رئیسجمهوری چین در این خصوص گفت: "آمریکا بزرگترین تهدید برای امنیت و توسعه کشورمان است."
شی جین پینگ همچنین در ادامه افزود: "بزرگترین منشأ هرج و مرج در دنیای امروز آمریکاست."
اظهارات شی جین پینگ رئیسجمهوری چین در حالی مطرح می شود که از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» در کاخ سفید، سیاستهای اعلامی و اعمالی واشنگتن در قبال پکن آهنگ تندتری به خود گرفته است.
به بیان دیگر برغم برخی حدس و گمانها از احتمال تغییر رویکرد واشنگتن نسبت به پکن با روی کار آمدن جو بایدن اظهارات اخیر تعدادی از مقام های دولت بایدن در خصوص چین نشان داد که بایدن نیز همان سیاست های سرکوبگرانه دولت پیشین به ریاست «دونالد ترامپ» را دنبال میکنند.
به عنوان مثال روز گذشته «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در پیامی به نیروهای مسلح این کشور، چین را چالش شماره یک این وزارت خانه دانسته است و اظهار داشت: "رویکرد ما به چین برای پیشبرد سیاست داخلی و خارجی آمریکا خواهد بود."
البته چنین اظهاراتی محدود به وزیر دفاع آمریکا نیست، وزیر خارجه آمریکا پیش از این اوایل اسفندماه هم در سخنانی گفته بود: "چین نخستین چالش است که آمریکا با آن مواجه است."
«آدام فیلیپ دیویدسون» فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام موسوم به «ایندوپاکام» هم اخیرا خواستار افزایش بازدارندگی آمریکا در برابر چین شد.
دیویدسون بامداد سه شنبه هفته گذشته در همایشی گفت: "بزرگترین تهدید برای آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام، کاهش بازدارندگی معمول در برابر چین است؛ این یک حقیقت بنیادین است."
چرایی تشدید تنش های آمریکا با چین
در حال حاضر این پرسش مطرح می شود چرا دولت آمریکا، صرف نظر از اینکه چه حزبی در کاخ سفید روی کار بیاید به دنبال تشدید تنش با چین هستند؟ آمریکا اساسا با این سیاست به دنبال چه اهدافی است؟
آنچه مسلم است، تنشها بین آمریکا و چین طیف گستردهای از موضوعات شامل مسائل اقتصادی، تجاری، ژئوپلیتیکی و استراتژیک را در بر میگیرد و با مداخله جویی های مکرر واشنگتن در اموری از قبیل هنگ کنگ، تایوان و اختلافات ارضی در دریای چین جنوبی و شرقی شدت گرفته است.
به همین دلیل هم است رئیس جمهوری چین در چنین فضایی، آمریکا را منشأ هرج و مرج در دنیای امروز دانسته و این کشور را بزرگترین تهدید برای امنیت و توسعه کشور خود توصیف کرده است.
به هر حال تنش میان چین و آمریکا در شرایطی در دوران بایدن ادامه دارد که چین یازدهمین سال متوالی رشد اقتصادی خود را به عنوان بزرگترین قطب تولیدی جهان حفظ کرده است.
به گزارش وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین، اقتصاد این کشور تقریباً سی در صد از تولید جهانی را تشکیل میدهد. در پنج سال گذشته، میانگین نرخ رشد ارزش افزوده تولیدات با فناوری پیشرفته چین، به بیش از ده درصد رسیده است.
به بیان دیگر، برغم چالش های جدی و پیچیده ناشی از بیماری همه گیر کرونا، چین موفق شده است رشد اقتصادی خود را به نرخ قبل از همه گیری برگرداند و به عنوان تنها اقتصاد بزرگ در جهان رشدی مثبت را تجربه کند.
«اسوال پراساد» استاد تجارت دانشگاه کرنل آمریکا در این باره می گوید: "اقتصاد چین هنوز هم روند رشد قدرتمند خود را حفظ می کند و با اتکا به عملکرد برجسته خود، موقعیت چین به عنوان موتور مهم رشد اقتصادی جهان را بیشتر تقویت خواهد کرد."
افزون بر این کارشناس آمریکایی، شبکه خبری سیانبیسی هم در گزارشی با اشاره به رشد تولید ناخالص داخلی چین و پیشبینی های انجام گرفته نوشت: "برآوردهای جدید نشان میدهد این کشور آسیایی زودتر از انتظارات از آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان پیشی میگیرد."
نویسنده: فرهاد همتی
117
بیشتر بخوانید:
اعلام چین به عنوان چالش شماره یک آمریکا