ایران پرس- پس از حمله طالبان به قندوز، وزرای دفاع و کشور افغانستان با حضور در این ولایت مدیریت جنگ علیه این گروه را بر عهده گرفتند.

عملیات نیروهای امنیتی افغانستان در حضور وزرای دفاع ملی و کشور برای پاکسازی نقاط مختلف شهر قندوز از وجود طالبان ادامه دارد.

بنابر گزارش‌ها، از بامداد روز شنبه نیروهای امنیتی، از زمین و هوا مواضع طالبان را آماج حمله قرار داده‌‌اند که طی آن تاکنون بیش از 40 تن از طالبان کشته و 30 تن دیگر زخمی شده‌اند.

از ساعت 2 بامداد روزدوشنبه درگیری بین طالبان و نیروهای دولتی افغانستان در قندوز آغاز شد و تمام راههای اصلی این ولایت مسدود شده است. 

طالبان در خانه‌های مردم پناه گرفته و از آنجا نیروهای امنیتی را هدف قرار می‎دهند. آب، برق و خطوط تلفن در شهر قندوز قطع شده است.

عملیات گسترده طالبان در قندوز درحالی که گفتگوهای دور نهم این گروه با آمریکا در قطردر حال پیگیری است، نشانه ای جدی از تضاد موجود در ادعاهای طالبان برای خاتمه جنگ درافغانستان است.

به خصوص آنکه اطلاعات افشا شده از محتوای مذاکرات آمریکا و طالبان در دور تازه گفتگوها در دوحه پایتخت قطر حاکی از برخی توافقات بین آنان است. 

در حالی شهر قندوز آماج حملات گسترده طالبان قرار گرفته است که این عملیات با مذاکرات این گروه در قطر تعارض دارد وبر این اساس تضمینی برانجام تعهد طالبان برای پایان دادن به جنگ در افغانستان وجود ندارد.    

برمبنای همین ملاحظه است که نگرانی‌ها در افغانستان درخصوص توافق احتمالی صلح با طالبان در دور تازه گفتگوهای آنان با تشدید حملات مرگبار این گروه در مناطق مختلف از جمله در شهر قندوز به طور فزاینده افزایش یافته است.    

در این شرایط این پرسش مطرح می شود که بنا به چه دلایلی طالبان همزمان با برگزاری گفتگوهای صلح با آمریکا بر شدت حملات خود در افغانستان افزوده اند؟

این گمانه مطرح است که طالبان به منظور فشار حداکثری بر آمریکا برای گرفتن امتیازات بیشتر در جریان مذاکرات صلح با این کشور،از ابزارتشدید حملات در مناطق مختلف افغانستان استفاده می کند.

«میرحامد حسین میری» کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرگزاری آوا گفته است: "گروه طالبان با در پیش گرفتن سیاست فشار نظامی شامل گسترش عملیات های انتحاری در مراکز حساس افغانستان و حملات به شهرهای مختلف قصد دارد با نشان دادن توانایی‌ها نظامی خود، از طرف مقابل خود در روند گفتگوهای صلح  در قطر امتیاز بگیرد."

با توجه به سیاست امتیازگیری طالبان در گفتگوهای صلح از طریق تشدید حملات در افغانستان، دولت و مردم این کشور نگران ارائه امتیازاتی از سوی آمریکا  به این گروه به نیابت از دولت کابل هستند که می تواند بشدت منافع و امنیت ملی افغانستان را به مخاطره اندازد. 

به خصوص آنکه دولت آمریکا درباره محورها و جزییات گفتگوها و حتی برخی توافق‌های اولیه با طالبان در پاره ای از موارد سیاست کتمان و پنهانکاری را در پیش گرفته است که موجب شده مقامات مختلف افغانستان درباره پیامدهای اقدام یکجانبه آمریکا در توافق نهایی با این گروه برای خاتمه جنگ در این کشورهشدار دهند.   

 به همین دلیل است که به تازگی «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان گفته هر گونه توافقنامه صلح با طالبان باید توسط دولت این کشور امضا شود در غیر این  صورت هر گونه توافقنامه ، مبنای قانونی ندارد.

نویسنده: محمدرضا عسگری

141/116

بیشتر بخوانید:

تاکید "اشرف غنی" برتسلیم نشدن ملت افغانستان در قبال تروریسم/تحلیل

تشدید درگیری‌ نیروهای امنیتی افغان با گروه طالبان در شهر قندوز