ایران پرس- سخنگوی اداره امور تایوان در دولت چین از برگزاری رزمایش ارتش این کشور در اطراف جزیره تایوان خبر داد.

«ما شیائو گونگ» با دفاع از برگزاری این رزمایش آن را بخشی از تمرینات سالانه ارتش این کشور در این منطقه و با هدف پیشبرد صلح و ثبات در تنگه تایوان دانست.

سخنگوی اداره امور تایوان در دولت چین هشدار داد، هیچ کس نباید در قدرت و اراده چین برای حراست از حق حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور تردید کند.

این رزمایش که از روز دوشنبه آغاز شده همچنان ادامه دارد و انواع تجهیزات الکترونیکی پیشرفته در حال آزمایش است.

«تسای اینگ ون» رییس حکومت جزیره تایوان هم برگزاری این رزمایش را تهدیدی برای ثبات تایوان دانست و گفت: "این جزیره هرگز تسلیم اقدامات چین نخواهد شد."

رزمایش ارتش چین در اطراف جزیره تایوان که به گفته سخنگوی اداره امور تایوان در دولت پکن در چارچوب تمرینات نظامی سالیانه در حال انجام است می تواند پیامی صریح برای دولت تایپه باشد که از زمان روی کار آمدن خانم تسای گرایشات جدایی طلبانه را بشدت دنبال می کند.

دولت چین  که از سال  ۲۰۱۶ و با روی کار آمدن خانم تسای با چالش ناشی از تقویت رویکردهای جدایی طلبانه در تایوان مواجه شده است بارها اعلام کرده که با هرگونه تلاش برای جدایی این منطقه از سرزمین مادری خود (چین) بشدت برخورد خواهد کرد و در این رهگذر حتی ابزار جنگ و حمله نظامی را هم منتفی ندانسته است.

رزمایش ارتش چین در اطراف جزیره تایوان ضمن آنکه هشداری به دولت این منطقه برای توقف گرایشات جدایی طلبانه و تلاش برای به چالش کشیدن سیاست اصل چین واحد است می تواند پیامی برای آمریکا داشته باشد که در صورت ادامه سیاست مداخله جویانه خود در مسائل مربوط به تایوان و ورود ناوهای جنگی خود به آبهای این منطقه با واکنش تند پکن روبرو خواهد شد.

به خصوص آنکه اخیرا دولت آمریکا با در خواست تایوان برای خرید ۶۰ فروند جنگنده "اف ۱۶" موافقت کرد که این مسئله خشم مقامات چین را برانگیخته است.

«هوا چونگ اینگ» کارشناس سیاسی در چین می گوید:

"هر کشوری که بخواهد به اصل چین واحد صدمه بزند یا این توهم را داشته باشد که روی آن مذاکره انجام دهد با برخورد جدی دولت و ملت چین مواجه می شود."

از نظر دولت چین برنامه تایوان برای افزایش توانمندی دفاعی خود و به خصوص خرید گسترده تجهیرات نظامی و جنگی از جمله ۶۰ فروند جنگنده ناشی از عبور حزب حاکم ترقی‌خواه به رهبری خانم تسای از فاز سیاسی جدایی طلبی به فاز نظامی است که البته دولت تایپه برنامه خود برای تقویت زیرساخت های دفاعی این جزیره را مقابله با تهدیدهای احتمالی و حملات دشمنان اعلام کرده است.

روشن است که منظور مقامات تایوان از تهدید، دولت پکن است که بر اساس اصل چین واحد که مناسبات این کشور را با تایوان در قالب یک نظام و دو دولت تعریف می کند، خواهان برهم خوردن این قاعده و جدایی از چین هستند.

این در حالی است که جدایی تایوان از چین به عنوان سرزمین مادری از سوی این کشور به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و مقامات پکن آنرا خط قرمز جدی خود می دانند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

116

بیشتر بخوانید:

هشدار چین به استقلال طلبان تایوان

اعتراض چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان/ تحلیل