکا که خواهان تحمیل خواسته ها و اهداف خود بر دیگر کشورها است داشته است.

«سید محمد حسینی» معاون امور مجلس رئیس جمهوری اسلامی ایران، می گوید: جمهوری اسلامی ایران با کوبا، نیکاراگوئه، برزیل، شیلی و ونزوئلا و دیگر کشورهای آمریکای لاتین و جنوبی روابط خوبی دارد و انتظار است در دولت جدید این روابط در عرصه های گوناگون توسعه یابد.

توسعه روابط ایران و کشورهای آمریکای لاتین در سالهای اخیر

در این راستا روابط ایران و کشورهای مترقی آمریکای لاتین در سال های اخیر همواره سیر صعودی پیموده است و این روابط در عرصه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، صنعتی، انرژی، بهداشتی و سایر زمینه ها رو به گسترش بوده است؛ نمونه آن روابط گسترده ایران و ونزوئلا است.

با توجه به سیاست های خصمانه آمریکا در قبال ایران و ونزوئلا، تهران و کاراکاس رویکرد افزایش روابط و همکاری های دوجانبه را اتخاذ کرده و در این راستا بر مقابله با تحریم های واشنگتن و ارائه کمکهای متقابل تاکید دارند.

ایوان خیل پینتو درخصوص همکاری اقتصادی ایران و ونزوئلا از جمله در حوزه انرژی و سایر زمینه ها می گوید: همکاری عالی با ایران در زمینه تجارت و تبادل محصولات داریم و رو به جلو حرکت می‌کنیم و معتقدم روابط دو کشور در بهترین شرایط خود قرار دارد. 

جمهوری اسلامی ایران، سیاست کمک به ونزوئلا به منظور ایستادگی در مقابل فشارهای واشنگتن را در پیش گرفته است. ارسال نفتکش های حامل سوخت از جانب ایران به ونزوئلا در چندین نوبت ضمن اینکه نشان دهنده همبستگی دو کشور بوده است، نماد رویکرد مشترک تهران و کاراکاس در زمینه مقاومت در برابر تهدیدات و توطئه های آمریکا محسوب می شود.

از سوی دیگر این مساله به روشنی نشان می دهد که سیاست های مخرب و براندازانه واشنگتن علیه ایران و ونزوئلا با ناکامی بزرگی مواجه شده و بی اعتباری تهدیدات واشنگتن علیه این دو کشور مخالف سلطه گری آمریکا را نشان می دهد.

آخرین اقدام در زمینه گسترش روابط دو جانبه به ویژه در زمینه اقتصادی و تجاری برقراری خط مستقیم کشتیرانی بین ایران و ونزوئلا است.

سفارت ایران در کاراکاس در بیانیه‌ای اعلام کرد: خط مستقیم کشتیرانی بین ایران - ونزوئلا با هدف حمایت و پشتیبانی از تجار و بازرگانان دو کشور از بهمن 1401 برقرار گردیده است.

اولین کشتی در بهمن 1401 حرکت کرده و متعاقبا هر 3 ماه یک کشتی به ونزوئلا اعزام خواهد شد. این امر نشان می دهد که به رغم فشارها و اقدامات آمریکا در سال های گذشته و حتی در برهه کنونی از جمله تلاش برای جلوگیری از رسیدن نفتکش ها و کشتی های تجاری ایران به ونزوئلا اما روابط دو کشور اکنون به سطح جدیدی ارتقا یافته است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

دیدار امیرعبداللهیان با وزیر نفت ونزوئلا

دیدار امیرعبداللهیان با رئیس جمهور ونزوئلا

دیدار امیرعبداللهیان با رییس مجلس ملی ونزوئلا

دیدار امیرعبداللهیان با وزیر خارجه ونزوئلا

استقبال از وزیر خارجه ایران در پایتخت ونزوئلا