ایران پرس: درچهاردهمین ماه از جنگ اوکراین و هم زمان با تداوم کمک های تسلیحاتی هنگفت آمریکا به دولت غرب گرای اوکراین برای مقابله با روسیه، انتقادها از سیاست دولت بایدن در زمینه جنگ اوکراین درداخل آمریکا سیری صعودی پیدا کرده است. 

«پل گوسار» نماینده  جمهوریخواه کنگره آمریکا معتقد است که سیاست جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده در قبال جنگ اوکراین شکست خورده است.

گوسار در حساب توییتر خود نوشت: «بایدن و حامیان پشت‌سر او در نبرد تبلیغاتی در خصوص مناقشه اوکراین بازنده شده‌اند. آمریکایی‌ها از ارسال مقادیر بی‌پایان پول به هر مقصدی به‌جز برای محافظت از مرزهای ایالات متحده و تأمین مالی سایر کشورها خسته شده‌اند. حمایت مالی بی‌دریغ واشنگتن تأثیر مثبتی نیز بر روند اوضاع در اوکراین نداشته است و دولت آمریکا باید ارائه کمک مالی بی‌فایده به کی‌یف را هرچه سریعتر متوقف کند.»

انتقاد این نماینده مجلس نمایندگان از سیاست جنگ افزوانه دولت بایدن که اصرار بر ارسال کمکهای تسلیحاتی چند میلیارد دلاری برای به اصطلاح تقویت اوکراین اما در واقع برای تداوم هر چه بیشتر جنگ اوکراین دارد نشانه دیگری از مخالفت های روز افزون با رویکرد واشنگتن در قبال این جنگ ویرانگر محسوب می شود. برخی دیگر ازنمایندگان آمریکایی مانند «ست مولتون» از ماساچوست و «مارجری تیلور گرین» از جورجیا بحران اوکراین را «جنگ نیابتی» خوانده اند که آمریکا و ناتو علیه روسیه راه انداخته اند.

اختصاص بودجه بیشتر از جنگ افغانستان توسط دولت بایدن برای کمک به اوکراین در جنگ باروسیه

قابل توجه است آمریکا حتی بدون استقرار رسمی هیچ نظامی در اوکراین یا معرفی خود به عنوان طرف مستقیم درگیری، بیش از هزینه ای که برای تأمین هزینه جنگ ویتنام به عنوان طولانی ترین جنگ خود اختصاص داده بود، در جنگ اوکراین صرف کرده است.هم چنین بر اساس اطلاعات گردآوری شده توسط شرکت تحقیقات آلمانی استاتیستا، دولت بایدن برای کمک به اوکراین در جنگ باروسیه، هزینه ای بیشتر از بودجه سالانه جنگ در افغانستان، اختصاص داده است.

کمک نظامی آمریکا به اوکراین تا اواسط  ژانویه 2023 در 11 ماه نخست این جنگ ، بالغ بر 46 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است. علاوه بر چند بسته کمک تسلیحاتی هنگفت در جند ماه اخیر ، در اوایل آوریل 2023 نیز دولت بایدن کمک نظامی دیگری به مبلغ 2.7 میلیارد دلار  به اوکراین را اعلام کرد. این در حالی است که متوسط هزینه نظامی سالانه آمریکا در طول ده سال نخست جنگ افغانستان، بالغ بر 43 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده است.هم چنین نگاهی به رویدادهای جنگ اوکراین در ماه چهاردهم این جنگ ویرانگر نشان می دهد که ارتش اوکراین به رغم کمکهای هنگفت غربی ها به سرکردگی آمریکا  نتوانسته مانع پیشروی های نیروهای روسی و متحدان اوکراینی آنها در استان های چهارگانه لوهانسک، دونتسک، زاپروژیا و خرسون که روسیه آنها را به قلمرو خود به صورت رسمی منضم نموده شود .

علل طولانی شدن جنگ اوکراین و افزایش تلفات انسانی

اکنون روسها درصددند تا مناطق مهمی از این استان ها به خصوص در لوهانسک و دونتسک را به تصرف در آورده و موقعیت خود را تثبیت کنند و در این راستا تلاش خود را بر تصرف کامل شهر باخموت در استان دونتسک متمرکز کرده اند.بدین ترتیب رویکرد جنگ افزوانه آمریکا و شرکای غربی آن با اعطای مقادی عظیمی از انواع تسلیحات  وکمکهای قابل توجه مالی به کی یف صرفا باعث طولانی شدن جنگ اوکراین و افزایش تلفات انسانی هر دو طرف و نابودی زیر ساخت ها در اوکراین شده است.

غربی ها دقیقا همان رفتاری را با اوکراین دارند که پیش از این در قبال سوریه با حمایت از گروههای تروریستی به منظور سرنگونی دولت قانونی دمشق داشتند.

سرهنگ «داگلاس مک‌گرگور»(2) مشاور سابق رئیس پنتاگون می گوید:  موضوع اصلی که در زمان حاضر باید برای دولت ایالات متحده نگران‌کننده باشد، چگونگی خارج شدن از بحران اوکراین با توجه به وضعیت اسفناک نیروهای مسلح اوکراین است. مناقشه در اوکراین به‌شکل بدی برای غرب در حال ادامه است، تلفات ارتش اوکراین بسیار بالاست و بعید است که بتواند برای مدت طولانی در برابر نیروهای مسلح روسیه مقاومت کند.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

113

بیشتر بخوانید:

جنگ اوکراین و ادامه آتش افروزی غرب

واکنش اوکراین به تصمیم روسیه برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس