ایران پرس: نائب رئیس مجلس ملی پاکستان از حضور ایران در طرح راهبردی مشترک اقتصادی چین و پاکستان استقبال می کند.

 «قاسم خان سوری» با اشاره به اتحاد پاکستان و چین برای تحکیم مشارکت اقتصادی در قالب طرح «سی‌پک» گفت: این طرح در کنار برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین یک ترکیب فوق العاده برای همکاری مشترک سه کشور مهم منطقه خواهد بود که مسیر ارتباطات منطقه‌ای، مبارزه با فقر، تحکیم تجارت و ایجاد فرصت‌های شغلی را هموار خواهد کرد.

وی افزود: باید جلوی توسعه طلبی‌ها در منطقه به ویژه در شبه قاره را بگیریم تا ضرری به منافع مشترک و دستیابی به اهداف توسعه پایداروارد نشود.

استقبال اسلام آباد از مشارکت ایران درکریدوراقتصادی پاکستان و چین

استقبال اسلام آباد از مشارکت ایران درکریدوراقتصادی پاکستان و چین نشانه ای از درک دقیق ضرورت همکاری های منطقه ای برای دست یابی به اهداف مشترک از جمله توسعه پایدار است که البته چنین مناسباتی همواره با تهدید و فشارقدرت های بزرگ فرا منطقه ای روبرو بوده است.

کریدور اقتصادی چین و پاکستان(CPEC) موسوم به «سی پک»  بخش کوچکی از ابر پروژه « یک کمربند،یک جاده » است که  در آن چین از طریق مسیرهای مختلف حمل و نقل به پاکستان متصل می شود و  با احیای جاده ابریشم جدید  از طریق ایران به اروپا خواهد رسید.

این کریدور  با ارزش 57 میلیارد دلار، مهم ترین طرح همکاری میان پاکستان و چین  است که تکمیل آن دستکم تا سال 2025 میلادی به طول می انجامد.

ظرفیت های اقتصادی ایران در بخش های مختلف انرژی،  صنعتی، معدنی و تجاری موجب شده تا نقش ایران در شکل گیری و تحکیم پیوند های راهبردی دو یا چند جانبه در منطقه همواره مورد توجه باشد.

تفاهم های اولیه بین چین و ایران برای انعقاد توافقنامه همکاری راهبردی 25 ساله از جمله مصادیق موقعیت ممتاز ایران در توسعه و شکوفایی اقتصاد منطقه ای است که از نگاه کشورهای بزرگ منطقه دور نمانده است. 

با وجود تحریم های بی سابقه آمریکا علیه ایران اما تلاش کشورهای مختلف از جمله در سطح منطقه ای برای ادامه وافزایش همکاری های اقتصادی با تهران گویای بی تاثیری فشارهای کاخ سفید برای جلوگیری از تداوم همکاری کشورها با ایران است.

پاکستان نیز در همسایگی ایران به خوبی به ظرفیت های متنوع ایران در عرصه اقتصادی اگاه است و بر همین اساس تلاش می کند با شکل دادن به پیوندهای دویا چند جانبه با ایران از این ظرفیت ها برای توسعه اقتصاد خود بهره بگیرد.

همکاری با ایران به دلیل قرار گرفتن در جمع بزرگترین کشورهای دارنده منابع و ذخایر بزرگ نفت و گاز جهان از جمله اولویت های اساسی کشورهای منطقه از جمله چین و پاکستان است که می تواند تضمینی برای تحقق و پایداری رشد اقتصادی آنان از نظر تامین انرژی مورد نیاز برای بخش های مختلف این کشورها است. 

بی توجهی کشورهای مختلف منطقه برای تقویت همکاری ها با ایران برغم فشارها و تحریم های واشنگتن جلوه دیگری از شکست سیاست های آمریکا در مواجهه با تهران است که همزمان با افول هژمونی آن کشور از پایان دوره تبعیت پذیری کشورها ازسیاست های کاخ سفید حکایت دارد.

نویسنده:محمدرضا عسگری

123