سخنگوی وزارت خارجه چین نتیجه تحقیق اخیر دانشگاه هاروارد درباره شیوع ویروس کرونا در چین و توسل آن به تصاویر ماهواره‌ای از میزان رفت و آمد به یک بیمارستان در «ووهان» را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا اعلام کرده است، تیم تحقیقاتی این مدرسه با مطالعه اطلاعات رفت‌وآمدها به بیمارستانی در چین به این نتیجه رسیده که احتمالاً شیوع ویروس کرونا در این کشور در ماه آگوست سال گذشته (۱۰ مرداد تا ۹ شهریور) آغاز شده است.

مسئولان این تحقیق اعلام کردند؛ در تحقیقات خود از تصاویر ماهواره‌ای محوطه بیمارستان و پارکینگ بیمارستان «ووهان» چین که اولین بار ویروس کرونا در این شهر شناسایی شد، استفاده کردند.

به ادعای محققان دانشگاه هاروارد، نتایج بررسی نشان داد که زمان آغاز شیوع ویروس کرونا در ووهان، دسامبر ۲۰۱۹ (۱۰ آذر تا ۱۰ دی‌ماه ۱۳۹۸) نبوده و قبل از آن هم کرونا شیوع یافته بود.

«هوآ چونیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری درباره تحقیق دانشگاه هاروارد گفت: «به نظر من مسخره است، بسیار مسخره است که بر اساس بررسی‌های ساختگی چنین نتیجه‌گیری شود».

شیوع کرونا در ووهان اواخر ژانویه ۲۰۲۰ (اوایل بهمن ۱۳۹۸) خبرساز شد و با شدت گرفتن آن مقام‌های چین این شهر را تحت قرنطینه قرار دادند و با تدابیر ویژه توانستند ظرف چند ماه این بیماری را تحت کنترل در بیاورند.

مقام‌های آمریکایی بارها به چین درباره «مخفی‌کاری» درباره شیوع ویروس کرونا اتهام زده و حتی رئیس‌جمهور و وزیر آمریکا این ویروس را «ویروس چینی» توصیف کردند.

بیشتر بخوانید:

بیش از هزار کرونایی دیگر در آمریکا فوت کردند/ آمار جهانی به چهارصدهزار تن می‌‌رسد