ایران پرس: رییس مجلس نمایندگان افغانستان از خودسری‌ نیروهای وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در کابل پایتخت آن کشور، انتقاد کرد.

پس از قتل یک افسر پلیس فرودگاه کابل در منزلش توسط نیروهای وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا «سیا»، «میر رحمان رحمانی» رئیس مجلس نمایندگان افغانستان با انتقاد از این خودسری گفت: "این قتل باید پیگیری و عاملین آن مجازات شوند."

یک افسر پلیس فرودگاه بین‌المللی کابل اخیرا توسط نیروهای ویژه وابسته به سازمان سیا آمریکا به قتل رسید.

واحد نیروهای ویژه افغان موسوم به «قطعه 01 و 02 و 03 و 04» پیش از تشکیل ارتش افغانستان توسط سازمان سیا تاسیس شد، این نیروها توسط این سازمان اداره می‌شود و به هدف قرار دادن غیرنظامیان و حتی نظامیان و نیز جنایات جنگی مشهور است.

خودسری نظامیان آمریکایی یا نیروهای وابسته به آنان در افغانستان از جمله چالش های حضور مخرب آمریکا در آن کشور است که از سال 2001 تاکنون موجب اقداماتی شده است که علاوه بر ایجاد رعب و وحشت در بین مردم، مسئولیت بخشی از کشتار و ناامنی در افغانستان هم بر عهده آنان بوده است.

در تازه ترین اقدام نیروهای ویژه وابسته به سازمان سیا در افغانستان که گفته می شود عوامل  آنها از اتباع این کشور هستند، یک افسر پلیس فرودگاه کابل به قتل رسیده است که این مسئله در بین مردم، رسانه ها و مقامات افغان بازتاب و واکنش تندی را به همراه داشته است.

برغم آنکه بارها مقامات و شخصیت های مختلف سیاسی افغانستان خواستار پایان اقدامات خودسرانه نظامیان آمریکایی و نیروهای وابسته به آنان در آن کشور هشدار داده و خواستار توقف این گونه اقدامات شده اند اما همچنان خودسری از جمله مصادیق عملکرد غربی ها در افغانستان است.

بخشی از اقدامات خودسرانه آمریکا و نظامیان ناتو در افغانستان در قالب ماموریت های رزمی آنان بوده است که برغم توافق کابل و واشنگتن برای پایان عملیات رزمی نظامیان خارجی در افغانستان در سال 2014 اما همچنان این نیروها به تکرار اقدامات خودسرانه در این کشور ادامه می دهند.

کشتار غیر نظامیان افغانستان در حملات خودسرانه آمریکا در افغانستان به خصوص پس از آنکه کاخ سفید متعهد به توقف ماموریت رزمی خود در این کشور شده است موجبات اعتراض مردم و مقامات دولت افغانستان را در این زمینه فراهم کرده است.

بدنبال تداوم اقدامات خودسرانه نیروهای آمریکایی و ابعاد گسترده جنایات آنان در افغانستان بارها کمیسیون حقوق بشر این کشور خواستار مجازات آنان شده است که با تهدید کاخ سفید، نهادهای حقوقی بین المللی از جمله دیوان بین المللی کیفری امکان ورود به روند رسیدگی به پرونده جنایات نیروهای آمریکایی در افغانستان را پیدا نکرده اند.          

حمله هوایی آمریکا به بیمارستان پزشکان بدون مرز در شهر قندوز در سال 2015 که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت از موارد موجود درپرونده جنایات جنگی آمریکا درافغانستان است که ازسوی «فاتو بنسودا» دادستان دیوان بین المللی کیفری مورد توجه قرارگرفت.

شکنجه زندانیان در زندان های مخفی و شناسنامه دارافغانستان ازجمله زندان بگرام نیز از دیگراقدامات جنایتکارانه نظامیان آمریکایی است که همواره مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری درافغانستان و درسطح نظام بین الملل بوده است.

به نظر میرسد،پایان اقدامات یکجانبه و خودسرانه نیروهای خارجی در افغانستان  و افراد وابسته به آنان جز با خروج کامل آمریکا از آن کشور محقق نخواهد شد.  

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

تضعیف حاکمیت افغانستان، خواست آمریکاست  

حمله افراد مسلح ناشناس به بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکایی در افغانستان